Offshore aannemer

Versnelde transitie naar windenergie

Deze offshore aannemer werkt voor zowel de olie- en gassector als de windenergiesector. Het bedrijf heeft wereldwijd 2.000 medewerkers. De bedrijvigheid in de fossiele industrie gaat harder achteruit dan gedacht. Goed nieuws voor de planeet natuurlijk, maar een radicale verandering voor het bedrijf.

Een nieuw speelveld: wind

De competitieve windenergie markt vraagt om een fundamenteel andere benadering. Hoe kan het leiderschapsteam de moed vinden om de mindset uit de olie- en gasmarkt los te laten? En hoe kunnen zij de spelregels in de nieuwe windmarkt omarmen?

Samen met de stakeholders bepalen 'hoe'

We interviewen een brede groep stakeholders in de organisatie om te begrijpen wat de best practices zijn binnen het bedrijf, wat de grootste uitdagingen zijn. Ook vragen we hen om persoonlijk commitment. Daarna organiseren we een inspiratiesessie met externe gasten. Zo krijgen ze nieuwe inzichten van buiten en vanuit de windenergie sector en leren ze de best practices van andere bedrijven die een grote transformatie doormaakten. Werksessies met de belangrijkste leiders volgen, waarin we prioriteiten stellen en een route uitstippelen om te gaan winnen in wind. De uitkomst? Een solide transformatieplan.

Alles klaar om te winnen in wind

Samen hebben we duidelijk gemaakt wat de stappen zijn om succesvol te transformeren en om te gaan winnen in wind. We hebben interventies gedaan in het leiderschapsteam, zoals het veranderen van rollen en verantwoordelijkheden. We hebben geholpen om moedige strategische keuzes te maken. Zo versnellen we de transitie naar de windenergie sector, en dus ook de energietransitie. Een win-win(d).

energietransitie 2048x1367

Belangrijkste resultaten

  • Nieuwe rollen en verantwoordelijkheden in het leiderschapsteam
  • Belangrijke strategische keuzes gemaakt
  • Alles staat klaar om te winnen in wind

“Na de interventie van de consultants werd het duidelijk dat we onze strategie moesten herzien. Dat we duidelijke keuzes moesten maken en ons leiderschapsteam moeten ontwikkelen.”

- Chief Executive Officer

"Meer weten het inslaan bij een nieuwe strategische richting?"

Neem contact op met Patrick Filius en mail naar: patrick.filius@beenmc.com.

Patrick Filius