Trainingen 2020

Gericht op jouw persoonlijke én zakelijke ontwikkeling. Sta met gelijkgestemden stil om vooruit te gaan.

Basisprogramma Netwerken en Inspiratie

Netwerken en Inspiratie is de basis van ons Ont-wikkel programma. Maak kennis met ons netwerk en laat je inspireren door sprekers uit de sport- en de zakelijke wereld. Gedurende het jaar organiseren wij drie inspirerende sessies op onze vaste locatie Woudschoten. Terwijl we genieten van een borrel en een diner laten wij ons inspireren door sprekers uit de sport- en zakelijke wereld. Ook krijg jij als deelnemer de gelegenheid om het podium te pakken: om je verhaal te pitchen, een hulpvraag te stellen aan je netwerk of simpelweg een idee te toetsen. Naast deze inspiratiesessies organiseren wij netwerkbijeenkomsten zoals de Indian Summer,  het Einddiner en de Marktplaats. Naast al deze avonden organiseren wij tevens drie Brainy Been middagen: deze sessies zijn in het leven geroepen om van elkaar te leren en kennis te delen. Kortom op ons platform krijg je de gelegenheid om in contact te komen met gelijkgestemden binnen en buiten Been Management Consulting. En we bieden je de kans om kennis te delen onder het genot van een hapje en een drankje. We zorgen voor inspirerende sprekers tijdens onze bijeenkomsten en organiseren Brainy Been bijeenkomsten, zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste trends in de consultancy branche.

 

Persoonlijk Leiderschap Persoonlijk Manifest

Knowing yourself is the beginning of all wisdom – Aristotle.

Persoonlijk ontwikkelen met gelijkgestemden in een veilige en vertrouwde omgeving. In deze module staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Je bent een professional en ook een mens met een hoofd en een hart. In deze training van het Ont-wikkel maken we ruimte voor jou als persoon. Je wordt uitgedaagd en ondersteund om een persoonlijke groei-stap te maken en je volledige potentieel te benutten.

Als je uit je dagelijkse cadans stapt, vertraagt en ruimte geeft aan jezelf, ga je helderder zien en voelen. Niet alleen je hoofd, maar ook je hart en je intuïtie krijgen dan ruimte. Hierdoor ontstaan nieuwe inzichten en antwoorden die richting geven in wat je wilt loslaten en wat je in jezelf verder wilt verstevigen. Door je persoonlijk groei-stap te delen met anderen ontstaat vertrouwen binnen de groep en vruchtbare grond voor blijvende verbindingen met andere ‘Ont-wikkelaars’.

Het persoonlijk leiderschapsprogramma biedt een veilige basis en een inspirerende leeromgeving.

Resultaat na de module:

 • Meer inzicht in jezelf;
 • Duidelijkere keuzes kunnen maken;
 • Meer ruimte voor gevoel en innerlijk weten;
 • Een concrete groei-stap gemaakt.

Tijdsinvestering: 3 dagen en 3 individuele coaching gesprekken.
Groepsgrootte: 6-8 deelnemers

Persoonlijk Leiderschap Evenwichtig Leiderschap

Awareness creates choice – Eckhart Tolle

In deze module verbind je jezelf opnieuw met je ontwikkelpotentieel. Je maakt een verdiepingsslag op je vaardigheden als leider en inspirator en creëert inzicht in je vitaliteit. We staan stil bij het effect dat je hebt op anderen en hoe je daar intentioneel mee om kan gaan. ‘Blijven groeien door anderen te laten groeien’ is het motto van deze module.

Als professional bevind je jezelf vaak in een leidende positie of je beweegt je als een spin in het web tussen klant, collega’s, team en thuissituatie. Je dealt met deadlines en verwachtingen en bent uit op het maximaal haalbare resultaat. Wie je daarbij zelf bent in je comfort zone is vaak bekend, maar interessanter is wie je kan zijn als de druk toeneemt.

Wat betekent evenwichtig leiderschap voor jou? Wij gaan uit van evenwicht van binnen als ingang voor evenwicht naar buiten. Hoe haal je het beste naar boven, en breng je zowel anderen als jezelf op een hoger plan? Concreet oefenen we ook met basis coaching vaardigheden en het ontwikkelen van anderen.

