Vacature

Senior Consultant Operational Excellence

Been Management Consulting heeft een doel: eind 2024 moeten al haar projecten gericht zijn op impact-improvement; streven naar duurzaamheid is geen doel, maar de norm. Wil jij net als wij duurzaamheid vooropzetten in je werk als consultant? Lees dan vooral even verder!

Als senior consultant begeleid je middelgrote bedrijven en grote multinationals succesvol naar een duurzame toekomst. Wij zoeken nieuwe collega’s die minimaal 3 jaar ervaring op het vlak van operational excellence en/ of continuous improvement hebben en hierbij prioriteit willen geven aan de sociale- en milieuaspecten  van het bedrijfsmodel.

LET’S CHANGE THE SYSTEM.

Wat zoeken we?

Kun jij voldoende vinkjes zetten?

Afgerond WO-opleiding (bij voorkeur bedrijfskunde, economie, technisch)

Minimaal 3 jaar relevante werkervaring als consultant bij een consultancybureau of als intern consultant bij een grote organisatie

Je hebt projectervaring op het gebied van operational excellence en/of continuous improvement. Denk process verbetering, performance management, operations management, operational excellence, continue verbeteren etc.

Je weet waar je voor staat en kunt samenwerken met veel verschillende mensen.

Goede analytische vaardigheden

Jouw Engels en Nederlands zijn uitstekend

Wat bieden we je?

Als je net iets ander zoekt, dan horen we het ook graag!

Werk als consultant waar je duurzaamheid echt voorop kunt zetten. Echt.

Goed basissalaris en een bonus afhankelijk van (team)prestaties

Sign-on bonus waarbij we je persoonlijke CO2-uitstoot een jaar lang compenseren

Flexibel werken; bij de klant, op kantoor, thuis. We vinden het belangrijk dat jij je tijd efficiënt kunt indelen en dat je een goede werk-privé balans hebt.

rsoonlijk leer- en ontwikkelbudget; waarbij jouw unieke talenten centraal staan

Laptop en telefoon

Duurzame mobiliteitsregeling

Uitstekende pensioenregeling

25 vakantiedagen

Werken in een groeiende, ondernemende en inclusieve organisatie waarin ruimte is om jezelf te zijn, te leren van elkaar, voor initiatief, ambitie en vrijwilligerswerk 

Wat ga je doen?

Om je een idee te geven:

Tijdsbesteding

Werksessies voorbereiden en faciliteren

Project scoping en documentatie

Werken aan je eigen ontwikkeling

Analyse en rapportage van activiteiten

Ontwikkeling van ons bedrijf

Ons werk

Onze consultants helpen bedrijven in verschillende fasen van het transitietraject. Wat klanten gemeen hebben, is dat ze volop bezig zijn met een duurzaamheidsstrategie, maar veelal in een ander stadium van het traject zitten. We begeleiden ze in verschillende fasen op weg naar een toekomst waarin groei en positieve impact op de wereld hand in hand gaan. Of, om in onze eigen metafoor te blijven: we begeleiden klanten tijdens hun avontuurlijke expeditie op weg naar de top van de berg – de ultieme route naar een toekomstbestendige business en een betere wereld.

In sommige expedities ligt de focus op het definiëren en vormen van de duurzaamheidsstrategie, terwijl in andere trajecten het vizier gericht is op het verbeteren van prestaties. Bij weer andere projecten voert het transformationele aspect de boventoon: in deze fase zijn onze consultants vooral bezig met het laten landen van de duurzaamheidsstrategie in de organisatie en daarvoor draagvlak creëren onder de medewerkers.

Met vijfentwintig consultants in vaste dienst werken we aan versnelling van drie transities: voedsel, zorg en energie. Daarnaast hebben we een flexibele schil van zo’n vijftien consultants. Onze consultants zijn niet types die vanaf de zijlijn advies geven, maar ze gaan echt midden in de organisatie staan. Samen met de klant zet ons team zich gepassioneerd in om de gestelde doelen te bereiken. Die betrokken en bevlogen werkwijze past ook bij de Senior Consultant die we zoeken, die krijgt alle ruimte om zelfstandig (deel)projecten onder haar/zijn hoede te nemen en uit te voeren.

Waar werk jij aan?

Jij gaat als senior consultant onze klanten helpen met de noodzakelijke versnelling naar een duurzamere toekomst. Dat doen we samen! Op weg richting een toekomstbestendige business en een betere wereld. Wat is er nodig om die prestaties in de toekomst te kunnen leveren? En hoe wordt dan eigenlijk 'succes’ gemeten? Je denkt verder dan financiële resultaten alleen en helpt onze klanten met een nieuwe kijk op prestatieverbetering.

