Ont-wikkel

Het netwerk- en inspiratieprogramma gericht op jouw persoonlijke én zakelijke ontwikkeling. Sta met gelijkgestemden stil om vooruit te gaan.

Ont-wikkel

Wij delen kennis en ervaringen en investeren gezamenlijk in onze persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo halen we het volledige potentieel uit onszelf en worden wij succesvoller in het adviseren en begeleiden van onze opdrachtgevers.

Programma

Als zelfstandig business consultant is jezelf ontwikkelen onmisbaar. Onderscheid je van de markt en volg trainingen van top-coaches. Samen met gelijkgestemden werk je aan je persoonlijke én zakelijke ontwikkeling. Verbeter je consulting vaardigheden, volg inspiratiesessies en haal het beste uit anderen en jezelf. Ont-wikkel bestaat uit drie onderdelen: Netwerken en Inspiratie (verplicht onderdeel), daarnaast hebben deelnemers de keuze om trainingen te volgen om hun consulting vaardigheden te verbeteren en/of zichzelf op persoonlijk gebied te ontwikkelen.

 

Marcel-van-Wijk-kleur

"Ont-wikkel is een programma dat persoonlijke én zakelijke ontwikkeling verbindt. De kwaliteit van trainers en de inspirerende sprekers tijdens de sessie zijn van hoog niveau."

Marcel van Wijk

Marcel de Groot kleurenfoto

" Inspireren en geïnspireerd worden – door samen te werken, door samen te zijn ontstaan er interessante ideeën die leiden tot nieuwe inzichten en nieuwe kansen voor alle partijen".

Marcel de Groot

Hinkelien Schreuder kleur-min

"Door in te zoomen op de punten die mij belemmeren om te groeien worden deze weggenomen"

Hinkelien Schreuder

Roderick Oe - Been Management Consulting

"Ik geloof erin dat je als adviseur vooral (ook) in contact moet staan met je klant en de organisatie die je helpt. Om dit te doen moet je je bewust zijn van je eigen gedrag en de manier waarop je dat kan (en soms moet) inzetten om tot het beste resultaat te komen".

Roderick Oe

Iris Valk - Been Management Consulting

"Ont-wikkel biedt mij een moment van reflectie op waarom ik situaties ervaar en benader zoals ik dat doe. Hierdoor leer ik beter begrijpen wat me energie geeft en kost, zodat ik hierop kan handelen". 

Iris Valk

Trainingen 2019

Basis: Netwerken en Inspiratie

Netwerken en Inspiratie is de basis van ons Ont-wikkel programma. Maak kennis met ons netwerk en laat je inspireren door sprekers uit de sport- en de zakelijke wereld. Naast dit onderdeel kan je je inschrijven voor extra vaardigheidstrainingen. Op ons platform krijg je verder de gelegenheid om in contact te komen met gelijkgestemden binnen en buiten Been Management Consulting. En we bieden je de kans om kennis te delen onder het genot van een hapje en een drankje. We zorgen voor inspirerende sprekers tijdens onze bijeenkomsten en organiseren inspiratieclasses, zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste trends in de consultancy branche.

Persoonlijk Leiderschap

Stilstaan bij vooruitgaan, persoonlijk ontwikkelen met gelijkgestemden in een veilige en vertrouwde omgeving.

In dit leiderschapsprogramma staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Je bent een professional en ook een mens met een hoofd en een hart. In deze training van het Ont-wikkelprogramma maken we ruimte voor jou als persoon. Je wordt uitgedaagd en ondersteund om een persoonlijke groeistap te maken.

Als je uit je dagelijkse cadans stapt, vertraagt en ruimte geeft aan jezelf, ga je helderder zien en voelen. Niet alleen je hoofd, maar ook je hart en je intuïtie krijgen dan ruimte. Hierdoor ontstaan nieuwe inzichten en antwoorden die richting geven in wat je wilt loslaten en wat je in jezelf verder wilt verstevigen. Door je persoonlijk groeistap te delen met anderen ontstaat vertrouwen binnen de groep en ontstaan vruchtbare grond voor blijvende verbindingen met andere ‘Ont-wikkelaars’. 

Het leiderschapsprogramma is al vijf jaar succesvol binnen Ont-wikkel. En biedt een veilige basis en een inspirerende leeromgeving. 

