Hoogheemraadschap Delfland

Een financiële functie die meer waarde toevoegt

Een financiële functie die meer waarde toevoegt

Het Hoogheemraadschap van Delfland, opgericht in 1289, is een van de oudste publieke organisaties. Het waterschapzorgt voor sterke dijken, schonen sloten en zuiver water in de regio Delft. De nieuwe Finance Manager treft een financieel team aan dat jarenlang nauwelijks is veranderd. Dat jarenlang volgens dezelfde gewoontes en werkprocessen werkt. En waar resultaten echt beter kunnen. Hoe tillen we de financiële functie naar een hoger plan?

Resultaten

  • Aantoonbaar betere prestaties van het finance team
  • Meer onderling vertrouwen
  • Meer toegevoegde waarde voor de organisatie

Basis op orde

Het team van Been Management Consulting wordt gevraagd om de volwassenheid en de prestaties van de financiële functie significant te verhogen. Stap 1: een goede analyse van de Planning & Control Cyclus. We voeren meteen de eerste verbeteringen door en optimaliseren ook de rapportage flow. Zo krijgen we de financiële basis snel op orde.

Werken aan het team

Natuurlijk kijken we ook naar het team zelf. Samen gaan we de dialoog aan over de ontwikkeling van de medewerkers binnen het team. Wie levert welke bijdrage? Wie is verantwoordelijk voor welke taken? Wordt ieders potentie wel gezien en benut? Samen met het team maken we het plaatje compleet. We clusteren taken in het financiële werkveld en wijzen teamleden toe aan de clusters. We identificeren de ontbrekende competenties en organiseren activiteiten om die te ontwikkelen. Denk aan trainingen, coaching en referentiebezoeken aan vergelijkbare organisaties.

Meer toegevoegde waarde

De financiële functie is in feite helemaal opnieuw ingericht. En het resultaat mag er zijn. De prestaties van het financiële team zijn aantoonbaar verbeterd. Doordat er meer scherpte en duidelijkheid is over de rollen en wederzijdse verwachtingen, is ook de relatie tussen financiën en de andere afdelingen verbeterd. De financiële functie levert nu meer toegevoegde waarde binnen de organisatie. Bovendien ligt er een mooie basis om verder te ontwikkelen in de toekomst.

“De consultants van Been Management Consulting hebben niet een ‘standaard’ aanpak uit hun tas getoverd, maar bewust gekeken naar wat in onze situatie werd gevraagd. Ze hebben ons op een effectieve en plezierige manier ondersteund bij de verschillende aspecten van de financiële functie. Je kunt dan denken aan de processen, maar ook aan de organisatiestructuur en de ondersteunende informatiesystemen. De professionals van Been Management Consulting zijn in staat om dat hele speelveld te doorgronden en daar op een pragmatische en bruikbare manier ondersteuning bij te bieden. Dat was voor ons absoluut waardevol.”

Mark Brandt - Sectorhoofd Bedrijfsvoering​

"Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?"

Neem dan snel contact op met Roel Beentjes via 06-20 99 67 53, of mail naar: roel.beentjes@beenmc.com

Roel Beentjes - Been Management Consulting