Resultaat na de module:

 • Bewustzijn van jouw vitaliteit en vaardigheid als leider en inspirator;
 • Meer keuze in jouw gedrag;
 • Basis coaching vaardigheden voor het begeleiden van anderen;
 • Concrete groeistap in jouw leiderschapspotentieel.

Tijdsinvestering: 3 dagen en 2 individuele coaching gesprekken. 2,5 dag wordt ingevuld door The Jane Company en 1 dagdeel door een nader te bepalen training.

Groepsgrootte: minimaal 6 deelnemers, maximaal 8 deelnemers

Note: deze training is alleen te volgen na Module 1: Persoonlijk Manifest

OBM Foundation

The Business is Behavior (theorie)

Organizational Behavior Management (OBM) is een bewezen wetenschappelijke methodiek om gedragsverandering te realiseren en vervolgens duurzaam te borgen. OBM is een bijzondere combinatie van gedragspsychologie en performance management. Het geeft bij prestatievraagstukken en verandermanagement handvatten op de vraag ‘ja maar hoe dan?’. OBM kijkt naar benodigde voorwaarden voor gedrag én naar de opbrengsten van gedrag.

Onderwerpen:

 • Het heel exact definiëren van het gewenste resultaat en welk gedrag hiervoor nodig is,
 • het maken van gedrag- en consequentie analyses;
 • begrijpen waarom mensen doen wat ze doen,
 • weten welke strategieën er zijn om gedrag te doen toe of afnemen,
 • omgaan met ongewenst gedrag,
 • begrijpen hoe de positieve psychologie werkt,
 • het belang van vieren en belonen,
 • effectief feedback geven en organiseren
 • Tijdens de trainingsperiode is er steeds de koppeling naar je eigen praktijk waardoor de theorie beter beklijft. Je ontvangt een cursusmap met slides, het boek ‘Bringing out the best in people’ van de grondlegger van OBM Audrey Daniels. Daarnaast krijg je 1 jaar toegang tot een app die jou ondersteunt master in de stof te worden.

Resultaat na de training:

 • Kennis over de theorie en psychologie van OBM.
 • Extra: je kunt het theoriecertificaat OBM Foundation behalen.

Trainingsduur: 3 dagen
Groepsgrootte: 
minimaal 5 deelnemers – maximaal 8 deelnemers

OBM Practitioner

The Business is Behavior (praktijk)

Deze vervolgtraining bouwt voort op de OBM Foundation en stelt de deelnemers in staat om de OBM-theorie onder begeleiding van een OBM-coach toe te passen op een casus in de eigen werkomgeving. Tijdens de trainingsperiode werk je aan de hand van het OBM Protocol aan een eigen praktijkcasus. Je ervaart wat het is om de OBM-theorie toe te passen. Je ontvangt het boek ‘Organisaties conditioneren’ van Marius Rietdijk.

Resultaat na de training:

 • Heb je de 7 stappen van het OBM protocol toegepast op een eigen praktijk casus
 • Heb je je eigen interventie gedocumenteerd, waardoor je bewijs van een effectieve interventie hebt verzameld
 • Extra: Je kunt het OBM Practitioner certificaat behalen. Dit certificaat wordt uitgegeven door ADRIBA (instituut van de VU).

Trainingsduur: 3 losse dagdelen, maximaal 6 uur individuele coaching op je praktijk casus.
Groepsgrootte: Minimaal 3 deelnemers

Power Bi

Feitelijke stuurinformatie is tegenwoordig overal!

In de Basiscursus maken we kennis met de verschillende onderdelen en vele functionaliteiten van het Power BI platform. Door het maken van leuke opgaven heb je aan het einde van de dag geleerd hoe je data kunt:

 1. Importeren;
 2. Prepareren;
 3. Visualiseren;
 4. Delen;
 5. en heb je je eerste Power BI dashboard gebouwd.

Zoals genoemd is feitelijke stuurinformatie tegenwoordig overal, alleen vaak verborgen in grote hoeveelheden data. Met Power BI haal je de inzichten hieruit naar boven en presenteer je deze op een visueel aantrekkelijke manier. Of je nu data haalt uit Excel bestanden, web API’s of complete datawarehouses, Power BI laat je op een gebruiksvriendelijke manier deze data verwerken.