 • Structureren van organisaties: Samen met de klant ontwerpen we de beste organisatie voor de toekomst, met focus op en de sociale en milieu impact van het businessmodel, de juiste processen, een passend besturingsmodel. Je biedt de organisatie een raamwerk waardoor prestaties kunnen verbeteren en tegelijkertijd veranderingen doorgevoerd kunnen worden die straks nodig zijn. Dat noemen we 'running the business while changing the business’.
 • Verbeteren van prestaties: Om tot ‘better business’ te komen, moet je verder dan financiële prestaties alleen kunnen kijken. Je helpt de klant inzicht te krijgen in wat een 'goede' prestatie is vanuit een holistische benadering. Een benadering die ook kijkt naar impact op het milieu en verder kijkt dan alleen shareholders. Kortom, een nieuwe blik op Performance Management
 • Trainen van organisaties: Continue verbeteren moet een vast onderdeel binnen de organisatie worden om er voor te zorgen dat goede ideeën vanuit de werkvloer vertaald blijven worden naar concrete verbeteringen. Je helpt de klant met het opzetten van een Continuous Improvement structuur om dit te borgen. Door de klant daarnaast handvaten te bieden in de vorm van Operational Excellence methodes leren ze ook zichzelf te verbeteren.

Jouw taken en verantwoordelijkheden

Wat ga jij doen? We zetten het voor je op een rijtje:

 • Je gaat werken aan projectenwaarbij je vanuit de operationele processen en doelen, samen met mensen van de werkvloer, de prestaties op gebied van duurzaamheid gaat verbeteren en daarbij milieu en sociale prestaties altijd meeneemt.
 • Je krijgt een eigen deelproject of werkstroom onder je hoede. Zo ben je medeverantwoordelijk voor de resultaten en ontwikkel je jezelf het snelst.
 • Samen met de projectmanager geef je inhoudelijk vorm aan het deelproject, stel je de projectplanning op en stuur je op kwaliteit en resultaten. Ook begeleid je op het project minder ervaren collega's in hun ontwikkeling.
 • Je werk varieert van het uitvoeren van analyses, uitwerken van processen en het definiëren van KPI’s tot het organiseren en faciliteren van workshops (om draagvlak te creëren, kennis vanuit de organisatie te gebruiken en op te halen, en eigenaarschap te creëren).
 • Ook draag je, samen met andere collega’s bij aan de uitbreiding van kennis en ontwikkeling van dienstverlening op het gebied van een van onze transities. Denk hierbij onder andere aan het opzetten en/of aanscherpen van proposities voor de klant en het opbouwen en delen van kennis met je collega’s.
 • Je bent actief bezig met het opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk en levert een bijdrage aan het opstellen van offertes en voorbereiding van salesgesprekken.

Hoe ziet je week eruit?

Neem een kijkje in de agenda van senior consultant Gijs-Jan

Gijs Jan Otten Been Management Consulting
Weekagenda Senior Consultant Energie

Groeipad

Persoonlijke ontwikkeling vinden wij ontzettend belangrijk. Daarom volg je bij ons een meerjarig persoonlijk en vakinhoudelijk ontwikkelprogramma dat past bij jouw eigen doelen. Het typische carrièreverloop ziet er als volgt uit:

 • Consultant

 • Senior Consultant

 • Manager

 • Senior Manager

 • Director

Over Been Management Consulting

Wij begeleiden bedrijven die willen overleven in de 21e eeuw en voor fundamentele transformaties staan. We stimuleren verandering en samenwerking in onderliggende systemen. Gericht op blijvende positieve impact voor organisatie, mens en de wereld.

Dit noemen wij 'systemic change'.

Systemic change is niet gemakkelijk. Het vraagt om intensieve samenwerking, om anders kijken en om lef. Het lef om nieuwe dingen te proberen, doorbraken te realiseren en onbekende paden te bewandelen.

Onze management consultants werken daarbij met hoofd, hart én ziel. Ze hebben verstand van bedrijven en snappen hoe gedragsverandering werkt. Dat vullen ze aan met de intrinsieke motivatie om bij te dragen aan een betere wereld. Op die manier zetten we ons in om een omgeving te creëren die gericht is op diversiteit, gelijkheid, inclusiviteit en respect en zorgen we samen voor duurzame verandering die er echt toe doet.

