Monopiles producent

Potentiële partner vinden om verder te groeien

Offshore wind heeft zich ontwikkeld van een Europese aangelegenheid naar een wereldwijd markt. Er wordt een sterke groei voorzien in Azie en de VS. Dat is natuurlijk goed nieuws voor de energietransitie. En voor producenten van 'monopiles' de funderingen waarop offshore windmolens rusten. Een producent van monopiles wil haar productie uitbreiden naar het buitenland en zoekt een lokale partner om deze productiefaciliteit te bouwen en te beheren.

Een potentiële partner in het buitenland

Een partner in het buitenland vinden en selecteren is een gevoelig proces. Er kleven bovendien hoge risico's en zogenaamde lock-in effecten aan vast. Hoe zorgen we ervoor dat we dit volgens een transparant en objectief proces laten verlopen en daaruit de juiste partners kunnen kiezen? 

Een objectief selectieproces opzetten

De nieuwe cultuur in het buitenland zorgt ervoor dat stakeholder management bovenaan de prioriteitenlijst staat. In een aantal workshops met een lokale partner ontwerpen we een selectieproces en bepalen we de belangrijkste selectiecriteria. Het is een agile benadering, die ons helpt met de korte lead-time en het behalen van deadlines. We stellen een Request for Information op die al gedetailleerde vragen bevalt. Dit helpt ons om kandidaten te vergelijken op gelijke basis. We organiseren ook Q&A sessies met de kandidaten en geven workshop in het wegen en scoren van de antwoorden. Ook zorgen we ervoor dat het proces goed wordt afgesloten, zodat alle potentiële partners wel ontvankelijk en open blijven voor toekomstige samenwerkingsmogelijkheden. Zo blijft het contact goed en de deur voor nieuwe kansen open.

De juiste partner wint

Samen hebben we een transparant en objectief selectieproces neergezet. Het resultaat? Een eerlijke en uitgebreide vergelijking van kandidaten. Waar een eerlijk advies uit volgt over wie de juiste partner zal zijn. Daarnaast levert de verkenning meteen nieuwe contacten op en zijn er lijntjes gelegd met partijen. Ook met de partijen die niet gekozen zijn, onderhouden we een goede relatie.

wind energy

Key results

  • Eerlijke en uitgebreide vergelijking van kandidaten
  • (Advies over) de juiste keuze voor partnership
  • Goede afsluiting en relatie met alle kandidaten

“Been Management Consulting zat er bovenop met een gestructureerde aanpak en een verantwoordelijkheidsgevoel over het gezamenlijke resultaat."

Chief Commercial Officer

"Meer weten over strategische partnerships?"

Neem contact op met Roel Beentjes en mail naar: roel.beentjes@beenmc.com

Strategie implementatie - Been Management Consulting - Roel Beentjes