Vacature consultant

2+ jaar ervaring

Wat vragen we?

Herken jij jezelf een beetje? Dan leren we je graag kennen!

Afgeronde WO-opleiding (voorkeur bedrijfskunde, economie, technische studie)​

Kennis van strategie, prestatieverbetering of transformatie​

Project ervaring binnen de energie, de zorg of de farma & life sciences sector ​

Minimaal 2 jaar relevante werkervaring binnen consultancy ​

Authentiek, maar ook flexibel in een andere (werk)cultuur

Goede analytische vaardigheden

Jij beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend

Wat bieden we jou?

Zoek je net wat anders? Laten we samen ontdekken of dat past.

Goed basissalaris + een mooie bonus afhankelijk van (team)prestatie

Persoonlijk leer- en ontwikkelbudget

Duurzame mobiliteitsregeling

Laptop en telefoon

Uitstekende pensioenregeling

25 vakantiedagen

Werken in een groeiende en ondernemende organisatie waarin ruimte is om te leren van elkaar en voor initiatief, ambitie en vrijwilligerswerk​

Wat ga je doen?

Om je een idee te geven:

Tijdsbesteding

Werksessies voorbereiden en begeleiden

Project scoping en documentatie

Werken aan eigen ontwikkeling

Analyse werkzaamheden en rapportage

Werken aan ontwikkeling van ons bedrijf

Vacature consultant (2+ jaar ervaring)

Wil jij positieve impact maken en bijdragen aan een meer inclusieve en duurzame economie? Ben je nieuwsgierig naar het werken voor een B Corp? En heb je ervaring als, of ben je werkzaam als consultant? Misschien ben jij dan onze nieuwe collega!

Ons werk

Je werkt in een team met energieke, duurzaam gedreven en betrokken consultants met diverse achtergronden. In de rol van consultant maak je impact bij bedrijven in verschillende sectoren. Je helpt onze opdrachtgevers in een team met onderwerpen als: 

 • Strategie​. Waar willen we over vijf jaar staan? Welke strategische keuzes moeten dan gaan maken?
 • Prestatieverbetering​. Hoe weten we of we goed op weg zijn in onze missie? Hoe verankeren we dat in onze dagelijkse praktijk?
 • Transformatie. Wat verandert er allemaal als we een nieuwe richting inslaan? Hoe krijgen we onze mensen mee?
 • Duurzaamheidsnulmeting. Hoe duurzaam zijn we nu eigenlijk? Op welke gebieden kunnen we nog verbeteren?
 • Business dialoog. We kunnen niet alleen verduurzamen en innoveren. Hoe kunnen we samenwerken met andere bedrijven in de keten?

Jouw taken en verantwoordelijkheden

Wat ga jij doen? We zetten het voor je op een rijtje:

 • Je levert vanaf dag 1 een bijdrage aan projecten waarin je een nieuwe strategie implementeert.
 • Je werkt in teams bij onze opdrachtgevers en helpt hen versneld hun doelen te bereiken.
 • Je krijg een eigen  (deel)project of werkstroom onder je hoede. Zo ontwikkel je jezelf het snelst.
 • Daar hoort bij: het voorbereiden en begeleiden van workshops en trainingen bij de opdrachtgever.
 • Je voert verschillende analyses uit en stelt rapportages op. Dat varieert van operationele prestaties tot duurzaamheid en van projectvoortgang tot ​teamdynamiek.
 • Ook draag je bij aan de ontwikkeling van onze eigen organisatie, het team, onze dienstverlening. Ook ben je betrokken bij sales en offertes opstellen.

 

Kortom, een mooie combinatie van samenwerken, nadenken, creativiteit en doen. 

Hoe ziet je week eruit?

Bekijk de agenda van je collega Esther

Vierkant Esther
Agenda1

Jouw groeipad

Persoonlijke ontwikkeling vinden wij ontzettend belangrijk. Daarom krijg je elk jaar een persoonlijk leer- & ontwikkelbudget dat past bij jouw eigen doelen. Zo ziet een typisch carrierepad voor een consultant eruit.

 • Consultant

 • Senior Consultant

 • Manager

 • Senior Manager

 • Director

 • Associate Partner

 • Partner

Over ons

Wij zijn op een duurzame missie. Richting 100% positieve impact via onze projecten. Zo dragen we bij aan de Sustainable Development Goals van de VN. Want wij geloven dat bedrijven positieve impact kunnen maken. Door winst en groei te combineren met een duurzame bijdrage aan de maatschappij.

Wij begeleiden bedrijven die willen overleven in de 21e eeuw en voor fundamentele transformaties staan. We stimuleren verandering en samenwerking in onderliggende systemen. Gericht op blijvende positieve impact voor organisatie, mens en de wereld.

Dit noemen wij 'systemic change'.

Samen zijn we op een spannende expeditie. Ook met ons eigen bedrijf. In 2021 bereikten we zelf een belangrijke mijlpaal: we zijn B Corp geworden. We voldoen daarmee aan de hoogste standaarden op duurzaam, sociaal en transparant vlak. Net als de 4.000+ andere bedrijven die 'business as a force for good' willen inzetten. Zo bouwen we samen aan een meer inclusieve en duurzame economie.