 • Is de data nog niet klaar om te visualiseren? Gebruik dan het onderdeel Power Query, de krachtige data preparatie tool binnen Power BI.
 • Verticaal zoeken is verleden tijd door Power Pivot, het brein van Power BI, waarmee je datamodellen bouwt en krachtige berekeningen uitvoert.
 • Stel vervolgens dynamische en interactieve rapporten en dashboards samen in Power BI Desktop en deel ze met collega’s of klanten via Power BI Service.

Trainingsduur: 1 dag
Groepsgrootte: minimaal 5 deelnemers  en maximaal 8 deelnemers

Visual Changemaking

Je hoeft geen tekenwonder te zijn om het te leren!

kun je mensen echt bereiken en raken zonder dikke rapporten of lange presentaties? En hoe zorg je voor interactieve vergaderingen en bijeenkomsten waarin echt resultaat wordt bereikt? Visual Changemaking is een krachtige methode om met beelden te zorgen voor meer overzicht en verbinding. Het is ook nog eens een erg leuke, creatieve manier van werken. En het mooie is: je hoeft geen tekenwonder te zijn om het te leren!

Resultaat na de training:

 • Je voelt je weer vrij om te tekenen
 • Je kent de bouwstenen van visuele communicatie en kunt die effectief toepassen
 • Indrukwekkende flipcharts maken
 • Krachtiger communiceren met behulp van beelden
 • Je kunt effectiever werken met groepen
 • Verandering bereiken met visuele communicatie

Trainingsduur: 2 aansluitende dagen
Groepsgrootte:  Minimaal 8 deelnemers

Scrum Master

In de beste teams functioneert ieder lid als onderdeel van één geheel..

Een interactieve training waarin Scrum, Agile en de nieuwste businessmodellen worden samengebracht in aansluiting met Lean. Een training die zich met name richt op (aankomend) projectleiders en managers of medewerkers die anderszins Scrumprojecten op gaan zetten. Ook betreft het een verdiepende training in de Agile filosofie en werkwijze. De training kenmerkt zich door een hoge mate van praktijkgerichtheid in business omgevingen. Tevens bereidt de training je voor op het erkende Professional Scrum Master 1 examen van Scrum.org waar je de training mee afsluit.

Inhoud
Tijdens de training doorloop je in sprints de onderwerpen:

 • Korte Historie van Agile werken
 • Situaties wanneer Agile te werken
 • Het Scrum Raamwerk
 • Houden van Sprint planning, Daily Scrum, Sprint Retrospective en Sprint Review
 • De rol van de Scrum Master
 • Coachen van Development Teams
 • Kenmerken van Development Teams
 • De kracht van zelforganisatie
 • Backlog Management
 • Kwaliteit in Agile omgevingen door Definition of Done en Confirmation Criteria)
 • PSM 1 Examen

Op de eerste dag staan we stil bij Agile werken en het Scrum Raamwerk. Ook gaan we in op de rol van de Scrum Master en het Development team. Op de tweede dag staan we stil bij de samenwerking met de Product Owner, Backlog Management en kwaliteit. Je gaat daadwerkelijk aan de slag tijdens onze diverse games. Door de efficiënte indeling van de dagen ben je in staat om aan het eind van dag 2 je examen PSM 1 te maken.

Certificering: Professional Scrum Master 1

Trainingsduur: 2 dagen
Groepsgrootte: minimaal 6 deelnemers

Product owner

In de beste teams functioneert ieder lid als onderdeel van één geheel..

Ga of wil je aan de slag als Product Owner? Ben jij in jouw bedrijf de schakel tussen product en klant? Volg onze interactieve Product Owner training waarin Scrum, Agile en de nieuwste businessmodellen worden samengebracht in aansluiting met Lean. De training kenmerkt zich door een hoge mate van praktijkgerichtheid in business omgevingen. Tevens bereidt de training je voor op het erkende Professional Product Owner 1 examen van Scrum.org.

