Kansen voor de farmaceutische keten – evenement op 17 april

De farmaceutische industrie krijgt te maken met grote veranderingen: nieuwe type medicijnen, druk op de prijs en kosten en een steeds groter bedieningsgebied. Hoe zullen de supply chains eruitzien en wat is de rol van planning? Dé belofte om hele bedrijfsketens beter te laten presteren is Sales & Operations Planning (S&OP). Veel bedrijven in de farmaceutische industrie blijven op dit gebied achter. Op 17 april starten wij het gesprek om de nodige kansen te grijpen.

S&OP Event - Been Management Consulting

Wat is S&OP?

S&OP gaat over het besturen van de totale productie- en distributieketen op basis van één integraal afgestemd plan. Om dit te bereiken moet je met stakeholders samenwerken om onderliggende plannen en planningen af te stemmen. Daarnaast moeten er afspraken worden gemaakt over waar de prioriteiten binnen de keten liggen.

In de praktijk is S&OP nog complexer dan andere uitdagingen op het gebied van integreren, afstemmen en synchroniseren van processen en systemen. Om succesvol te zijn moet je immers zowel intern als extern gestructureerd samenwerken. Dat vraagt een andere manier van veranderen – effectief samenwerken is uiteindelijk een zaak van hoofd en hart. En daar ligt de sleutel tot succes voor S&OP.

Waarom organiseert Been Management Consulting dit event?

Het einddoel is duidelijk: we willen alle partijen in de sector beter laten presteren. Hiervoor brengen we belangrijke spelers bij elkaar en samen bespreken we wat nodig is voor de betere prestaties.

We putten inspiratie uit de theorie van Jack van der Veen en uit de praktijk van FrieslandCampina, een van de S&OP leaders binnen de fast moving consumer goods. Door middel van een interactieve sessie gaan we ontdekken hoe de farmaceutische keten kan veranderen en samenwerken om de S&OP belofte waar kunnen maken.

Welke uitdagingen kom je tegen bij opdrachtgevers?

Veel farmaceutische bedrijven hebben de service levels goed op orde. Aan de andere kant liggen de supply chain-kosten en het kapitaalbeslag door voorraden veel hoger dan in andere sectoren. De oorzaken van deze uitdagingen zijn helaas erg divers.

Een belangrijke andere uitdaging is de lage wendbaarheid van de meeste farmaceutische ketens. De frequentie, diepgang en kwaliteit van samenwerkingen liggen op een lager niveau dan binnen andere sectoren. En de kwaliteit van de forecast is lager, terwijl de voorspelbaarheid van de vraag in veel gevallen hoog is.

Waar het uiteindelijk om draait is het doorbreken van bestaande silo’s. Op alle plaatsen in de keten moet er worden gewerkt aan de mogelijkheden van Sales & Operations Planning. De potentie is hoog, dus het is tijd om door te pakken. En dat begint op 17 april tijdens de sessie ‘Breaking the silos between sales & operations’.

 

Bekijk alle evenementen van Been Management Consulting.

Meer weten?

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

Thomas Dinjens landscape

Ontmoet Thomas Dinjens, food transition consultant

Van voetbal naar voedsel. Afgelopen maand maakte Thomas Dinjens zijn transfer van AFC Ajax naar ons voedseltransitie team. Welke consulting ervaring neemt hij mee? Waarom koos hij voor Been Management Consulting? En wat maakt de…

Lees verder »

AAR

Een passende duurzaamheidsstrategie

Kan een bedrijf in de luchtvaart positieve impact maken? We spreken met Eric Bron en Esther Luijendijk van AAR CORP., een wereldwijde opererende dienstverlener in de luchtvaart. Wat betekent duurzaamheid voor hun type bedrijf? En…

Lees verder »

3 stappen om de energietransitie te versnellen

Wat kunnen bedrijven doen om de switch naar duurzame energiebronnen te versnellen? Energietransitie expert Tijmen van Diepen deelt zijn tips. In 3 stappen kunnen energie-intensieve bedrijven echt meters maken.  Nederlandse bedrijven hebben lang geprofiteerd van…

Lees verder »