Biotechnologiebedrijf

Transformeren in een 'customer centric' organisatie

Wereldwijd gevestigd biotechnologiebedrijf verbetert voor verschillende affiliates de effectiviteit en efficiëntie van hun commerciële organisatie door de klant centraal te stellen.

Belangrijkste resultaten

Het team van Been Management Consulting en de opdrachtgever:

 • Ontwerpen en implementeren customer persona’s, customer journeys, waardeproposities, content story maps, multi-channel marketing en sales end-to-end campagnes.
 • Trainen en coachen van verschillende commerciële teams en zorgen dat stakeholders eigenaarschap nemen voor de (nieuwe) manier van werken.
 • Stimuleren van continu verbeteren en data gedreven besluitvorming in een leeromgeving
 • Managen op impact in plaats van activiteiten op alle niveaus cross-functioneel
 • Meetbare impact op snelheid en voortgang van stakeholders op de adoptieladder

“Been Management Consulting ondersteunde onze Nederlandse affiliate bij het transformeren naar een meer klantgerichte organisatie. Dankzij de resultaatplanning (inclusief resourcing) die zij hebben geïntroduceerd, kunnen wij ons beter focussen op impact in plaats van activiteiten. Ze hanteren een hoge kwaliteitstandaard en zijn erop ingesteld een verschil te maken en resultaat te leveren.”

General Manager Nederland

De situatie

 • Dit biotechnologiebedrijf heeft steeds meer moeite om de arts face to face te bereiken.
 • Bestaande engagement-strategieën, zoals congressen of bezoeken voldoen niet meer. Artsen zijn kritischer en eisen meer op hen toegespitste –niet promotionele – content. De juiste content via het juiste kanaal wordt steeds belangrijker.
 • Door processen meer rondom de klant te organiseren wil de opdrachtgever zijn effectiviteit en efficiëntie van cross-functionele activiteiten voor het merkenportfolio optimaliseren.
 • Het management van de organisatie is van mening dat er meer nodig is dan enkel een marketingtool. Ze willen transformeren naar een 'customer centric' organisatie.

De aanpak

 • Analyse wijst uit dat de marketing- en salesbouwstenen onvoldoende aanwezig zijn voor een effectieve en efficiënte klantgerichte werkwijze.
 • Om de transparantie en effectiviteit van account- en productadoptie te vergroten, ontwikkelt en implementeert Been Management Consulting een adoptieladder met heldere definities, cross-functionele criteria en KPI’s.
 • Om de effectiviteit van communicatie te vergroten creëren we customer persona’s op basis van diepte-interviews. De inzichten vertalen we in kernthema’s en klantvragen op alle momenten in de customer journey-/ adoptieladder. Met de klantvragen als uitgangspunt zijn de bestaande cross-functionele activiteiten en content beoordeeld, op toegevoegde waarde voor de klant en impact voor de organisatie.
 • Om de efficiëntie te verhogen ontwerpt en implementeert Been Management Consulting heldere, end-to-end campagneprocessen. Inclusief RACI, tools en templates.
 • Om prestatiegedrag en prestatiecultuur te verbeteren introduceren we een nieuw performance management raamwerk, inclusief rapportage governance, KPI’s en overlegkaders.
 • Been Management Consulting verduurzaamt de transformatie naar een 'customer centric' organisatiedoor goede (project)communicatie, training en coaching on-the-job.

Relevante kenniskaarten

Op zoek naar inspiratie, kennis of concrete tools om jouw strategische doelen te halen? Hieronder bieden wij je gratis materiaal aan, in de vorm van ‘kenniskaarten’. Download de kaarten door op een afbeelding te klikken. Daarna kom je op pagina met een korte toelichting en een downloadformulier. Wil je meer weten over de kenniskaarten of strategie executie? Geef dat dan aan in het downloadformulier of neem direct contact met ons op.

"Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?"

Neem dan snel contact op met Patrick Filius op +31 (0)6 57 73 37 02 of mail naar patrick.filius@beenmc.com.

Patrick Filius - Been Management Consulting