Wij zien het als een spannende expeditie. Als dé route voor toekomstbestendige business en een betere wereld.

Wij zijn al begonnen. Doe je mee?

Hoofdkantoor Schiphol Oost

50% / 50%

Gemiddelde leeftijd 33 jaar

Consultants in dienst: 25
Flexpool: 15

Kernwaarden: Connected, Creating, Courageous

Ontmoet je collega's

Niek Molenhuis

Niek Molenhuis

Consultant
Why did you start working for us?

I chose Been because of its sustainable mission. In 2024, we want all our assignments to have a measurable positive impact on the UN's Sustainable Development. This resonates with me, because I think companies have an important role to fulfill in our sustainability challenges. Next to that, I love it to work on both strategy and execution. 

What's it like to work with you? 

First and foremost, I'm a real team player. Also, I like a good debate, because in sharing ideas and knowledge, we can learn from each other. I like to look at problems from multiple angles and positions. 

Malou Bok square

Malou Bok

Senior Manager
 

Can you introduce yourself, please? 
I live in Breukelen, a town close to Amsterdam. I love to cook for friends and family. I love to ski, tennis, sail, and do yoga. Whenever I'm on the water or up a mountain, I'm totally in my element. 

What kind of team member are you? 
I want to achieve concrete goals, together as a team. I love making plans too. In my work, I can be quite serious and go for gold. My team mates know me as someone who's involved and who takes initiative. 

Laura Yap square

Laura Yap

Consultant

Je ging van Unilever naar ons, hoezo?

Als consultant kun je meerdere bedrijven helpen en zit je vaak in een positie om invloed uit te oefenen. Meer dan bij een multinational. Inhoudelijk is het ook uitdagend: je gaat aan de slag met een complex vraagstuk en mag je eigen ideeën inbrengen. Je moet je brein veel meer gebruiken.

Hoe bevalt een kleinere organisatie?

Ik merk nu pas hoe zeer ik dat heb gemist. Hier is men oprecht geïnteresseerd in elkaar. Ik kan hier echt mezelf zijn. Er wordt ook meteen naar je mening gevraagd en iedereen wil elkaar helpen. We gaan ook buiten werk met elkaar om, bijvoorbeeld om te padelen.

Heb je tips voor anderen?

Grote bedrijven bieden zoveel mogelijkheden en het is ook goed voor je CV. Maar ik ben blij dat ik mijn hart heb gevolgd, want dit past beter bij mij. Dus ga bij jezelf na: wat vind ik belangrijk? Waar wil ik in groeien? En durf uit je comfortabele positie te stappen!

Meer verhalen

Ontmoet onze people & culture manager Tosca Spee

People & culture manager Tosca Spee noemen we ook wel de lijm van ons bedrijf. Voor kandidaten is zij het eerste gezicht van Been Management ...
Lees meer
Pieter Minnee

Onmoet Pieter Minnee, consultant energietransitie

Pieter Minnee stapte deze herfst over naar Been Management Consulting. Na een mooi traineeship waarin hij MKB-ondernemers hielp verduurzamen, is hij klaar voor de volgende ...
Lees meer
Laura Yap header-min

Ontmoet Laura Yap: van multinational naar consultancy

Laura Yap stapte begin dit jaar over van Unilever naar Been Management Consulting. Op zoek naar meer impact en inhoudelijke uitdaging. Van multinational naar kleiner ...
Lees meer
Tijmen van Diepen

Ontmoet … systeemdenker Tijmen van Diepen

Drie jaar geleden stapte werktuigbouwkundige Tijmen van Diepen ons kantoor binnen. Op zoek naar een plek om zich als consultant breder te ontwikkelen. Tijd om ...
Lees meer
Niek-Molenhuis-been-management-consulting

Niek Molenhuis start als consultant bij Been Management Consulting

Wie is Niek Molenhuis? Ik ben ruim 24 jaar geleden geboren in Dordrecht, waar ik opgroeide met mijn ouders, mijn broer, en mijn tweelingzus. Van ...
Lees meer
Malou

“Een duurzamere wereld via onze klanten”

“Wij maken pas écht impact als we onze klanten helpen te verduurzamen.” Aan het woord is Malou Bok, manager bij Been Management Consulting. Malou begon ...
Lees meer

Solliciteer nu

Heb je interesse in de functie van senior consultant operational excellence? Vul dan het formulier hiernaast in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je een vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met HR manager Tosca Spee (06 5064 0401, tosca.spee@beenmc.com).

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 50 MB.