Ontmoet Joost Verhagen

Welkom, Joost. Wat is jouw rol binnen Been Management Consulting?

“Been Management Consulting werkt aan een aantal impact projecten voor verpakkingsbedrijven en supermarkten. We helpen deze bedrijven om grote stappen te maken richting een duurzaam voedselsysteem. Dat willen we bij meer bedrijven in de voedseltransitie doen. Mijn rol is om mijn netwerk in de food sector open te stellen en zo nieuwe kansen te creëren voor Been Management Consulting.”

Kun je wat meer vertellen over je achtergrond?

“Tuurlijk! Ik werk nu zo’n 30 jaar in de food sector. Ik heb voor veel voedselproductie-bedrijven gewerkt, zoals Nestle, Wessanen, Bonduelle. Ook werkte ik bij andere onderdelen van het voedselsysteem, zoals Jumbo en Urban Health Farms. Dat laatste bedrijf is bedrijf in de verticale landbouw. Ik heb veel marketing en sales posities bekleed, vaak al interim manager. Dus daar komt mijn netwerk ook vandaan.”

Voor degenen die niet bekend zijn met de voedseltransitie. Waar gaat dit over?

“In 2050 zullen er 10 miljard mensen op deze aardbol leven. Hoe kunnen we genoeg voedsel leveren, dat ook nog eens gezond is en het milieuvriendelijk is? In de kern draait het om de switch naar meer plantaardig voedsel. Een grote verandering. Daarnaast speelt mee dat in 2050 80% van de mensen in stedelijke gebieden zal wonen. Hoe krijgen we voedsel naar de steden met een kleinere ‘footprint’. Het zal nog veel werk zijn om een duurzaam voedselsysteem te creëren.”

Wat maakt werken in ‘de food’ zo interessant?

“Iedereen eet! Voedsel is zo’n belangrijk onderdeel van ons leven, een bron van plezier ook. Vandaag zijn jonge mensen zich veel meer bewust welk effect voedsel heeft op de wereld. Op klimaatverandering. Op biodiversiteit. Op gezondheid. Hier bij Been Management Consulting werkt een nieuwe generatie die positieve impact wil maken. Ik wil hen graag ondersteunen, op mijn manier”

Wat staat er op jouw To-Do lijstje?

“Been Management Consulting doet ook mee aan de B for Good Leaders Summit. Twee dagen waarin leiders vanuit de hele wereld samenkomen in Amsterdam om elkaar te helpen om positive impact te maken met hun bedrijf. Er zijn ook veel leiders van voedselproductie, retail, en verpakkingsbedrijven aanwezig. Een goede gelegenheid om iedereen te gaan spreken en kennis te laten maken met Been Management Consulting.”

Meer weten?

Neem dan snel contact Marileen Kan op via +31 651 243 346 of mail naar marileen.kan@beenmc.com

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

Thomas Dinjens landscape

Ontmoet Thomas Dinjens, food transition consultant

Van voetbal naar voedsel. Afgelopen maand maakte Thomas Dinjens zijn transfer van AFC Ajax naar ons voedseltransitie team. Welke consulting ervaring neemt hij mee? Waarom koos hij voor Been Management Consulting? En wat maakt de…

Lees verder »

AAR

Een passende duurzaamheidsstrategie

Kan een bedrijf in de luchtvaart positieve impact maken? We spreken met Eric Bron en Esther Luijendijk van AAR CORP., een wereldwijde opererende dienstverlener in de luchtvaart. Wat betekent duurzaamheid voor hun type bedrijf? En…

Lees verder »

3 stappen om de energietransitie te versnellen

Wat kunnen bedrijven doen om de switch naar duurzame energiebronnen te versnellen? Energietransitie expert Tijmen van Diepen deelt zijn tips. In 3 stappen kunnen energie-intensieve bedrijven echt meters maken.  Nederlandse bedrijven hebben lang geprofiteerd van…

Lees verder »