Senior Consultant Operational Excellence

Wij zijn op een missie: eind 2024 moeten al onze projecten gericht op het leveren van positieve impact. Wil jij, net als wij, duurzaamheid vooropzetten in je werk als consultant? Lees dan vooral even verder!

Als senior consultant begeleid je middelgrote bedrijven en grote multinationals succesvol naar een duurzame toekomst. Wij zoeken nieuwe collega’s die minimaal 3 jaar ervaring op het vlak van operational excellence en/ of continuous improvement hebben en hierbij prioriteit willen geven aan de sociale- en milieuaspecten  van het bedrijfsmodel.

Wat vragen we?

Herken jij jezelf een beetje? Dan leren we je graag kennen!

Afgeronde WO-opleiding (voorkeur bedrijfskunde, economie, technische studie)​

Minimaal 3 jaar relevante werkervaring als consultant bij consultancy of als intern consultant bij een groot bedrijf

Je hebt verstand van en projectervaring met operational excellence en/ of continuous improvement. Denk aan procesoptimalisatie, performance management, operations management, operational/ service excellence, continue verbeteren etc.

Je durft ergens voor te staan en kunt samenwerken met veel verschillende mensen.

Goede analytische vaardigheden

Jij beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend

Wat bieden we jou?

Zoek je net wat anders? Laten we samen ontdekken of dat past.

Een baan als consultant waarbij je duurzaamheid echt voorop kan zetten

Goed basissalaris + een mooie bonus afhankelijk van (team)prestatie

Sign on bonus waarmee wij jouw daadwerkelijke persoonlijke CO2 uitstoot voor het eerste jaar compenseren

Flexibel werken; bij de klant, op kantoor, thuis. We vinden het belangrijk dat jij je tijd efficiënt kunt indelen en dat je een goede werk-privé balans hebt.

Persoonlijk leer- en ontwikkelbudget, waarbij jouw unieke talenten centraal staan

Laptop en telefoon

Duurzame mobiliteitsregeling

Uitstekende pensioenregeling

25 vakantiedagen

Werken in een groeiende en ondernemende organisatie waarin ruimte is om te leren van elkaar en voor initiatief, ambitie en vrijwilligerswerk​

Wat ga je doen?

Om je een idee te geven:

Tijdsbesteding

Werksessies voorbereiden en begeleiden

Project scoping en documentatie

Werken aan eigen ontwikkeling

Analyse werkzaamheden en rapportage

Werken aan ontwikkeling van ons bedrijf

Ons werk

Onze consultants helpen bedrijven in verschillende fasen van hun transitietraject. Wat klanten gemeen hebben, is dat ze volop bezig zijn met een duurzaamheidstrategie, maar veelal in een ander stadium van het traject zitten. We begeleiden ze in verschillende fasen op weg naar een toekomst waarin groei en positieve impact op de wereld hand in hand gaan. Of, om in onze eigen metafoor te blijven: we begeleiden klanten tijdens hun avontuurlijke expeditie op weg naar de top van de berg – de ultieme route naar een toekomstbestendige business en een betere wereld.

In sommige expedities ligt de focus op het definiëren en vormen van de duurzaamheidstrategie, terwijl in andere trajecten het vizier gericht is op het verbeteren van prestaties. Bij weer andere projecten voert het transformationele aspect de boventoon: in deze fase zijn onze consultants vooral bezig met het laten landen van de duurzaamheidstrategie in de organisatie en daarvoor draagvlak creëren onder de medewerkers.

Met vijfentwintig consultants in vaste dienst werken we aan versnelling van drie transities: voedsel, zorg en energie. Daarnaast hebben we een flexibele schil van zo’n vijftien consultants. Onze consultants zijn niet types die vanaf de zijlijn advies geven, maar ze gaan echt midden in de organisatie staan. Samen met de klant zet ons team zich gepassioneerd in om de gestelde doelen te bereiken. Die betrokken en bevlogen werkwijze past ook bij de Senior Consultant die we zoeken, die krijgt alle ruimte om zelfstandig (deel)projecten onder haar/zijn hoede te nemen en uit te voeren.

Waar werk jij aan?

Jij gaat als senior consultant onze klanten helpen met de noodzakelijke versnelling naar een duurzamere toekomst. Dat doen we samen! Op weg richting een toekomstbestendige business en een betere wereld. Wat is er nodig om die prestaties in de toekomst te kunnen leveren? En hoe wordt dan eigenlijk 'succes’ gemeten? Je denkt verder dan financiële resultaten alleen en helpt onze klanten met een nieuwe kijk op prestatieverbetering.