Inhoud
Tijdens de training doorloop je in sprints de onderwerpen:

 • Rol en verantwoordelijkheden van de Product-Owner
 • Productvisie ontwikkelen en communiceren
 • Waarde gedreven prioriseren,
 • Releasemanagement
 • Technical Debt,
 • Samenwerken met Agile teams
 • PSPO 1 Examen

Tijdens deze aanvullende dag op de training Scrum Master of Agile Leiderschap zoom je verder in op de rol van de Product Owner. We staan stil bij hoe je vanuit je bedrijfsstrategie een visie ontwikkeld op je product of dienst en hoe je deze effectief communiceert naar teams. We kijken hoe je kan besluiten over de waarde van de taken die ze oppakken en hoe je met ze samenwerkt. Ook leer je hoe Technical Debt van invloed is op waarde. Ook rijken we een praktische methode aan voor release management. We sluiten af met het PSPO 1 Examen

Certificering: Professional Product Owner 1

Trainingsduur: 1 dag
Groepsgrootte: minimaal 6 deelnemers

Note: deze training is een aanvullende module op Scrum Master of Agile Leiderschap en is niet los te volgen.

Agile Leiderschap

In de beste teams functioneert ieder lid als onderdeel van één geheel..

Wil je met je team meer Agile gaan werken? Of wordt je geconfronteerd met een draai naar Agile werken in jouw organisatie? En misschien ben je wel gewoon nieuwsgierig hoe je jouw traditionele manier van managen kan verrijken met Agile best practices. Dan is de Agile Leadership training uitermate geschikt voor jou. De training kenmerkt zich door een hoge mate van praktijkgerichtheid in business omgevingen. Tevens bereidt de training je voor op het erkende Professional Agile Leadership 1 examen

Inhoud
Tijdens de training doorloop je in sprints de onderwerpen:

 • Korte Historie van Agile werken
 • Situaties wanneer Agile te werken
 • Het Scrum Raamwerk
 • Dienend leiderschap
 • Leiderschap bij het ontwikkelen van teams
 • Balanceren tussen autonomie en verantwoordelijkheid
 • Delegeren in een Agile organisatie
 • Doelen stellen (Katzenbach en Smith)
 • Ontwikkelen van een Agile Cultuur
 • Agile Portfolio Management en Impact Mapping
 • Root Cause Problem Solving
 • Evidence Based Management en Technical Debt

Op de eerste dag staan we stil bij Agile werken en het Scrum Raamwerk. Ook gaan we in op de rol van managers in een Agile organisatie. De focus ligt op welke gedragingen nodig zijn om op een goede manier met teams samen te werken en ze te leiden zonder het gebruik van hiërarchie. Op de tweede dag gaan we aan de slag met enkele praktische technieken om gezamenlijk hardnekkige problemen op te lossen en beslissingen nemen op basis van wat er daadwerkelijk gebeurd. We sluiten af met het erkende PAL-1 examen.

Certificering: Professional Agile Leadership 1

Trainingsduur: 2 dagen
Groepsgrootte: minimaal 6 deelnemers

Agile Coaching

In de beste teams functioneert ieder lid als onderdeel van één geheel..

In deze aanvullende dag op de Scrum Master training gaan we op een praktische manier aan de slag met de vraag: “Hoe coach ik Agile teams zodat ze beter gaan presteren”. We gaan op een praktische manier aan de slag met deze vraag en focussen ons op teams in een business omgeving.

Inhoud
Tijdens de training doorloop je in sprints de onderwerpen:

 • Drie lagen van waarnemen en beïnvloeden (Organisatie, gedrag en drijfveren)
 • Volwassenheidsniveaus van teams
 • Doelen stellen (Katzenbach en Smith)
 • Scrum Shock Therapie voor startende teams
 • Coach- Teach- en Mentoring technieken
 • Constructieve conflicten
 • Vergroten van eigenaarschap
 • Root Cause Problem Solving

Tijdens deze aanvullende dag op de Scrum Master Training verdiepen we je coachvaardigheden. We staan stil op welke niveaus je kan beïnvloeden en hoe je aan de hand daarvan analyseren op welk volwassenheidsniveau een organisatie zich bevindt. Aan de hand van deze analyse doen we je praktische handreikingen hoe je kan starten met het coachen van teams. Dit varieert van shock therapie voor startende teams tot het vergoten van eigenaarschap. Ook staan we specifiek stil bij het wegnemen van problemen door op zoek te gaan naar de grondoorzaak en gaan we in hoe je conflicten kunt oplossen en effectief kan gebruiken.