Resultaat na de training:

 • Meer inzicht in jezelf
 • Duidelijkere keuzes kunnen maken
 • Meer ruimte voor gevoel en innerlijk weten
 • Een concrete groeistap hebben gemaakt


Trainingsduur: 3 dagdelen en 3 individuele coachingsgesprekken 

OBM Foundation

The Business is Behavior (theorie)

Organizational Behavior Management (OBM) is een bewezen wetenschappelijke methodiek om gedragsverandering te realiseren en vervolgens duurzaam te borgen. OBM is een bijzondere combinatie van gedragspsychologie en performance management. Het geeft bij prestatievraagstukken en verandermanagement handvatten op de vraag ‘ja maar hoe dan?’. OBM kijkt naar benodigde voorwaarden voor gedrag én naar de opbrengsten van gedrag.

Tijdens de trainingsperiode werk je aan een eigen praktijkcasus waardoor de theorie beter beklijft. Je ontvangt het boek ‘Bringing out the best in people’ van Audrey Daniels met een bijbehorende cursusmap met slides.

Resultaat na de training:

 • Kennis over de theorie en psychologie van OBM
 • Je kunt het OBM stappenplan toepassen bij prestatievraagstukken
 • Extra: Je kunt het theoriecertificaat OBM Foundation behalen. Dit certificaat wordt uitgegeven door ADRIBA (instituut van de VU dat de OBM opleidingen verzorgt)


Trainingsduur: 3 losse dagen

OBM Practitioner

The Business is Behavior (praktijk)

Deze vervolgtraining bouwt voort op de OBM Foundation en stelt de deelnemers in staat om de OBM-theorie onder begeleiding van een OBM-coach toe te passen op een casus in de eigen werkomgeving. Tijdens de trainingsperiode werk je aan de hand van het OBM Protocol aan een eigen praktijkcasus. Je ervaart wat het is om de OBM-theorie toe te passen. Je ontvangt het boek ‘Organisaties conditioneren’ van Marius Rietdijk en de bijbehorende cursusmap met slides.

Resultaat na de training:

 • Heb je de OBM theorie zelf toegepast op een casus
 • Heb je je eigen interventie gedocumenteerd, waardoor je bewijs van een effectieve interventie hebt verzameld
 • Extra: Je kunt het OBM Practitioner certificaat behalen. Dit certificaat wordt uitgegeven door ADRIBA (instituut van de VU dat de OBM opleidingen verzorgt)


Trainingsduur: 5 losse dagdelen

Design Thinking

We can’t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.” – Albert Einstein

Wil je iets maken waar mensen iets aan hebben? Of het nu een dienst, een project of een product is Design Thinking is the way to go. Tijdens de training leer je om vanuit de klant te innoveren op een  snelle, leuke en effectieve manier. Design Thinking komt voort uit IDEO in samenwerking met Stanford Design School.

Resultaat na de training:

 • Kun je zelfstandig Design Thinking toepassen en teams daarin begeleiden
 • Ben je in staat om vanuit vier verschillende invalshoeken jezelf in de klant in te leven
 • Kun je de uitdaging heel scherp verwoorden
 • Kun je zelf snel een prototype maken
 • Weet je hoe je op een effectieve manier kunt testen
 • Kun je het idee kort en krachtig pitchen
 • Heb je beschikking over diverse tools en templates

Trainingsduur: 2 dagen 

Netwerken

Meer opdrachtgevers en meer omzet door effectief netwerken!

Effectief strategisch netwerken met sociale verbinding bestaat uit acht modules. Als deelnemer krijg je alle informatie, inzichten en vaardigheden op het gebied van offline én online netwerken. Zo kun je direct concreet aan de slag.

We hebben de modules onderverdeeld in drie belangrijke onderdelen: kennis, vaardigheden en gedrag. Aan de hand van deze drie aspecten kom je tot het effectiefste en duurzaamste resultaat.

