Q&A Strategy Execution event

Op donderdag 3 en vrijdag 4 oktober is Been Management Consulting sponsor van het Strategy Execution event. Het is een leerzaam evenement voor iedereen die in zijn organisatie verantwoordelijk is voor het implementeren van de strategie – en die wil leren van anderen. We leggen een paar vragen voor aan Laurent-Jan van der Westen, partner bij Been en dagvoorzitter op het evenement.

Ten eerste, wat kun je doen op dit event?

Er komen ongeveer zestien sprekers uit het bedrijfsleven. Zij zijn allemaal verantwoordelijk voor verandering in hun organisatie en zij vertellen over het realiseren van strategische doelen. Ze delen wat en hoe ze hun problemen hebben opgelost. Het event gaat dus vooral over leren van anderen.

Strategy Execution - Been Management Consulting - Laurent-Jan van der Westen

Voor wie is het Strategy Execution event?

Voor iedereen die interesse heeft in het werkgebied van strategie executie of mensen die bezig zijn met het succes van morgen. Dat kunnen natuurlijk veel mensen zijn in een organisatie. We zien vooral veel hoofd PMO’s en mensen met ‘digitale transformatie’ in hun titel. Zowel op boardniveau als projectmanagers en consultants.

Welke partijen zijn op het evenement aanwezig?

De aanwezige bedrijven zijn verder heel divers. Van vliegtuigbouwers tot verzekeraars en van transportbedrijven tot elektronicaconcerns. En wat ik sterk vind, is dat hier geen leveranciers komen. Daarmee bedoel ik dat de sprekers niet hun product komen verkopen, maar dat ze echt hun kennis willen delen. Dat maakt de sfeer heel prettig.

Wat is de rol van Been Management Consulting?

Onze rol is tweeledig. De ene rol is die van dagvoorzitter. Dat betekent dat we op beide dagen de verhalen aan elkaar praten. We hebben ook aan alle sprekers gevraagd om antwoord te geven op twee vragen, zodat we een beetje de rode draad kunnen bewaken. De eerste vraag is wat iemands grootste fout was op het gebied van strategie executie. De tweede vraag is juist het grootste succes.

De andere rol is die van spreker. Glen Schrijvers vertelt hoe hij het maximale uit ‘change champions’ haalt. Met die ambassadeurs maak je van je veranderstrategie een duurzaam succes. Dat is cruciaal, want succesvolle verandering komt namelijk tot stand door interactie met mensen.

Lees ook onze visie over Transformatie

Waarom sponsort Been Management Consulting dit event?

Er zijn verschillende redenen. Eén daarvan is dat we zelf natuurlijk ook willen leren van de verhalen van anderen. Twee collega’s gaan daarom alle learnings van het evenement geanonimiseerd opschrijven. Die kennis verspreiden we in ons netwerk en we nemen ook een aantal relaties mee naar het evenement. En met onze bijdrage willen we ook onze eigen kennis verder verspreiden.

Een andere reden is dat best veel sprekers voor de tweede of derde keer naar dit evenement komen, uiteraard wel met een nieuw verhaal. Zo bouwen we een community waar mensen waarde aan hechten. Been Management Consulting vindt zulke duurzame relaties belangrijk. We zijn niet het type consultants dat een trucje komt doen en weer vertrekt. Daarom zijn we ook al voor de vierde keer sponsor.

Wat onderscheidt het Strategy Execution event van andere congressen?

Mensen zien dit congres echt als een kennisbron. Daar heb je er niet zoveel van, zeker niet op het gebied van strategie executie. Als dit je vakgebied is, is het een goede manier om te controleren of je op de goede weg bent. En of je de eigen transitie misschien wel kunt versnellen.

Zijn er nog kaarten?

Er is al een goede lijst van aanmeldingen, een groep van ongeveer vijftig specialisten. Als je wilt komen, kan dat nog wel. Via Been kun je ook een interessante korting krijgen. Hiervoor kun je het beste mij even een bericht sturen [zie onderaan, red.].

Tot slot: waar is het?

Het evenement is in het Radisson Blu Hotel, hun adres is Rusland 17 in Amsterdam. Meer informatie vind je op de site Global Thought Leader.

Wil je naar het Strategy Execution event of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met Laurent-Jan van der Westen. Bel of App naar +31 (0)6 1356 4470 of bel ons team van Been Management Consulting op +31 (0)20 760 2150.

Meer weten?

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

De magie van samenwerken aan duurzaamheid

Magisch, dat was de B for Good Leaders’ Summit. Een bijeenkomst met 1,100 CEOs, ondernemers en andere leiders. Allemaal toegewijd om ‘business as a force for good’ te gebruiken. Wat we gemeen hebben? We begrijpen…

Lees verder »

B for Good Leaders Summit

Huhtamaki’s reis richting 100% duurzame verpakkingen

Op 11 mei stonden we op het podium van de B for Good Leaders Summit in Amsterdam. Daar vertelden consultants Marine Clément and Marieke Siero, samen met Wouter Kienstra van Huhtamaki, over de reis van…

Lees verder »

Consultancy.nl | B for Good Leaders Summit 2023 vindt plaats in Amsterdam

Consultancy.nl, een platform voor consultants en consultancy, schrijft over de B for Good Leaders Summit dat deze week plaatsvindt in Amsterdam. Speciale aandacht gaat in het artikel ook uit naar het partnership met Been Management…

Lees verder »