Certificering: certificaat van Deelname PAL 1

Trainingsduur: 1 dag
Groepsgrootte: minimaal 6 deelnemers

Note: deze training is een aanvullende module op Scrum Master en is niet los te volgen.

Design Thinking

We can’t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.” – Albert Einstein

Wil je iets maken waar mensen iets aan hebben? Of het nu een dienst, een project of een product is Design Thinking is the way to go. Tijdens de training leer je om vanuit de klant te innoveren op een  snelle, leuke en effectieve manier. Design Thinking komt voort uit IDEO in samenwerking met Stanford Design School.

Resultaat na de training:

 • Kun je zelfstandig Design Thinking toepassen en teams daarin begeleiden
 • Ben je in staat om vanuit vier verschillende invalshoeken jezelf in de klant in te leven
 • Kun je de uitdaging heel scherp verwoordenKun je zelf snel een prototype maken
 • Weet je hoe je op een effectieve manier kunt testen
 • Kun je het idee kort en krachtig pitchen
 • Heb je beschikking over diverse tools en templates

Trainingsduur: 2 dagen
Groepsgrootte: minimaal 4 deelnemers

Energiemanagement

Optimaal presteren, alles uit het leven halen zonder op te branden?

Het (werkende) leven vraagt steeds meer van ons; we stellen hoge eisen aan onszelf en onze omgeving. Dit vraagt om een slimme manier van werken, waarbij het optimaal balanceren van je energie cruciaal is. Vaak weten we goed hoe we onze energie kunnen uitgeven, maar geven we weinig aandacht aan hoe we vervolgens weer opladen. Terwijl goed herstellen cruciaal is als je optimaal impact wil maken. Zowel binnen als buiten het werk.

Hier ligt een enorm potentieel!

Het verbeteren van je persoonlijke energiebalans vraagt om een individuele aanpak. Wat voor de één een bron van stress is, geeft de ander juist energie. Om op een goede manier van stress te herstellen, is het essentieel om inzicht te hebben in deze persoonlijke energiepatronen.

We brengen jouw persoonlijke energiepatronen in beeld met behulp van een kleine tool die je 72 uur draagt en die aan de hand van je hartslag meet of je lichaam in rust is of energie verbruikt. We identificeren de factoren die invloed hebben op jouw energie en prestaties: Wat is de verhouding tussen stress en herstel?  Waar zit ruimte voor verbetering? Herstel je echt als je aan het relaxen bent? Hoe is de kwaliteit van je slaap? En verder zie je waar je eventueel gestrest van wordt op een dag en of je voldoende beweegt.

Je krijgt een persoonlijk advies van een specialist en je gaat aan de slag met concrete verbeter-acties.

Trainingsduur: 12 weken doorlooptijd, kick off (60 min.) | 2 x 4 daagse energie meting (kost geen fysieke trainingstijd) | 2 x persoonlijke feedback sessie (60 min) | check in call (30 min.) | online activatie teasers

Groepsgrootte: minimaal 8 deelnemers

Spiral Dynamics Integral Level 1 en 2

Ontdek de verborgen dynamiek van verandering en leer jezelf en anderen beter begrijpen. 

Spiral Dynamics Integral geeft inzicht in de drijfveren van mensen. Diepgaande kennis van dit allesomvattende model (ook wel The theory that explains everything genoemd) gaat je helpen om grip te krijgen op de veelzijdige behoeften van mensen, teams, organisaties en de samenleving als geheel. De bevlogen en gecertificeerde trainers kennen het kleurrijke gedachtegoed als hun broekzak en delen graag hun kennis met jou. Je leert de acht waardesystemen (of drijfveren) van binnen en buiten kennen en gaat de waarde zien van andere waarheden. We hebben immers elkaar nodig om complexe vraagstukken op te lossen. Het blijft niet bij theorie. Je wordt uitgedaagd om de opgedane kennis direct toe te passen. Neem dus vooral een case mee uit de praktijk!