Voor onze missie is een divers team nodig. Want: een uitzonderlijke prestatie leveren doe je met verschillende krachten. Met verschillende expertises, achtergronden en persoonlijkheden. Wat we gemeen hebben is dat we met hoofd, hart én ziel werken.  We hebben verstand van bedrijven en snappen hoe gedragsverandering werkt. Samen creëren we een omgeving die gericht is op diversiteit, gelijkheid en en inclusiviteit. En zorgen we voor duurzame verandering die er echt toe doet. Wij kijken verder.

En jij, hoe ver kijk jij?

Hoofdkantoor Schiphol Oost

55% / 45%

Gemiddelde leeftijd 36 jaar

Aantal medewerkers: 34
Flexibele schil: 25

Kernwaarden: Ondernemend, Duurzaam, Gedreven, Kundig en Betrokken

Ontmoet je collega's

Niek Molenhuis

Niek Molenhuis

Consultant

Waarom ben je bij ons komen werken?

Vanwege de duurzame missie! Ik denk dat bedrijven een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan duurzaamheid. In 2024 moeten al onze opdrachten aantoonbaar positieve impact hebben op de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. Ook vind ik het interessant om te werken aan zowel de strategie als de executie ervan. 

Hoe is het om met jou samen te werken? 

Ik ben een echte team player. Ik hou ook van discussiëren, omdat je veel van elkaar kunt leren door ideeën en kennis te delen. Ook houd ik ervan om een probleem vanuit meerdere perspectieven te bekijken. 

Malou Bok square

Malou Bok

Senior Consultant

Kun je jezelf even voorstellen?
Ik woon met mijn vriend in Amsterdam. Ik vind het heerlijk om uitgebreid te koken voor vrienden en familie. Ik ski, tennis, zeil, yoga. Ultiem genieten doe ik op het water of vanaf een hoog uitkijkpunt.

Wat typeert jou als collega?
Ik wil graag samen met mensen concrete resultaten behalen, ik vind het leuk om daar plannen voor te bedenken. In mijn werk kan ik serieus zijn, ik ga voor het best haalbare. Collega’s kennen mij als betrokken en als gangmaker!

Keswin Corporaal

Keswin Corporaal

Senior manager

Waarom ben je bij Been Management Consulting gaan werken?
Voor Been werkte ik zes jaar bij een groot consultancy bureau. Wat ik een fijn verschil vind, is dat je hier niet met zes lagen hoeft te overleggen voordat iets naar de klant gaat. Je krijgt ruimte om zelf na te denken en je hoeft niet alles te overleggen met een van de partners. Op het gebied van ondernemerschap en eigen verantwoordelijkheid is de leercurve heel stijl.

En kun je jezelf nog voorstellen?
Ik ben getrouwd, heb een dochtertje en ben niet graag alleen. Wat belangrijke woorden: familie en vrienden, lekker eten en drinken, reizen en nieuwe ervaringen opdoen. Twintig jaar waterpolo alsmede trots eigenaar van hardloopschoenen, mountainbike, wielrenfiets, bokshandschoenen, golfset en schaatsen.

Meer verhalen van je collega's

Laura Yap header-min

Ontmoet Laura Yap: van multinational naar consultancy

Laura Yap stapte begin dit jaar over van Unilever naar Been Management Consulting. Op zoek naar meer impact en inhoudelijke uitdaging. Van multinational naar kleiner ...
Lees meer
Tijmen van Diepen

Ontmoet … systeemdenker Tijmen van Diepen

Drie jaar geleden stapte werktuigbouwkundige Tijmen van Diepen ons kantoor binnen. Op zoek naar een plek om zich als consultant breder te ontwikkelen. Tijd om ...
Lees meer

Sofie Snoek over haar start bij Been Management Consulting

In het eerste coronajaar kondigde Been Management Consulting een strategische wijziging aan: de Sustainable Development Goals (SDG’s) worden stapsgewijs leidend in al het werk dat ...
Lees meer
Niek-Molenhuis-been-management-consulting

Niek Molenhuis start als consultant bij Been Management Consulting

Wie is Niek Molenhuis? Ik ben ruim 24 jaar geleden geboren in Dordrecht, waar ik opgroeide met mijn ouders, mijn broer, en mijn tweelingzus. Van ...
Lees meer
Malou

“Een duurzamere wereld via onze klanten”

“Wij maken pas écht impact als we onze klanten helpen te verduurzamen.” Aan het woord is Malou Bok, manager bij Been Management Consulting. Malou begon ...
Lees meer
Change management - Roderick Oe - Been Management Consulting

Roderick Oe over ‘het andere veranderen’ van Been Management Consulting

‘Het andere veranderen’ past perfect bij manager Roderick Oe. Onze slogan en werkwijze staan voor een ‘andere’ aanpak, maar wat is dat precies? Roderick legt ...
Lees meer

Solliciteer nu

Wil jij bij ons werken als consultant? Vul dan het formulier hiernaast in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je naar aanleiding van de vacature consultant eerst nog een vraag? Neem dan contact op met HR manager Tosca Spee (+316 5064 0401, tosca.spee@beenmc.com).

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 50 MB.