OVER ONS

Ontmoet Been Management Consulting

Onze maatschappelijke uitdagingen zijn enorm. Wij geloven dat bedrijven bij uitstek in staat zijn om het verschil te maken. Door winst en groei te combineren met een positieve bijdrage aan de samenleving. Dat vraagt om fundamentele verandering. In denken én doen. Binnen je organisatie en in het systeem waar jouw bedrijf onderdeel van is.

Daarom ligt onze focus op systemic change. We begeleiden bedrijven in hun transformatie. En we stimuleren verandering en samenwerking in de onderliggende systemen. Gericht op blijvende impact voor onze klanten.

Systemic change is niet gemakkelijk. Het vraagt om intensieve samenwerking, om anders kijken en om lef.

Het lef om nieuwe dingen te proberen, doorbraken te realiseren en onbekende paden te bewandelen. Wij zien het als een spannende expeditie. Als dé route voor toekomstbestendige business en een betere wereld.

Wij zijn al begonnen. Doe je mee?

De essentie van ons werk? Jouw bedrijf toekomstbestendig maken door samen een systemic change te realiseren. Die reis begint altijd met de ontwikkeling van een nieuwe toekomstvisie en een kraakheldere strategie. Waarbij we de Sustainable Development Goals van de VN als kompas gebruiken.

En dan gaan we aan de slag. Door jouw bedrijf te begeleiden bij deze spannend expeditie. Daarbij zijn we pas tevreden als er resultaten worden geboekt.

Wij werken met hoofd, hart én ziel. Hebben verstand van bedrijven en snappen hoe gedragsverandering werkt.

Dat vullen we aan met onze intrinsieke motivatie om bij te dragen aan een betere wereld. Op die manier zorgen we samen met jou voor duurzame verandering die er echt toe doet.

Foto top berg

Doing good is great for business

Veel bedrijven laten prachtige kansen liggen. Doodzonde! Waar we het over hebben? Groei en waardecreatie door impact te maken in de samenleving. Wij zijn er 100% van overtuigd dat ook jouw bedrijf het verschil kan maken op thema’s als klimaat, gezondheid en eerlijke handel. Daarmee draag je bij aan een betere wereld én bouw je aan je bestaansrecht voor de toekomst.

Waarom? Omdat de markt voor duurzame producten en diensten razendsnel groeit. Omdat ‘good business’ een boost geeft aan de betrokkenheid en prestaties van je medewerkers. En wat te denken van voordelen als concurrentiekracht, innovatie, efficiëntie en een sterkere reputatie.

Worstel jij ook met de vraag of het businessmodel van je bedrijf toekomstbestending is? Op zoek naar een nieuwe visie op groei en continuïteit? Dan hebben we een inspirerende boodschap voor je: ‘Doing good is great for business’.

Senior Consultant - Workshop

Onze impact in 2022

2022, wat een jaar. Sommigen zeggen dat er een tijdperk is aangebroken van poly-crises. Anderen zien een duurzame en inclusieve economie ontstaan. Wij werken aan deze positieve visie op de toekomst. Want als certified B Corp geloven we in 'business as a force for good'. Net als de 6.000+ andere B Corps wereldwijd. 

Als B Corp voldoen we aan hoge sociale en milieu normen. Bovendien hebben we een juridisch vastgelegd dat we verantwoording afleggen aan alle stakeholders. Ons impact report hoort bij deze belofte. Maar liever nog hopen we dat ons verhaal jouw inspiratie biedt voor jouw reis naar een betere toekomst. 

Download het Engelstalige impact report

Impact Report 2022-min

Ontmoet onze verderkijkers

Voor onze missie hebben we een divers team nodig. Want: een uitzonderlijke prestatie leveren doe je met verschillende krachten. Met verschillende expertises, achtergronden en persoonlijkheden.

Wat we gemeen hebben? We zijn allemaal verderkijkers. We kijken verder dan onszelf en geven om de mensen waarmee we werken.