Leerdoelen:

 • Krijg inzicht in de impact van waardesystemen op je werk en leven.
 • Leer werken met waarde- en cultuurprofielen, die je ook in kunt zetten bij je klanten.
 • Leer effectief communiceren, rekening houdend met de waardesystemen.
 • Werk aan je eigen kwaliteiten, talenten, valkuilen en ontwikkelpunten. En leer anderen daarin te begeleiden.
 • Zet vastgelopen processen opnieuw in beweging.
 • Kijk met nieuw perspectief naar de Nederlandse samenleving en identiteit.
 • Ontdek de verborgen dynamiek van verandering en hoe jij deze kunt begeleiden.
 • Leer in organisaties de cultuur en onderstroom te doorgronden en te transformeren.
 • Leer systeemgericht kijken en denken om passende interventies te kunnen doen.
 • Geef je eigen Spiral Dynamics interventie-pallet vorm.
 • Realiseer een doorbraak op een real life case.
 • Ontvang na afloop de Spiral Dynamics level 1 en level 2-certificering.

Trainingsduur: 4,5 dag
Groepsgrootte: minimaal 8 deelnemers

Story Telling

"The most powerful person in the world is the story teller. The storyteller sets the vision, values and agenda of an entire generation that is to come.” – Steve Jobs

Verhalen vertellen kennen we voornamelijk van oude samenlevingen, doorgegeven van generatie op generatie om te inspireren, te bewegen en te beïnvloeden. In een zakelijke context delen we echter informatie vaak op een hele saaie, feitelijke manier. De grootste misvatting is dat verhalen alleen dienen voor amusement. De effectiefste manier van informatie onthouden, delen, en zelfs gedragsverandering in een zakelijke context blijkt echter via het delen van een mooi verhaal. Story Telling binnen het bedrijfsleven wint terecht recent zeer snel aan populariteit.

Word jij zelf ook een Story Teller die anderen beweegt en inspireert?

Resultaat na de training:

 • Ken je de wetenschappelijke inzichten van Story Telling
 • Ben je in staat om jouw eigen blauwdruk op te stellen met de belangrijkste stakeholders, hun behoeftes en jouw eigen “Big idea”
 • Kun je zelf prototypes bouwen van jouw verhaal, zodat je feedback krijgt en zowel het verhaal als de techniek kan aanscherpen
 • Kan jij informatie op een effectieve, inspirerende manier overdragen
 • Heb je vertrouwen in jezelf als spreker doordat je gebruikt maakt van je eigen authenticiteit
 • Weet jij hoe je optimaal gebruik maakt van toon, stijl en timing om jouw publiek meer te engageren.

Trainingsduur: 1 dag
Groepsgrootte: minimaal 4 deelnemers

Effectief Communiceren

No matter what job you have in life, your success will be determined 5% by your academic credentials, 15% by your professional experiences, and  80% by your communication skills

Meer bereiken met meer gemak !
Hoe effectief jij bent hangt voor het merendeel af van de manier waarop je communiceert en in staat bent goede werkrelaties op te bouwen. Daarnaast vereist effectief communiceren dat je onderzoekt en leert wat je bij jezelf kunt ontwikkelen om werkelijk impact te hebben. De training is dan ook een combinatie van persoonlijke ontwikkeling, assertiviteit en communicatievaardigheden. Basis van de training is het Gordon® communicatiemodel dat je helpt analyseren wat er gebeurt en welke benadering effectief is.

Onderwerpen

 • Objectief waarnemen versus subjectief oordelen
 • Managen van verwachtingen
 • Werkelijk luisteren
 • Effectieve vragen stellen
 • Effectief complimenten geven
 • Loslaten van problemen die niet van jou zijn
 • Grenzen aangeven
 • Aanspreken van anderen
 • Omgaan met behoeften conflicten
 • Omgaan met waardeconflicten
 • Inzicht in persoonlijkheidstypes en toepassen van verschillende communicatiestijlen
 • Bewust zijn van proces versus inhoud

Opzet

De training bestaat uit kernachtige presentaties en veel ervarend leren gekoppeld aan jouw casuïstiek. Het bijbehorende lees- en werkboek ondersteunen de training. Tussen de dagen door krijg je opdrachten om met de nieuwe kennis en inzichten aan de slag te gaan. Na afloop ontvang je een certificaat. De bewustwording, inzichten en vaardigheden die je opdoet behouden hun waarde en zijn elke dag in elke situatie toepasbaar.

