Biotech bedrijf

Onbenut potentieel voor onderbehandeling aanboren

Een toonaangevende biotech-organisatie mist bruikbare klant-statistieken en inzicht. Daardoor was het lastig om het gat tussen de volle potentie van haar al oplossingen en de praktijk te zien: het aantal potentiële patiënten, de optimale diagnostiek en de omvang van onderbehandeling. Kan Been Management Consulting om de huidige segmentatie en targeting te verbeteren en ons te helpen fact-based decision making en continu verbeteren te verankeren in onze organisatie?

Inzicht in zorgpaden en patienten

We helpen bij het analyseren van zorgpaden en het identificeren waar het beter kan. We ontwikkelen een 'adoptieladder' met criteria en kernactiviteiten om voortgang te boeken in lijn met de geïdentificeerde optimalisaties in de zorgpaden. Vervolgens plotten we de klantaccounts op die adoptieladder en categoriseren we het aantal patiënten (in aanmerking komend, voorgeschreven, marktaandeel). Zo ontstaat goed overzicht in het (onbenut) potentieel: het patient potential calculatiemodel.

Complete account plannen

Met deze inzichten stellen we accountplannen op met daarin het potentieel, de doelen, uit te voeren activiteiten, gedragsdoelstellingen en KPI's. Elk plan bevat de top 5 medische stakeholders, accountdoelstellingen, KPI's en cross-functionele multi-channel engagement flows.

Van product push naar patient-centric

Voor 13 accounts ontwikkelen we een generiek zorgpad. Daarbij nemen we de patiënt en niet het product als uitgangspunt. Van product-push naar patient-centric. Uiteindelijk identificeren we 50 cross-functionele oplossingen en activiteiten en plotten deze op de adoptieladder.

Patient data

Belangrijkste resultaten

  • Inzicht in onbenut potentieel voor behandeling
  • Van product push naar patient-centric manier van verkopen
  • Klantgerichte account plannen die deze werkwijze ondersteunen
  • Houvast in voortgang via de adoptieladder

Been heeft structuur gecreëerd, focus aangebracht en mijn team in staat gesteld  klantgerichte accountplannen op te stellen. Ze zitten boven op de feiten en resultaten maar altijd met hart en respect voor de mens. Het was leuk om met hen samen te werken.”

General Manager Affiliate Oostenrijk

"Meer weten over customer engagement?"

Neem contact op met Roel Beentjes en mail naar: roel.beentjes@beenmc.com.

Roel Beentjes