Internationale Retailer

B Corp als norm

Een internationale retailer wil voorop lopen in duurzaamheid. De organisatie heeft al veel aan duurzaamheid gedaan. De Nederlandse tak wil B Corp standaarden en methoden gaan aanhouden als norm. Been Management Consulting is B Corp Way Partner. Kunnen wij hen helpen?

Continue verbeteren met B Corp als norm

Deze retailer wil voorop lopen met duurzaamheid. De laatste jaren zijn veel verbeteringen doorgevoerd op het vlak van duurzaamheid. Na geinspireerd te zijn geraakt over de B Corp gemeenschap, wil de Nederlandse tak ook overgaan op de B Corp standaarden en methoden. Om zo steeds verder te gaan met het thema duurzaamheid vanuit de B Corp gedachte. Omdat wij B Corp Way Partner zijn, kunnen we deze retailer goed op weg helpen.

Interviews, B Impact Assessment, Workshops

De eerste stap was onze opdrachtgever kennis laten maken met de B Corp standaarden. Wat houdt deze holistische aanpak in? We organiseerden interviews met de belangrijkste medewerkers die hierbij betrokken zijn. We analyseerden de publiekelijk beschikbare documentatie. Dit gaf al een eerste inzicht hoe ver het bedrijf is.

Daarna vulden we samen het B Impact Assessment om precies de huidige ESG performance vast te stellen. Daarbij kijken we naar duurzaamheid in de breedste zin het van het woord: Environment, Employees, Clients, Community en Governance.

We betrokken collega's van verschillende afdelingen en disciplines om vragen te kunnen beantwoorden over de operationele impact van het bedrijf. Ook keken we naar het bedrijfsmodel. Op welke manier kun je als bedrijf de meeste positieve impact maken?

Samen met het team van de opdrachtgever ontwikkelden we een gedetailleerd verbeterplan. Daarnaast organiseerden we verschillende inspiratiesessies en workshops voor het leadership team.

International Retailer

Belangrijkste resultaten

  • Begrip van wat B Corp standaarden inhouden
  • Inzicht in de huidige prestaties ten op zichte van de standaarden
  • B Corp standaarden als norm overgenomen om verder te blijven werken aan duurzaamheid
  • Roadmap, actieplan, en investeringsplan voor de benodigde verbeteringen

Quick Scan en Continu Verbeterplan

We leverden een Quick Scan op met de belangrijkste inzichten, de belangrijkste mogelijkheden om te verbeteren. Ook maakten we een gedetailleerd plan om continue te blijven verbeteren. Dit bevat een roadmap, actieplannen voor elke directielid en betrokken collega. Ook bevat het een overzicht van de benodigde investeringen voor de eerste verbeteringen die we aanbevelen.

“Been Management Consulting heeft ons fantastisch ondersteund gedurende onze reis. We hebben ervaren dat jullie je kennis en skills aan ons hebben overgedragen. We ontvingen waardevolle input om verder te werken aan een duurzamere business”   HR & Organizational Development Director

"Meer weten over B Corp?"

Neem contact op met Malou en email naar: malou.bok@beenmc.com.

Malou pink square