 • Structureren van organisaties: Samen met de klant ontwerpen we de beste organisatie voor de toekomst, met focus op en de sociale en milieu impact van het businessmodel, de juiste processen, een passend besturingsmodel. Je biedt de organisatie een raamwerk waardoor prestaties kunnen verbeteren en tegelijkertijd veranderingen doorgevoerd kunnen worden die straks nodig zijn. Dat noemen we 'running the business' en 'changing the business’.
 • Verbeteren van prestaties: Om tot ‘better business’ te komen, moet je verder dan financiële prestaties alleen kunnen kijken. Je helpt de klant inzicht te krijgen in wat een 'goede' prestatie is vanuit een holistische benadering. Een benadering die ook kijkt naar impact op het milieu en verder kijkt dan alleen shareholders. Kortom, een nieuwe blik op Performance Management
 • Trainen van organisaties: Continue verbeteren moet een vast onderdeel binnen de organisatie worden om er voor te zorgen dat goede ideeën vanuit de werkvloer vertaald blijven worden naar concrete verbeteringen. Je helpt de klant met het opzetten van een Continuous Improvement structuur om dit te borgen. Door de klant daarnaast handvaten te bieden in de vorm van Operational Excellence methodes leren ze ook zichzelf te verbeteren.

Jouw taken en verantwoordelijkheden

Wat ga jij doen? We zetten het voor je op een rijtje:

 • Je gaat werken aan projecten waarbij je vanuit de operationele processen en doelen, samen met mensen van de werkvloer, de prestaties op gebied van duurzaamheid gaat verbeteren en daarbij milieu en sociale prestaties altijd meeneemt.
 • Je krijgt een eigen deelproject of werkstroom onder je hoede. Zo ben je medeverantwoordelijk voor de resultaten en ontwikkel je jezelf het snelst.
 • Samen met de projectmanager geef je inhoudelijk vorm aan het deelproject, stel je de projectplanning op en stuur je op kwaliteit en resultaten. Ook begeleid je op het project minder ervaren collega's in hun ontwikkeling.
 • Je werk varieert van het uitvoeren van analyses, uitwerken van processen en het definiëren van KPI’s tot het organiseren en faciliteren van workshops (om draagvlak te creëren, kennis vanuit de organisatie te gebruiken en op te halen, en eigenaarschap te creëren).
 • Ook draag je, samen met andere collega’s bij aan de uitbreiding van kennis en ontwikkeling van dienstverlening op het gebied van een van onze transities. Denk hierbij onder andere aan het opzetten en/of aanscherpen van proposities voor de klant en het opbouwen en delen van kennis met je collega’s.
 • Je bent actief bezig met het opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk en levert een bijdrage aan het opstellen van offertes en voorbereiding van salesgesprekken.

Hoe ziet je week eruit?

Bekijk de agenda van je collega Gijs-Jan

Gijs Jan Otten Been Management Consulting
Weekagenda Senior Consultant Energie

Jouw groeipad

Persoonlijke ontwikkeling vinden wij ontzettend belangrijk. Daarom krijg je elk jaar een persoonlijk leer- & ontwikkelbudget dat past bij jouw eigen doelen. Zo ziet een typisch carrierepad voor een consultant eruit.

 • Consultant

 • Senior Consultant

 • Manager

 • Senior Manager

 • Director

Over ons

Wij zijn op een duurzame missie. Richting 100% positieve impact via onze projecten. Zo dragen we bij aan de Sustainable Development Goals van de VN. Want wij geloven dat bedrijven positieve impact kunnen maken. Door winst en groei te combineren met een duurzame bijdrage aan de maatschappij.

Wij begeleiden bedrijven die willen overleven in de 21e eeuw en voor fundamentele transformaties staan. We stimuleren verandering en samenwerking in onderliggende systemen. Gericht op blijvende positieve impact voor organisatie, mens en de wereld.

Dit noemen wij 'systemic change'.

Samen zijn we op een spannende expeditie. Ook met ons eigen bedrijf. In 2021 bereikten we zelf een belangrijke mijlpaal: we zijn B Corp geworden. We voldoen daarmee aan de hoogste standaarden op duurzaam, sociaal en transparant vlak. Net als de 4.000+ andere bedrijven die 'business as a force for good' willen inzetten. Zo bouwen we samen aan een meer inclusieve en duurzame economie.

Voor onze missie is een divers team nodig. Want: een uitzonderlijke prestatie leveren doe je met verschillende krachten. Met verschillende expertises, achtergronden en persoonlijkheden. Wat we gemeen hebben is dat we met hoofd, hart én ziel werken.  We hebben verstand van bedrijven en snappen hoe gedragsverandering werkt. Samen creëren we een omgeving die gericht is op diversiteit, gelijkheid en en inclusiviteit. En zorgen we voor duurzame verandering die er echt toe doet. Wij kijken verder.

