Essent

Co-creatie van een future-proof support organisatie

Co-creatie van een future-proof support organisatie

Energieleverancier Essent heeft een nieuw organisatieontwerp gemaakt om haar klanten in beter te kunnen ondersteunen in de energietransitie. Ook de support organisatie gaat veranderen. De ondernemingsraad geeft als advies mee aan het directieteam van Essent: voeg een extra stap toe in het ontwerpproces. Vraag aan een representatieve groep medewerkers om mee te denken over de verschillende organisatieontwerpen. Zo weten we dat het ontwerp ook echt uitvoerbaar is. Haast is geboden. Welke ervaren en betrokken consultant kan ons op zeer korte termijn helpen? Nou, wij kennen wel iemand!

Support voor de Support Organisatie

Met onze hands-on 'hart en hoofd' aanpak, ontwikkelden we een snelkookpan programma van drie weken. Dertien representatieve medewerkers doen mee. In de eerste workshop bepalen we de visie op succes en identificeren we natuurlijke clusters. Er vloeien twee alternatieve scenario's hieruit voort, met elk hun voordelen en nadelen. We geven huiswerk mee en overleggen dagelijks.

Dan volgt een tweede workshop waarin we het eens worden over het voorkeursscenario. Ook bepalen we hoe dit uitgevoerd kan worden in praktijk. Zo, we hebben nu voldoende om een goed advies te geven aan het directieteam van Essent. We werken dat helemaal uit, samen met de interne project lead van Essent.

 

Future-proof design met steun van medewerkers

Het resultaat mag er zijn. Een solide organisatieontwerp voor de support organisatie. Alles ligt klaar voor het directieteam van Essent om een weloverwogen besluit te nemen. Het ontwerp is gemaakt vanuit een gedeelde visie op de toekomst. En de snelkookpan zorgde voor een goed teamgevoel, waarbij er plezier en trots ontstond. En uiteindelijk een heel goed alternatief scenario voor de support organisatie. Een positieve uitkomst, dus!

Essent

Belangrijkste resultaten

  • Solide organisatieontwerp voor de support organisatie
  • Het beste alternatief ligt voor bij het directieteam van Essent
  • Alternatieve ontwerp volledig ondersteund door de organisatie

"Ik geef een 10. Een korte, maar krachtige samenwerking! Been Management Consulting was in staat om de situate snel eigen te maken. Er is een doortimmerd programma opgezet en de verschillende workshops werden heel prettig beleid. Allemaal in een zeer kort tijdsbestek.”

Essent's Project Lead

"Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?"

Neem dan snel contact op met Malou Bok en mail naar malou.bok@beenmc.com.

Malou Bok square