Laura Yap square

Laura Yap

  • Master Global Business and Sustainability aan Erasmus University
  • Internationale ervaring in Australië, Ecuador en Brazilië
  • Werkte eerder bij Unilever en Rabobank
  • Is nu consultant bij Been Management Consulting op het vlak van systemic change

 

HOOFD. Ik houd ervan om mijzelf te verliezen in complexe vraagstukken en oplossingen te bedenken om zo een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst. Ik bijt me graag vast in een opdracht en vraag door totdat ik de achterliggende oorzaak van het probleem inzichtelijk heb gekregen. Daarnaast geeft het me voldoening als een strategie is vertaald naar een concreet actieplan. Mensen zeggen vaak dat ik enthousiast ben en een frisse en nuchtere kijk inbreng.

HART. Mijn hart gaat sneller kloppen van het ontdekken van nieuwe bestemmingen, met veel ongerepte natuur en lokaal eten. Verder krijg ik energie van het strand en de zee. En van goed gezelschap. Als het even kan onder het genot van een natje en een droogje, zoals we dat zeggen in Rotterdam.

SDGs. Een duurzame toekomst begint (bij een groot deel van de wereld althans) bij verantwoordelijke consumptie en productie, SDG12. Ik ben een groot voorstander van consuminderen en krijg jeuk van plastic boodschappentassen. Als je jezelf bewust bent van je koopgedrag en de effecten daarvan, kun je al een groot verschil maken. Bedrijven moeten dan wel hun productieprocessen verduurzamen natuurlijk. Ik geloof dat verandering alleen slaagt als je samen het hele systeem aanpakt: bedrijven, overheid en de bevolking samen. Dus kies ik ook: SDG 17 Partnership for the Goals.

Neem contact op met Laura en mail naar: laura.yap@beenmc.com