En jij, hoe ver kijk jij?

Hoofdkantoor Schiphol Oost

50% / 50%

Gemiddelde leeftijd 33 jaar

Aantal medewerkers: 25
Flexibele schil: 15

Kernwaarden: Connected, Creating, Courageous

Ontmoet je collega's

Niek Molenhuis

Niek Molenhuis

Consultant

Waarom ben je bij ons komen werken?

Vanwege de duurzame missie! Ik denk dat bedrijven een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan duurzaamheid. In 2024 moeten al onze opdrachten aantoonbaar positieve impact hebben op de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. Ook vind ik het interessant om te werken aan zowel de strategie als de executie ervan. 

Hoe is het om met jou samen te werken? 

Ik ben een echte team player. Ik hou ook van discussiëren, omdat je veel van elkaar kunt leren door ideeën en kennis te delen. Ook houd ik ervan om een probleem vanuit meerdere perspectieven te bekijken. 

Malou Bok square

Malou Bok

Senior Manager

Kun je jezelf even voorstellen?
Ik woon met mijn man in Breukelen. Ik vind het heerlijk om uitgebreid te koken voor vrienden en familie. Ik ski, tennis, zeil, yoga. Ultiem genieten doe ik op het water of vanaf een hoog uitkijkpunt.

Wat typeert jou als collega?
Ik wil graag samen met mensen concrete resultaten behalen, ik vind het leuk om daar plannen voor te bedenken. In mijn werk kan ik serieus zijn, ik ga voor het best haalbare. Collega’s kennen mij als betrokken en als gangmaker!

Laura Yap square

Laura Yap

Consultant

Je ging van Unilever naar ons, hoezo? 

Als consultant kun je meerdere bedrijven helpen en zit je vaak in een positie om invloed uit te oefenen. Meer dan bij een multinational. Inhoudelijk is het ook uitdagend: je gaat aan de slag met een complex vraagstuk en mag je eigen ideeën inbrengen. Je moet je brein veel meer gebruiken.

Hoe bevalt een kleinere organisatie?

Ik merk nu pas hoe zeer ik dat heb gemist. Ik kan hier echt mezelf zijn. Er wordt ook meteen naar je mening gevraagd en iedereen wil elkaar helpen. We gaan ook buiten werk met elkaar om, bijvoorbeeld om te padelen.

Heb je tips voor anderen?

Grote bedrijven bieden zoveel mogelijkheden en het is ook goed voor je CV. Maar ik ben blij dat ik mijn hart heb gevolgd, want dit past beter bij mij. Dus ga bij jezelf na: wat vind ik belangrijk? Waar wil ik in groeien? En durf uit je comfortabele positie te stappen!

Meer verhalen van je collega's

Laura Yap header-min

Ontmoet Laura Yap: van multinational naar consultancy

Laura Yap stapte begin dit jaar over van Unilever naar Been Management Consulting. Op zoek naar meer impact en inhoudelijke uitdaging. Van multinational naar kleiner ...
Lees meer
Tijmen van Diepen

Ontmoet … systeemdenker Tijmen van Diepen

Drie jaar geleden stapte werktuigbouwkundige Tijmen van Diepen ons kantoor binnen. Op zoek naar een plek om zich als consultant breder te ontwikkelen. Tijd om ...
Lees meer

Sofie Snoek over haar start bij Been Management Consulting

In het eerste coronajaar kondigde Been Management Consulting een strategische wijziging aan: de Sustainable Development Goals (SDG’s) worden stapsgewijs leidend in al het werk dat ...
Lees meer
Niek-Molenhuis-been-management-consulting

Niek Molenhuis start als consultant bij Been Management Consulting

Wie is Niek Molenhuis? Ik ben ruim 24 jaar geleden geboren in Dordrecht, waar ik opgroeide met mijn ouders, mijn broer, en mijn tweelingzus. Van ...
Lees meer
Malou

“Een duurzamere wereld via onze klanten”

“Wij maken pas écht impact als we onze klanten helpen te verduurzamen.” Aan het woord is Malou Bok, manager bij Been Management Consulting. Malou begon ...
Lees meer
Change management - Roderick Oe - Been Management Consulting

Roderick Oe over ‘het andere veranderen’ van Been Management Consulting

‘Het andere veranderen’ past perfect bij manager Roderick Oe. Onze slogan en werkwijze staan voor een ‘andere’ aanpak, maar wat is dat precies? Roderick legt ...
Lees meer

Solliciteer nu

Wil jij bij ons werken? Vul dan het formulier hiernaast in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je naar aanleiding van de vacature senior consultant eerst nog een vraag? Neem dan contact op met HR manager Tosca Spee (+316 5064 0401, tosca.spee@beenmc.com).

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 50 MB.