Vacature

Senior Consultant Energietransitie

Senior Consultant Energietransitie

Wil jij duurzaamheid vooropzetten in je werk als consultant? Werken voor een bedrijf dat serieus werkt aan een duurzame en inclusieve economie – een B Corp? En wil je verder groeien in uitdagende opdrachten in de energietransitie? Lees dan vooral even verder!

Wij zoeken een consultant met minimaal 3 jaar ervaring op het vlak van prestatieverbeteringen. Iemand die bedrijven in de energietransitie wil helpen: energiebedrijven maar ook productiebedrijven en andere grote energieverbruikers. Samen de energietransitie versnellen in een team van intrinsiek gemotiveerde consultants.

LET’S CHANGE THE ENERGY SYSTEM.

Wat vragen we?

Afgeronde WO Master, bijvoorkeur in de richting bedrijfskunde, economie, technische studie

Minimaal 3 jaar werkervaring bij een consultancybureau of als intern consultant bij een grote organisatie

Je hebt verstand van prestatieverbetering. Denk aan procesverbeteringen, performance management, operations management, LEAN.

Jij wilt werken aan de energietransitie, ervaring hierin is een pre.

Je durft ergens voor te staan en kunt samenwerken met veel verschillende mensen.

Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Wat bieden wij je?

Als consultant duurzaamheid vooropzetten in je werk

Goed basissalaris en een bonus afhankelijk van (team)prestaties

Een sign-on bonus waarmee we jouw persoonlijke CO2-uitstoot 1 jaar compenseren

Flexibel werken: bij de klant, op kantoor, thuis. We vinden het belangrijk dat jij je tijd efficiënt kunt indelen en dat je een goede werk-privé balans hebt.

Persoonlijk leer-en ontwikkelbudget, waarbij jouw unieke talenten centraal staan.

Duurzame mobiliteitsregeling

25 vakantiedagen

Uitstekende pensioenregeling

Laptop en telefoon

Werken in een groeiende en ondernemende organisatie waar ruimte is om te leren van elkaar en voor initiatief, ambitie, en vrijwilligerswerk.

Wat ga je doen?

Tijdsbesteding

Prestaties verbeteren bij klanten

Werk aan transformatie of strategie bij klanten

Project management

Werken aan kennis en diensten rond energietransitie

Werken aan je eigen ontwikkeling

Ons werk

Je werkt in een team met energieke en intrinsiek gemotiveerde consultants met diverse achtergronden. Iedereen vindt duurzaamheid belangrijk. Samen helpen we opdrachtgevers om een ‘better business’ te worden. Hoe?

 • We helpen klanten een (duurzame) strategie te bepalen en keuzes te maken die daarbij horen.
 • We verankeren strategische keuzes in de dagelijkse operatie, waarbij we sociale en milieu impact altijd meenemen. Wij kijken op een holistische manier naar prestatieverbetering. Op zoek naar positieve impact voor alle stakeholders, niet alleen shareholders.
 • We nemen de organisatie mee in op reis richting een betere business. Dat noemen we: transformatie.

Waar werk jij aan?

Jij gaat energiebedrijven, maar ook productiebedrijven en andere grote energieverbruikers helpen. Samen de energietransitie versnellen, daar gaan we voor.

 • Je zult verbeteringen doorvoeren waarmee sleutelspelers in de energieketen de transitie kunnen versnellen. Denk aan een netbeheerder die het elektriciteitsnet klaarmaakt voor hernieuwbare energiebronnen en tegelijkertijd kampt met een tekort aan technisch personeel. Jij helpt hen om te focussen en beter te presteren. Lees hier meer over.
 • Je zult duurzame ontwikkelingen in de energieketen helpen opschalen. Denk aan een aanbieder van duurzame energieproducten die de grote vraag niet kan bijbenen. Jij helpt hen om snel en slim te kunnen groeien.
 • Je zult opdrachtgevers helpen om hun dagelijkse operatie te verbeteren, waarbij je de sociale en milieu impact altijd meeneemt. Denk aan een infrastructuurbedrijf dat het onderhoud aan haar gebouwen en infrastructuur moet managen. Jij helpt hen om duurzaamheid integraal op te nemen in hun werkwijze. Zodat zij positieve impact maken op milieu, medewerkers en de lokale gemeenschap.
 • Je zult ook nieuwe ontwikkelingen in de energietransitie helpen opstarten. Denk aan het koppelen van verschillende spelers in de energieketen om oplossingen te vinden voor gezamenlijke problemen. Om zo een coalitie voor verandering te starten. Of denk aan het opzetten van een wereldwijd netwerk van waterstof-experts.

