Upjohn, voorheen onderdeel van Pfizer

Pre-fusie centralisatie

Centralisatie Demand Planning processen

Upjohn, voorheen een divisie van Pfizer, bereidt zichzelf voor op een fusie om een nieuw farmaceutisch bedrijf te vormen (Viatris, red.). De 20 betrokken merken krijgen een centrale Supply Chain organisatie. Demand Planning is daarbinnen een belangrijke activiteit. Het draait binnen Sales & Operations Planning (S&OP) immers om optimale beschikbaarheid van producten tegen acceptabele kosten. Hoe kan Upjohn haar kleinere Demand Planning teams integreren in haar bestaande Planning Hub? En hoe kan dit nieuwe team snel operationeel zijn?

Key results

  • Standardised demand planning for all Upjohn’s brands and markets
  • Sustained performance of sales & operations planning (S&OP) in a period of transition
  • Optimal product availability at acceptable costs
  • One team and one way of working for Demand Planning
  • Ready for merger with Mylan

Een nieuw en passend proces

Evert Heusinkveld, de senior supply chain director van Upjohn, vraagt Been Management Consulting om deze transitie te begeleiden. Help ons om een nieuwe Supply Chain organisatie te ontwerpen en te realiseren. Zorg er voor dat er een uniform process is en duidelijke verantwoordelijkheden en dat de communicatie binnen de nieuwe organisatie vlotjes verloopt. Zorg ook dat het Demand Planning Team klaar is voor de activiteiten, producten en volumes die horen bij de 26 markten die de kleinere teams bedienden. En snel, graag.

Prestaties op peil houden

Ons team houdt wel van een uitdaging. We starten met workshop om een gezamenlijk begrip te krijgen van de huidige Demand Planning processen, RASCI (responsible, accountable, support, consult, inform, red.), en interfaces. In vervolgsessies maakten we een conceptueel Demand Planning proces en testen dat met stakeholders en eindgebruikers. Gaat dit werken voor alle producten en markten?

Met de input van de betrokkenen, kunnen we het nieuwe Demand Planning proces bijschaven en finaliseren. Alles inclusiefRASCI en beschrijvingen van interfaces. We gebruiken dit meteen om een uitgebreid trainings curriculum te maken voor alle Demand Planners. In drie werken trainen we, in nauwe samenwerking met de planners zelf, alle medewerkers in de nieuwe manier van werken. Dit vermindert te prestatiedip in de Supply Chain, die je normaal gesproken kunt verwachten bij een nieuwe manier van werken.

Werken aan het team

In de drie maanden erna, gaan we aan de slag met teambuilding. We voeren een ontwikkelingsprogramma uit voor het nieuwe centrale Demand Planning team. We oefenen, spelen en leren nieuw gedrag om de verandering te verankeren. Om de week lichten we een gedragsthema uit in de Demand Planner team meeting. En gaan samen het gesprek aan. We helpen ook met ‘micro-acties’ - praktische activiteiten die maar vijf minuten per dag kosten. Zo helpen we de nieuwe cultuur en manier van werken te bestendigen.

“Een van de beste supply chain consultancy bedrijven die ik ben tegengekomen in mijn carrière. Jullie leverden op tijd en met betrokkenheid en flexibiliteit. Vooral de focus op zowel het hoofd en het hart, heeft geleid tot geweldige resultaten. Zowel inhoudelijk als cultureel. Ik kijk ernaaruit om de komende jaren nog vaker samen te werken met jullie.”

Evert Heusinkveld, Senior Director Supply Chain Viatris (Europe/Australia/New-Zealand)

Klanttevredenheid

We vroegen in welke mate Upjohn ons zou aanraden aan anderen. We scoorden een 9 op een schaal van 1-10 .

"Nieuwsgierig naar wat we voor jou kunnen betekenen?"

Bel met Roel Beentjes via 06 20 99 67 53 of stuur een email naar roel.beentjes@beenmc.com.

Roel Beentjes - Been Management Consulting