Whitepaper: de weg naar klantwaarde – S&OP binnen de farmaceutische industrie

Het nut van Sales & Operations Planning binnen de farmaceutische industrie.

Sylwia Abbaszadeh en Tim van Rees hebben onderzocht hoe de efficiëntie van het S&OP-proces binnen de farmaceutische industrie vergroot kan worden. Benieuwd? Hieronder vind je alvast een sneakpreview. Heeft het je interesse gewekt en wil je het volledige whitepaper lezen, vul dan onderstaand contactformulier in en ontvang direct het whitepaper.

Heb je vragen of wil je sparren over hoe wij kunnen ondersteunen in het optimaliseren van het S&OP-process, neem dan contact op met Tim van Rees, Associate Consultant en specialist op het gebied van Pharma & Life Sciences S&OP.


Quote whitepaper:

In het kort

  • Het S&OP-proces biedt belangrijke kansen aan farmaceutische bedrijven om hun productie en klanttevredenheid te verbeteren.
  • S&OP doorbreekt grotendeels de silo cultuur binnen organisaties.
  • Communicatie en informatiedeling blijft echter een aandachtspunt binnen S&OP-processen. Medewerkers van sales en van operations denken namelijk verschillend over hun samenwerking
  • Het bepalen en communiceren van het overkoepelende bedrijfsbrede belang van S&OP is een belangrijke basisvoorwaarde
  • Farmaceuten kunnen daarnaast meer waarde toevoegen aan hun planning door de klant in de strategie en doelstelling mee te nemen.

Hoe blijft klanttevredenheid in tact bij verdere groei in volume en complexiteit?

In 2018 was de productie van de farmaceutische industrie bijna 17 procent hoger dan in 2017. Op basis van de bevolkingsprognose van het CBS en het huidige geneesmiddelgebruik, zal de productie naar verwachting in het komende decennium door bevolkingsgroei en vergrijzing verder blijven toenemen. Het is daarom de vraag hoe farmaceutische bedrijven de productie bij verdere groei onder controle kunnen houden zonder de klanttevredenheid te laten dalen.

Een deel van de oplossing ligt in supply chain management en het effectief laten aansluiten van vraag en aanbod. Farmaceutische suppy chains hebben onder andere te maken met toenemende klanteisen zoals flexibiliteit, snelle levering en dalende gemiddelde prijzen voor farmaceutische producten. Een proces dat bedrijven verder kan helpen in het behalen van hun doelen is Sales and Operations Planning (S&OP). Namens Been Management Consulting onderzocht Sylwia Abbaszadeh hoe het S&OP-proces binnen de farmaceutische industrie gebruikt kan worden om de efficiëntie te verhogen en hogere klantwaarde te creëren. Tien interviews met sales en operations verantwoordelijken van verschillende farmaceutische bedrijven in Nederland liggen ten grondslag aan dit onderzoek.

 

Download de whitepaper: Sales & Operations Planning binnen de farmaceutische industrie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

Laura Yap header-min

Ontmoet Laura Yap: van multinational naar consultancy

Laura Yap stapte begin dit jaar over van Unilever naar Been Management Consulting. Op zoek naar meer impact en inhoudelijke uitdaging. Van multinational naar kleiner adviesbureau. Best een overgang. Hoog tijd om bij te praten:…

Lees verder »

Consultancy.nl | Been Management Consulting helpt ERIKS met kickstarten waterstofnetwerk

Consultancy.nl, een platform voor consultants en consultancy, publiceert een artikel over onze werk om de transitie naar waterstof te versnellen bij industriële dienstverlener ERIKS. Een mooi verslag van een impactvolle opdracht. Been Management Consulting helpt…

Lees verder »

Hoe gaan bedrijven om met de energiecrisis?

De energiecrisis raakt ons allemaal. Toch hebben sommige organisaties er meer last van dan anderen. Denk aan de industrie, transportbedrijven, maar ook ziekenhuizen en onderwijsinstellingen. Hoe gaan deze energie-intensieve bedrijven om met de gestegen energieprijzen?…

Lees verder »