Harmen Bakker square

Associate consultant Harmen Bakker

 
HOOFD – Mijn ervaring als adviseur en manager in grote én kleine organisaties maakt dat ik snel in staat ben organisaties en aanwezig talent te ‘lezen’. Ik doe dit door met mensen echt contact te maken en te onderzoeken waar hun kracht, kennis en energie naar uitgaat. Het koppelen van die kennis en energie aan een (strategie)implementatievraagstuk levert daarmee een manier van samenwerken op die duurzame resultaten borgt. Een belangrijke motivator is voor mij dat tijdens een opdracht een organisatie het vermogen ontwikkelt het zelf te kunnen.

HART – Zeilen in de Noorse Fjorden, een trailrun op Terschelling lopen en het verduurzamen van mijn eigen huis zijn activiteiten waar ik mijzelf mee oplaad. Samen met mijn gezin (en hond) geniet ik daarnaast van onze mooie woonomgeving vlakbij zee en duinen.

SDG – SDG 7 (betaalbare en duurzame energie) springt er voor mij uit. Omdat het niet halen van deze SDG niet te corrigeren is. Omdat deze SDG vooral gaat over hoe wij leven in de westerse wereld. Maar zeker ook omdat ik zélf kan bijdragen aan deze SDG. Door mijn huis te verduurzamen. Door vaker de trein te nemen. Door meer lokale producten te kopen. Door te proberen het goede voorbeeld te geven.