Trainingsduur: 4,5 dag.
Groepsgrootte: Minimaal 6 deelnemers – maximaal 10 deelnemers

Netwerken

Meer opdrachtgevers en meer omzet door effectief strategisch netwerken!

Effectief strategisch netwerken met sociale verbinding bestaat uit zes modules. Als deelnemer leer je hoe je kunt stoppen met verkopen en ‘gekocht’ gaat worden. Zo krijg je alle informatie, inzichten en vaardigheden op het gebied van offline én online netwerken. Daarmee kun je direct concreet aan de slag.

We hebben de modules onderverdeeld in drie belangrijke onderdelen: kennis, vaardigheden en gedrag. Aan de hand van deze drie aspecten kom je tot het effectiefste en duurzaamste resultaat.

Resultaat na de training:

 • Kun je effectiever en efficiënter netwerken
 • Behaal je meer rendement uit je netwerkactiviteiten
 • Heb je een persoonlijk netwerkplan, waarmee je meer opdrachtgevers kunt aantrekken

Trainingsduur: 6 losse dagdelen
Groepsgrootte: minimaal 8 deelnemers

Green Belt Value Based Health Care

Patient Value = Health Outcomes / Cost 

Wat is er leuker en uitdagender om met een groep professionals te leren en discussiëren over een van de grootste veranderingen in gezondheidszorg van de komende jaren? Value Based Healthcare belooft de juiste balans te bieden tussen goede zorg, hoge kwaliteit van leven voor patiënten en beheersbare zorgkosten. Er moeten echter wel veel bedrijfskundige en andere barrières worden overwonnen. Wilt u zich verder verdiepen in Value-Based Health Care? Verwerf een grondige kennis van VBHC en de toepassing in de praktijk met de VBHC Green Belt Track.

In de VBHC Green Belt Track worden de basisprincipes en uitgangspunten van VBHC op een praktische manier besproken en overgebracht aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden.

Waarom de VBHC Green Belt track volgen?

 • Het geeft u inzicht in de essentials van VBHC.
 • Het stelt u in staat uw gesprekken met collega’s en klanten naar het volgende niveau te brengen.
 • Het stelt u in staat om deel te nemen aan het VBHC Green Belt examen, zodat u uw certificering haalt en u zich VBHC Green Belt mag noemen.

De VBHC Green Belt Track bestaat uit vier sessies waarin de volgende onderwerpen centraal staan:

 1. Value-Based Health Care Core Concepts
  De belangrijkste begrippen van VBHC, zoals patiëntwaarde, uitkomsten en kosten, komen aan bod.
 2. Lean and other VBHC tools
  Verschillende VBHC tools, waarmee u een praktische start kunt maken in de organisatie,  passeren de revue.
 3. VBHC implementation challenges
  Tijdens deze sessie komen de belangrijkste uitdagingen voor VBHC implementatie aan bod, waarbij u wordt uitgedaagd de vertaalslag naar uw eigen context te maken.
 4. Your role in VBHC implementation
  Uw rol in VBHC implementatie komt aan bod.

Trainingsduur: 4 halve dagen
Groepsgrootte:
minimaal 8 deelnemers

Het programma

Inspirerende netwerkavonden

Brainy Been sessies

Aanvullende consulting trainingen

Trainingen voor persoonlijke ontwikkeling

Professionele topcoaches

1 Inspiratiedag

Inspirerende sprekers uit de sportwereld of zakelijke markt

Gelijkgestemde professionals

Netwerken

Georganiseerd op inspirerende locaties

Mariska Schooneveld - Been Management Consulting

Interesse in Ont-wikkel?

Voldoe jij aan ons profiel? Heb je interesse om deel te nemen aan Ont-wikkel, dan maken wij graag kennis met jou via een vrijblijvend én persoonlijk kennismakingsgesprek waarin we je graag meer vertellen over Ont-wikkel en benieuwd zijn naar jouw motivatie. Stuur jouw cv naar mariska.schooneveld@beenmc.com dan nemen wij zo snel mogelijk contact op voor een afspraak! Of bel voor meer informatie met Mariska Schooneveld (06-5125 9647).