Resultaat na de training:

 • Kun je effectiever en efficiënter netwerken
 • Behaal je meer rendement uit je netwerkactiviteiten
 • Heb je een persoonlijk netwerkplan, waarmee je meer opdrachtgevers kunt aantrekken

Trainingsduur: 4 losse dagen 

Lean Six Sigma

It is not the strongest that survive, nor the most intelligent, but the one most responsive to change. – Charles Darwin

Met Lean Six Sigma leer je op een andere manier naar processen kijken en maak je culturele verandering binnen organisatie mogelijk. Met de Lean Six Sigma Black Belt ben jij hét aanspreekpunt voor Lean Six Sigma binnen jouw organisatie, voor zowel het management als de werkvloer. Je bent in staat om zelf complexe verbetertrajecten uit te voeren en je kunt Lean Six Sigma Green Belts begeleiden. In deze 8-daagse opleiding leer je werkelijk alles over Lean Management en Six Sigma. Je leert hoe je alle instrumenten uit de Lean Six Sigma toolbox toepast en je gaat er zelf actief mee aan de slag.

Resultaat na de training:

 • Kun je bedrijfsbrede processen optimaliseren
 • Weet je hoe je een blijvende cultuur van continu verbeteren creëert
 • Kun je verandering onderbouwen met cijfers en statistiek (meten = weten)
 • Kun je draagvlak creëren voor verandering van cultuur en processen
 • Kun je een vernieuwde kijk op processen, aansturing en beloning toepassen
 • Ben je nooit meer in staat de nieuwe kijk op werkzaamheden los te laten, zowel privé als op het werk


Trainingsduur: 8 dagen (4 blokken van 2 dagen)

Agile & Scrum

In de beste teams functioneert ieder lid als onderdeel van één geheel..

Deze training is voornamelijk praktijkgerichtheid en focust op business-omgevingen. Met de training bereid je je voor op het erkende Professional Scrum Master I examen (zie Scrum.org) en het erkende Professional Scrum Product Owner I examen. In sprints doorloop je tijdens de training de volgende onderwerpen: Agile werken & het Scrum Framework, rollen en verantwoordelijkheden binnen Scrum, backlog management en Agile planning, backlog management & user stories.

Resultaat na de training:

 • Ben je internationaal gecertificeerd voor de scrumrol Product Owner (PSPO I)
 • Ben je internationaal gecertificeerd voor de scrum rol Scrum Master (PSM I)
 • Weet je wanneer je een Agile methode toepast (en wanneer niet)
 • Kun je theoretische achtergronden over Scrum en Agile reproduceren
 • Ben je bekwaam in van de Scrum Rollen
 • Heb je praktische handvatten voor implementatie van Scrum in jouw eigen team
 • Ben je in staat zelf de games toe te passen in je eigen praktijk


Trainingsduur: 3 losse dagen 

Inspirerende sprekers en topcoaches

Nancy Rademaker

Nancy Rademakers

Nicolien Sauerbreij 2

Nicolien Sauerbreij

Maarten van der Weijden.jpg 1

Maarten van der Weijden

robin-van-galen

Robin van Galen

Minke Booij

Minke Booij

Peter Blange

Peter Blangé

patrick_van_veen_spreker_ckc_seminars_290

Patrick van Veen

Bas Nijhuis - VAR - Been Management Consulting

Bas Nijhuis

Feiten 2019

0

Avonden

Inspirerende en gezellige bijeenkomsten

0

Sprekers

Toonaangevende sprekers met diverse achtergronden

0

Trainingen

Trainingen die het beste in jou naar boven halen

0

Deelnemers

Alleen ga je sneller maar samen kom je verder

Het programma

5 Inspirerende netwerkavonden

3 Inspiratieclasses

6 Aanvullende consulting trainingen

1 Programma voor persoonlijke ontwikkeling

Professionele topcoaches

1 Inspiratiedag

Inspirerende sprekers uit de sportwereld of zakelijke markt

Gelijkgestemde professionals

Netwerken

Georganiseerd op inspirerende locaties

Mariska Schooneveld - Been Management Consulting

Interesse in Ont-wikkel?

Voldoe jij aan ons profiel? Heb je interesse om deel te nemen aan Ont-wikkel, dan maken wij graag kennis met jou via een vrijblijvend én persoonlijk kennismakingsgesprek waarin we je graag meer vertellen over Ont-wikkel en benieuwd zijn naar jouw motivatie. Stuur jouw cv naar mariska.schooneveld@beenmc.com dan nemen wij zo snel mogelijk contact op voor een afspraak! Of bel voor meer informatie met Mariska Schooneveld (06-5125 9647).