DE SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS.

Het kompas voor de onzekere toekomst

Uit het meest recente klimaatrapport van het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties, blijkt dat het klimaat in snel tempo verandert en dat de mens die verandering veroorzaakt. De gevolgen hiervan zijn desastreus. Om die te voorkomen of verminderen, zijn ingrijpende maatregelen nodig.

Maatregelen vanuit de overheid, de burger en bedrijven. Een goed hulpmiddel hiervoor zijn de Sustainable Development Goals (de SDG's).

In 2015 spraken 193 landen in de Verenigde Naties met elkaar af dat ze beter met de aarde moeten omgaan. Er werden zeventien doelen vastgelegd (de SDG's), waar alle landen in 2030 aan zouden moeten voldoen. Ze zijn een mondiaal kompas voor mensen en organisaties om om te gaan met uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

Duurzame missie

Been Management Consulting zet zich in voor de realisatie van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Dat doen we door onze klanten te helpen te bepalen hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan deze doelen en hoe ze duurzaamheid kunnen inbedden in hun organisatie en in hun bedrijfsvoering.

De SDG’s moeten de wereld in 2030 voor iedereen een betere en duurzamere plek maken. Wij zijn al begonnen. Doe je mee?

SDG-consultants-been-management-consultant

Onze Sustainable Development Goals

Onze missie is opdrachtgevers te helpen bij het realiseren van hun strategische doelstellingen op een manier die past bij de uitdagingen van deze tijd en dus bijdraagt aan de SDG’s. Dat maken we heel concreet. Het is ons doel om in 2024 bij al onze opdrachten een aantoonbare, positieve bijdrage te leveren aan de Sustainable Development Goals.

Dit doen we door onze op maat gemaakte aanpak, schouder aan schouder met onze opdrachtgevers. Altijd met het hoofd en met het hart, omdat we geloven dat een bedrijfsmatige (= hoofd) aanpak altijd gepaard moet gaan met een menselijke (= hart) aanpak.

Been Management Consulting is voornamelijk actief in de energietransitie, de gezondheidstransitie en de mobiliteitstransitie, elk met eigen SDG’s. 'Onze' doelen zie je op de afbeelding.

SDG-goals-been-management-consulting

Cases & inspratie

Laat je inspireren door onze cases en artikelen. Hoe ondersteunen wij onze klanten bij duurzame transities? Hoe kijken zij aan tegen de SDG's?

Xpedition to the Source #6

Xpedition to the Source #6

De zesde editie van Xpedition to the Source is nu beschikbaar. In deze online ronde tafel delen wereldwijde leiders uit bedrijfsleven en duurzaamheid hun inzichten.…

Lees verder

Waarom we bedrijven nodig hebben om klimaat doelen te behalen

Nu de COP26 is gestart heeft de wereld deze weken weer extra aandacht voor het klimaat. En vooral voor het stellen van klimaatdoelen. Is het…

Lees verder
Voorkant_Systemic-Change-boek_uitgelicht

Kunnen we dansen op de maan? Overleven door systemic change!

Over het boek Bedrijven hebben vaak een Plan B, maar dat fenomeen kennen we als aarde niet. Er is geen Planeet B. We moeten het…

Lees verder

"Wil jij ook je duurzame ontwikkelingsdoelstellingen behalen?"

Neem dan snel contact op met Roel Beentjes en via 06-20 99 67 53, of mail naar: roel.beentjes@beenmc.com

Roel Beentjes - Been Management Consulting