Centrum Veilig Wonen (CVW)

Transitie van projecten

Het CVW draagt lopende projecten over naar de NCG op basis van een richtinggevend proces, een duidelijke structuur en gedragen rollen en verantwoordelijkheden.

Belangrijkste resultaten

Het team van Been Management Consulting en de opdrachtgever:

 • Bepalen de agenda voor de sluiting van het CVW en de overdracht van projecten. We vertalen de agenda naar concrete doelstellingen.
 • Ontwikkelen en installeren een projectmanagement-aanpak voor de transitie van projecten.
 • Ontwikkelen en installeren een transitieproces voor de overdracht van veertig projecten en zorgen voor een succesvolle overdracht van deze lopende projecten.
 • Behalen de organisatiedoelstellingen van het managementteam.
 • Ontwikkelen het nieuwe managementteam tot een high-performance team.

“De consultants van Been Management Consulting hebben een moderne manier van samenwerken neergezet. Vanuit gezamenlijkheid en als volwaardig partner hebben ze onze organisatiedoelen versneld.”

Joris Stroobach, Directeur CVW

De situatie

 • De bedrijfsvoering van het CVW wordt per 31 december 2019 beëindigd en zal vanaf 1 januari 2020 worden uitgevoerd door de Nationaal Coördinator Groningen (NCG).
 • Om de overdracht te realiseren draagt het CVW alle lopende projecten over aan de NCG, zonder dat de lopende projecten daarbij hinder ondervinden.
 • Er is een nieuw managementteam aangesteld per juni 2019, met als taak medewerkers te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan, het goed afronden van de werkzaamheden en de overdracht van documentatie aan de NCG.
 • Het team van Been moet helpen bij een vlekkeloze overdracht van lopende projecten naar de NCG organisatie.

Onze aanpak

 • Been Management Consulting organiseert een heidag met het nieuwe managementteam om het plan voor de transitie op te stellen. Samen definiëren we het doel en de focus van het managementteam. We stemmen rollen en verantwoordelijkheden op elkaar af.
 • We nemen deel in het managementteam en zorgen gezamenlijk dat we de opgestelde doelstellingen halen.
 • We ontwerpen samen met het CVW een transitieproces en ontwikkelen een aanpak voor de transitie. We begeleiden de veertig lopende projecten tijdens de ‘warme’ overdracht, waarin we in een periode van vier weken per project de projecten overdragen aan de NCG.
 • We richten prestatiesturing in met overlegstructuren en –kaders, ontwerpen en implementeren een wekelijkse rapportagecyclus voor het directieteam en begeleiden verschillende overlegmomenten om de doelstellingen van 2019 te halen.
 • Wij organiseren en faciliteren bijeenkomsten op tweewekelijkse en maandelijkse basis voor de projectteams. Hierin delen we met elkaar updates over de transitie en we gaan hierover in gesprek met de medewerkers

Relevante kenniskaarten

Op zoek naar inspiratie, kennis of concrete tools om jouw strategische doelen te halen? Hieronder bieden wij je gratis materiaal aan, in de vorm van ‘kenniskaarten’. Download de kaarten door op een afbeelding te klikken. Daarna kom je op pagina met een korte toelichting en een downloadformulier. Wil je meer weten over de kenniskaarten of strategie executie? Geef dat dan aan in het downloadformulier of neem direct contact met ons op.

Aanbevelingsscore

Op de vraag in hoeverre Centrum Veilig Wonen ons zou aanbevelen op een schaal van 1-10, scoren wij een 8.

"Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?"

Neem dan snel contact op met Roel Beentjes op 06-20 99 67 53, of mail naar: roel.beentjes@beenmc.com.

Roel Beentjes - Been Management Consulting