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Roel Beentjes

"Good to Great."

Iris Valk

Iris Valk

"Let's look a challenge in the eye and give it a wink."

Roderick Oe

Roderick Oe

"Weten is niet voldoende, we moeten toepassen. Willen is niet genoeg, we moeten doen."

Onze kernwaarden

 

Social_01_BeenConsulting_09_December_AnnaGiuliaGregori-min

CONNECTED

Wij willen echt contact maken. We zijn toegewijd aan de mensen en de doelen waarvoor werken. En benaderen mensen met een open blik en hart. We hebben oog voor ieders talent, perspectief en expertise. Wij willen onszelf kunnen zijn - en nodigen jou uit om ook jezelf te zijn.

Let’s get connected.

Tosca Spee Been Management Consulting

CREATING

We willen een betere wereld creeren via ons werk. Door mensen samen te brengen en nieuwe manieren van denken en doen te vinden. Op zoek naar creatieve oplossingen voor de uitdagingen die er zijn. Samen met onze klanten, onze medewerkers, en de gemeenschap waar we onderdeel van zijn. Positieve impact maken.

Let’s start creating.

PeopleWork_04_BeenConsulting_09_December_AnnaGiuliaGregori-min

COURAGEOUS

We willen het systeem veranderen. Van bedrijven een 'better business' maken. De maatschappelijke transities versnellen. Wij nodigen anderen uit om met ons op reis te gaan. Samen op avontuur. We begeleiden je gedurende de reis. Op weg naar een 'betere business' en een betere wereld.

Let’s be courageous.

Onze cases

Onze opdrachtgevers delen graag hun ervaringen met ons. Hoe gingen we samen aan de slag met systemic change? Hoe hebben we hen geholpen met hun strategieprestaties en transformatie?

Hieronder vind je enkele van onze cases, een volledig overzicht staat op onze pagina cases.

International Retailer

B Corp als norm

Een internationale retailer wil voorop lopen in duurzaamheid. De Nederlandse tak wil B Corp aanhouden als norm. Een ambitieus doel:

Naar de case
KOGA bikes

KOGA

De vraag naar (elektrische) KOGA-fietsen is enorm gestegen. KOGA kan de vraag met moeite bijbenen. Tijd voor een performance boost! Hoe hebben we geholpen om prestaties te verbeteren?

Naar de case
transdev groep

Transdev

Openbaar vervoerbedrijf Transdev Nederland wil overstappen op 100% elektrisch vervoer. Het vraagt ons de belangrijkste spelers in de keten aan tafel te brengen. Kan er zo een coalitie voor verandering ontstaan?

Naar de case

ERIKS

Let’s make industry work better. That’s what industrial service providers ERIKS stands for. The specialized company serves various industrial companies across the globe. How can it accelerate its H2 innovations?

Naar de case

Made with Maude

Ondernemer Maud Kleuskens geeft met haar start up Made with Maude vrouwelijke wijnmakers een podium. Hoe heeft Been Management Consulting haar bedrijf geholpen?

Naar de case

Enexis

Enexis Netbeheer speelt als regionale netbeheerder een sleutelrol in de energietransitie. Het bedrijf zal meer moeten doen met dezelfde mensen en moet – dus – slimmer werken. Maar hoe?

Naar de case

Huhtamaki

Huhtamaki wil volledig duurzame voedselverpakkingen leveren. Haar Fiber Technology Center speelt een belangrijke rol in deze transformatie. Hoe hebben we geholpen?

Naar de case

Össur

Össur is een internationaal bedrijf voor niet-invasieve orthopedische producten. Het bedrijf groeit snel en de Finance afdeling moet zich hierop aanpassen, maar hoe?

Naar de case

Nederlands Astmacentrum Davos

Het Nederlands Astmacentrum Davos (NAD) is er voor mensen die baat hebben bij een alpine hoogtegebied, zoals patiënten met ernstig astma. Na een roerige periode was het tijd om weer vooruit te kijken.

Naar de case