Farmaceutisch bedrijf en ziekenhuis

Samen zorg optimaliseren

Een toonaangevend farmaceutisch bedrijf en een van hun belangrijkste ziekenhuizen hebben de krachten gebundeld om patiëntenzorg te verbeteren. Samen identificeren zij potentiële procesoptimalisatie-projecten. Potentie genoeg, maar hoe stel je prioriteiten tussen de projecten? Welke optimalisaties hebben het meeste effect op waarde voor de patiënt en op kosten?

De meest effectieve optimalisaties kiezen

Wij helpen het ziekenhuis hen het farmaceutisch bedrijf met het stellen van prioriteiten. We gebruiken daarbij het structuur van het ICHOM (International Consortium for Health Outcomes Measurement, red.) om een uitkomstenset te ontwikkelen. Hierdoor hebben we een gestandaardiseerde aanpak in handen, waarin zowel zorgverleners als patiënten deelnemen. Zodat zij straks samen een beter besluit kunnen nemen over de beste passend behandeling.

Gericht verbeteren

Het is dan ook de uitdaging om over de juiste informatie te beschikken in de spreekkamer. We vertalen daarom de uitkomst-maten naar klinische en procesparameters. Met een cross-functioneel medisch team brengen we de gehele zorgwaardeketen in kaart en identificeren we knelpunten. Met de uitkomstmaten (klinisch en proces) en de knelpunten in het proces kunnen we de exacte focus voor procesoptimalisatie bepalen. Zo kunnen we snel en gericht verbeteringen doorvoeren.

Een win-win-win

Doordat we ons richten op het optimaliseren van processen die de meeste invloed hebben op gezondheidsuitkomsten, voegen we  waarde toe voor de patiënt. Doordat de klinische parameters die de meeste invloed hebben op gezondheidsuitkomsten nu beschikbaar zijn de spreekkamer, kunnen artsen doeltreffender consult voeren. En het gaat verder. Doordat knelpunten in processen zijn weggenomen, zijn de toegangstijden tot consulten afgenomenkosten verlaagd en productie toegenomen. Kortom, een win-win-win.

pexels-karolina-grabowska-4021817

Belangrijkste resultaten

  • Verbeteringen met de meeste waarde voor de patient opgepakt
  • Belangrijkste parameters voor gezondheidsuitkomsten beschikbaar in de spreekkamer
  • Doeltreffender consulten
  • Meer patienten sneller helpen

“Been Management Consulting heeft ons geholpen bij het definiëren van een (ICHOM) uitkomsten-set door ons te begeleiden doormiddel van uitgebreide werksessies waarin artsen, verpleegkundigen en patiënten deelnamen. Deze uitkomstmaten waren de basis voor zorgpadoptimalisaties.” ​

Business Unit director 

"Meer weten over strategische partnerships en waardegedreven zorg?"

Neem contact op met Roel Beentjes en mail naar: roel.beentjes@beenmc.com.

Roel Beentjes