Leen Zevenbergen

Partner Leen Zevenbergen

 
HOOFD – In 1985 was ik als bedrijfseconoom en accountant de oprichter van het eerste AI-bedrijf in Nederland, En nu ben ik alweer zo’n 35 jaar actief in bleeding edge technologie. Dat is technologie op de rand van wat wél en wat niet kan. Daarnaast werk ik sinds 1996 alleen maar duurzaam, eerst als lid en voorzitter van Social Venture Network Europe en later als oprichter en voorzitter van de Europese B Corp community.

HART – Met heel veel passie werk ik op mijn walnoten-boerderij in Zuid-West Frankrijk. Dicht bij de grond, lichamelijke arbeid in de buitenlucht. De combinatie van wereldse uitdagingen en kleine boerderij-problemen geven me energie. Energie om boeken te schrijven en om mijn kinderen te stimuleren om alleen maar duurzaam bezig te zijn. Omdat we niet veel tijd meer hebben om een betere wereld te creëren.

SDG – Het kompas voor de komende decennia zijn de 17 Sustainable Development Goals. Daar moeten we heel erg hard voor gaan, want het is werkelijk beschamend hoe wij als mens met onze planeet en met elkaar menen om te mogen gaan. Als je de feiten onder ogen ziet, dan kun je niets anders dan je schamen en vervolgens heel erg hard en activistisch aan het werk gaan om verbetering te bewerkstelligen. Dus geen gelul, maar harde actie nu. Op alle 17 doelen.