Giulia-hetzenauer-sdg-been-management-consulting

Senior consultant Giulia Hetzenauer

 
HOOFD – Waar ik energie van krijg in mijn werk als consultant? Dat bestaat uit verschillende elementen. Het is mooi om een pad te maken waar de weg nog onbekend was en duidelijke mijlpalen toe te voegen aan een journey. Het ontdekken van vragen achter de initiële vraag, teams in hun kracht zetten en eigenlijk mezelf op het juiste moment overbodig maken. Ik hou ervan om voor klanten doelen tastbaar te maken door middel van data, structuur aan te brengen in een project en iedereen in een team zijn of haar kwaliteiten mee te laten tellen. Door kort cyclisch te werken kun je op tijd tegenslagen opvangen of zelfs uit de weg gaan en zo kunnen er meer tussentijdse successen worden gevierd. Door mijn ervaring in het werken in sustainability zijn change-management-projecten mijn specialiteit.

HART – Ik hou van het werken met uitdagingen die gaan over het durven veranderen van de ‘status quo’. En vooral als het gaat om creëren van een beter toekomst waar we allemaal van profiteren. Van jongs af aan ben ik bezig met problemen aan te pakken die groter waren dan mijn dagelijks zorgen, met uitdagingen die bouwen aan een duurzame toekomst. Zoals mijn tijd als vrijwilliger op Borneo. Ik houd van uitdagende doelen stellen en deze nastreven, maar uiteindelijke gaat het in mijn ogen niet om doelen perfect halen maar het blijven afvragen hoe het beter kan. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met mijn passie: kitesurfen.

SDG – Mag ik eerlijk zijn en zeggen dat ik geen favoriet heb? Het mooie aan de SDG’s vind ik juist dat ze de belangen behartigen van zowel ecologische, sociale als economische doelen. Bovendien zijn ze allemaal even belangrijk. Als ik écht moet kiezen, dan ga ik voor een drieluik van SDG 4 (kwaliteitsonderwijs), 16 (vrede, justitie en sterke publieke diensten) en 17 (partnerschap om de doelen te bereiken). In mijn ogen kan er zonder deze fundamenten niet worden samengewerkt aan de rest van de SDG-doelen. We gaan de SDG’s immers alleen behalen als we ze met z’n allen oppakken.