Jouw taken en verantwoordelijkheden

 • Je gaat werken aan prestatieverbetering projecten bij de opdrachtgever, waarbij je milieu en sociale prestaties altijd meeneemt.
 • Je krijgt een eigen deelproject of werkstroom onder je hoede. Zo ben je medeverantwoordelijk voor de resultaten en ontwikkel je jezelf het snelst.
 • Samen met de projectmanager geef je inhoudelijk vorm aan het deelproject, stel je de projectplanning op, bereid en begeleid je workshops en trainingen. Je stuurt ook op kwaliteit en resultaten. Daarnaast begeleid je op het project minder ervaren collega's in hun ontwikkeling.
 • Je werk varieert van het uitvoeren van analyses, het uitwerken van processen tot het definiëren van KPI’s. Maar ook het begeleiden van inspiratie- en teamsessies waarin innovatie, teamdynamiek en samenwerking centraal staan.
 • Je bent onderdeel van een team van consultants die zich richten op de energietransitie. Samen deel je kennis en ontwikkelingen en werk je aan onze dienstverlening in de energietransitie.
 • Je bouwt en onderhoudt een relevant netwerk en helpt met  offertes en de voorbereiding van salesgesprekken.

Weekagenda

Gijs Jan Otten Been Management Consulting

Gijs-Jan Otten

Senior Consultant

Weekagenda Senior Consultant Energie

Over Been Management Consulting

Wij begeleiden bedrijven die willen overleven in de 21e eeuw en voor fundamentele transformaties staan. We stimuleren verandering en samenwerking in onderliggende systemen. Gericht op blijvende positieve impact voor organisatie, mens en de wereld.

Dit noemen wij 'systemic change'.

Systemic change is niet gemakkelijk. Het vraagt om intensieve samenwerking, om anders kijken en om lef. Het lef om nieuwe dingen te proberen, doorbraken te realiseren en onbekende paden te bewandelen.

Onze management consultants werken daarbij met hoofd, hart én ziel. Ze hebben verstand van bedrijven en snappen hoe gedragsverandering werkt. Dat vullen ze aan met de intrinsieke motivatie om bij te dragen aan een betere wereld. Op die manier zetten we ons in om een omgeving te creëren die gericht is op diversiteit, gelijkheid, inclusiviteit en respect en zorgen we samen voor duurzame verandering die er echt toe doet.

Wij zien het als een spannende expeditie. Als dé route voor toekomstbestendige business en een betere wereld.

Wij zijn al begonnen. Doe je mee?

Hoofdkantoor Schiphol Oost

50% / 50%

Gemiddelde leeftijd 33 jaar

Aantal medewerkers: 25
Flexibele schil: 20

Kernwaarden: Connected, Creating, Courageous.

Ontmoet je collega's

Malou Bok square

Malou Bok

Senior Manager

Kun je jezelf even voorstellen?
Ik woon in Breukelen en vind het heerlijk om uitgebreid te koken voor vrienden en familie. Ik ski, tennis, zeil, yoga. Ultiem genieten doe ik op het water of vanaf een hoog uitkijkpunt.

Wat typeert jou als collega?
Ik wil graag samen met mensen concrete resultaten behalen, ik vind het leuk om daar plannen voor te bedenken. In mijn werk kan ik serieus zijn, ik ga voor het best haalbare. Collega’s kennen mij als betrokken en als gangmaker!

Niek Molenhuis

Niek Molenhuis

Consultant

Waarom ben je bij ons komen werken?

