Össur

Finance, klaar voor de groei

Össur is een wereldwijd en snelgroeiend bedrijf voor niet-invasieve orthopedische producten. Össur gebruikt haar expertise en kennis om mensen te helpen meer zelfverzekerd, veilig en mobiel te zijn, zonder dat de blessure of aandoening hun kwaliteit van leven beïnvloedt. Het bedrijf heeft een nieuwe bedrijfsstrategie geformuleerd, om haar ambitieuze groeiambities te ondersteunen. De strategie richt zich op het betreden van nieuwe markten, het overnemen van klinieken en het verkennen van samenwerkings- en investeringsmogelijkheden. De Finance afdeling moet haar prioriteiten hierop aanpassen, maar waar te beginnen?

Patient Centric

Belangrijkste resultaten

  • Finance team is klaar om de ambitieuze groeistrategie te financieren.
  • Betere besluiten over expansie richting nieuwe markten en producten
  • Schaalbare aanpak voor de toetreding nieuwe markten en het uitbreiden van producten
  • Slimmere integratie van nieuwe marketen en producten in de bestaande bedrijfsvoering
  • Sterkere prestaties van het wereldwijde Finance team

Een gezamenlijke visie, alsjeblieft

Het Finance team bestaat tot nu toe uit verschillende geografische entiteiten, met elk hun eigen werkwijze. Om de bedrijfsstrategie te kunnen uitvoeren moet dat veranderen. Finance moet als een team gaan werken. Maar wat is dan de visie van Finance? Hoe willen we dan werken? Hoe kunnen we prioriteiten stellen? De vice president van Finance vraagt Been Management Consulting om hulp. Kunnen we een Finance strategie ontwikkelen en uitvoeren? Geen probleem!

Grote stappen

We gaan de samenwerking aan met de verschillende finance afdelingen We helpen elk team om een visie te formuleren, waarin de 'why', 'how' en 'what' van elk team is vastgelegd. Samen definiëren we ook de grote stappen, de 'bold steps', om deze visie waar te gaan maken. Daarna vertalen we alle stappen in een uitvoerbare routekaart, waarin we de balans bewaken tussen korte-termijn acties en lange-termijn verbeteringen. We blijven ook om het team te helpen met de uitvoering hiervan.

Projecten structureren

Een belangrijke stap is het opzetten van een logisch en behapbare structuur voor het grote portfolio aan projecten waaraan Finance meewerkt. Ook zetten we een governance structuur op. Dit helpt het Finance team om overzicht te creëren. Ook helpt het in het prioriteren; om de juiste mensen en middelen in te zetten. Zo kan het team de goede projecten projecten uitvoeren en de projecten goed uitvoeren.

“Het Been Management Consulting team bracht de juiste combinatie van expertise en ervaring. Zij daagden ons uit en ondersteunden ons in de ontwikkeling van een Finance-visie 2025 en een implementatieplan. Wat hen onderscheidt is de focus op hoofd en hart, het oog voor teamdynamiek en hun pragmatische aanpak om tot een uniforme visie te komen. Het was leuk om met ze samen te werken en ik zou ze van harte aanbevelen als je een adviesbureau nodig hebt dat de handen uit de mouwen steekt en een extra stap zet om impact te maken.”

Jos van Poorten VP of Finance

Aan tafel

We helpen Finance ook om actief betrokken te worden in het besluitvormingsproces rond het betreden van nieuwe markten. Door solide financiële analyses en inzichten, zorgen we ervoor dat het financieel perspectief wordt meegewogen in de besluiten. Finance krijgt zo een vaste plaats aan de tafel waar strategische besluiten worden genomen.

 

Schaalbare aanpak

Om Össur te ondersteunen in haar ambitie om nieuwe markten te betreden, ontwikkelen we ook een gestructureerder en schaalbare aanpak voor het opzetten van nieuwe entiteiten in nieuwe markten. Het bevat een gedetailleerde planning met heldere verantwoordelijkheden en een een governance structuur. We helpen het Finance team ook bij de livegang hiervan in verschillende landen.

Slim integreren

Bij nieuwe entiteiten, overnames en samenwerkingsverbanden komen ook nieuwe uitdagingen kijken. Hoe integreren we deze in onze bedrijfsvoering? We helpen om het tempo van organisatorische, procesmatige en IT-integratie op te voeren met een slimme integratieplanning en governance. Om te gebruiken bij nieuwe acquisities en om de integratie van acquisities uit het verleden te versnellen. Zo kan het Finance team de groei van Össur goed ondersteunen.

Sterker team

Als een team optrekken lukt alleen als e onderling vertrouwen en begrip is. Omdat het Finance team verspreid is over de wereld, gaat dat niet vanzelf. We organiseren een serie webinars, zodat elk team van elkaar begrijpt wat wat het precies doet. Ook zoeken we de verdieping met het mangement team van Finance. We helpen hen om elkaars persoonlijkheden en voorkeuren te leren kennen. Dit creëert niet alleen onderling vertrouwen, het helpt ook om elkaars sterke punten te gebruiken. Zo verbeteren de prestaties van Finance en is het helemaal klaar voor de groei van Össur .

"Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?"

Neem dan snel contact op met Roel Beentjes en mail naar: roel.beentjes@beenmc.com.

Roel Beentjes