Sif Offshore Foundations

Performance management voor snelgroeiende organisatie

Sif is een van de grootste producenten voor funderingen voor offshore windturbines. Offshore is een snelgroeiende en competitieve markt. De vraag naar offshore windparken is groot en de windturbines worden groter en groter. Sif moet zich continue aanpassen om het tempo bij te houden en steeds grotere, betere en goedkopere 'assets' te produceren. Het is een flinke balanceer-act voor Sif.

Hoe houden we de groei vast?

Jarenlang is de organisatie heel snel gegroeid. Inmiddels is de organisatie een stuk complexer geworden. Dingen gebeuren twee keer of juist niet. Het gebrek aan standaardisatie raakt de productiviteit van Sif. Veel scaleups hebben last van zulke groeipijn. De Director Operations Office vraag Been Management Consulting om hulp. Kunnen we Sif helpen om een grip op hun prestaties te krijgen om de groei aan te kunnen? Natuurlijk!

Een start maken met prestatiemanagement

Samen met het operations team inventariseren we de volwassenheid van prestatiemanagement binnen de organisatie. Wat zijn de dagelijkse processen, rollen en verantwoordelijkheden? Wat wordt er al gedaan om prestaties te monitoren? Hoe worden verbeteringen herkend en geïmplementeerd? Net als veel snelgroeiende bedrijven staat performance management ook bij Sif nog in de kinderschoenen.

Wat is 'goed'?

In een workshop met het team bepalen we hoe een 'goede prestatie' eruit ziet. Daarna ontwerpen we een 'operating model', waarin we de belangrijkste KPI's benoemen, plus de belangrijkste meetings en eigenaren. Omdat we dit samen met het team creëren, zorgen we ervoor dat het model ook echt werkt op de werkvloer. Zo wordt prestatiemanagement iets om profijt van te hebben, en geen administratieve last.

Grip krijgen

Daarna bouwen we een prestatiemanagement rapport met behulp van Power BI. Dit geeft een snel en geautomatiseerd overzicht waarmee gestuurd kan worden op de prestaties. De productieresultaten en mogelijkheden om te verbeteren zijn nu beschikbaar voor iedereen, altijd en overal. Alles is nu klaar om Sif te helpen om meer grip te krijgen op haar prestaties.

sifwerkt

Belangrijkste resultaten

  • Inzichten in en controle van productieresultaten en verbeter-mogelijkheden
  • Een nieuw 'operating model'
  • Resultaten, rollen en verantwoordelijkheden zijn helemaal helder

“De beste samenwerking ooit met een consultancybureau. Been Management Consulting gaat echt voor het resultaat, niet om uren te declareren."

Senior Director Operations Office

"Meer weten over hoe jouw snelgroeiende bedrijf beter kan presteren?"

Neem contact op met associate partner Mirjam Penders en mail naar Mirjam.Penders@beenmc.com.

Mirjam Penders Been Management Consulting