Vanwege de duurzame missie! Ik denk dat bedrijven een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan duurzaamheid. In 2024 moeten al onze opdrachten aantoonbaar positieve impact hebben op de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. Ook vind ik het interessant om te werken aan zowel de strategie als de executie ervan. 

Hoe is het om met jou samen te werken? 

Ik ben een echte team player. Ik hou ook van discussiëren, omdat je veel van elkaar kunt leren door ideeën en kennis te delen. Ook houd ik ervan om een probleem vanuit meerdere perspectieven te bekijken. 

Laura Yap square

Laura Yap

Consultant

Je ging van Unilever naar ons, hoezo? 

Als consultant kun je meerdere bedrijven helpen en zit je vaak in een positie om invloed uit te oefenen. Meer dan bij een multinational. Inhoudelijk is het ook uitdagend: je gaat aan de slag met een complex vraagstuk en mag je eigen ideeën inbrengen. Je moet je brein veel meer gebruiken.

Hoe bevalt een kleinere organisatie?

Ik merk nu pas hoe zeer ik dat heb gemist. Hier is men oprecht geïnteresseerd in elkaar. Ik kan hier echt mezelf zijn. Er wordt ook meteen naar je mening gevraagd en iedereen wil elkaar helpen. We gaan ook buiten werk met elkaar om, bijvoorbeeld om te padelen.

Heb je tips voor anderen?

Grote bedrijven bieden zoveel mogelijkheden en het is ook goed voor je CV. Maar ik ben blij dat ik mijn hart heb gevolgd, want dit past beter bij mij. Dus ga bij jezelf na: wat vind ik belangrijk? Waar wil ik in groeien? En durf uit je comfortabele positie te stappen!

Groeipad

Persoonlijke ontwikkeling vinden wij ontzettend belangrijk. Daarom volg je bij ons een meerjarig persoonlijk en vakinhoudelijk ontwikkelprogramma dat past bij jouw eigen doelen. Jouw typische groeipad ziet er zo uit:

 • Consultant

 • Senior Consultant

 • Manager

 • Senior Manager

 • Director

Meer over werken bij Been Management Consulting

Ontmoet onze people & culture manager Tosca Spee

People & culture manager Tosca Spee noemen we ook wel de lijm van ons bedrijf. Voor kandidaten is zij het eerste gezicht van Been Management ...
Lees meer
Pieter Minnee

Ontmoet Pieter Minnee, consultant energietransitie

Pieter Minnee stapte deze herfst over naar Been Management Consulting. Na een mooi traineeship waarin hij MKB-ondernemers hielp verduurzamen, is hij klaar voor de volgende ...
Lees meer
Laura Yap header-min

Ontmoet Laura Yap: van multinational naar consultancy

Laura Yap stapte begin dit jaar over van Unilever naar Been Management Consulting. Op zoek naar meer impact en inhoudelijke uitdaging. Van multinational naar kleiner ...
Lees meer
Tijmen van Diepen

Ontmoet … systeemdenker Tijmen van Diepen

Drie jaar geleden stapte werktuigbouwkundige Tijmen van Diepen ons kantoor binnen. Op zoek naar een plek om zich als consultant breder te ontwikkelen. Tijd om ...
Lees meer

Sofie Snoek over haar start bij Been Management Consulting

In het eerste coronajaar kondigde Been Management Consulting een strategische wijziging aan: de Sustainable Development Goals (SDG’s) worden stapsgewijs leidend in al het werk dat ...
Lees meer
Niek-Molenhuis-been-management-consulting

Niek Molenhuis start als consultant bij Been Management Consulting

Wie is Niek Molenhuis? Ik ben ruim 24 jaar geleden geboren in Dordrecht, waar ik opgroeide met mijn ouders, mijn broer, en mijn tweelingzus. Van ...
Lees meer

Solliciteer nu

Heb je interesse in de functie van senior consultant energietransitie? Vul dan het formulier hiernaast in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je een vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met HR manager Tosca Spee (06 5064 0401, tosca.spee@beenmc.com).

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 50 MB.