Ontmoet Pieter Minnee, consultant energietransitie

Pieter Minnee stapte deze herfst over naar Been Management Consulting. Na een mooi traineeship waarin hij MKB-ondernemers hielp verduurzamen, is hij klaar voor de volgende stap: een carrière als management consultant in de energietransitie. Wie is Pieter? En wat verwacht hij zelf van zijn nieuwe baan?  

Welkom! Vertel eens, wat is je achtergrond precies?

Dankjewel. Tsja waar wil je beginnen? Ik heb Bedrijfskunde in Groningen gestuurd met als specialisatie Operations & Supply Chain Management in mijn master. Ik vind verbeter- en verandertrajecten met meerdere belanghebbenden super interessant. Tijdens mijn afstudeerstage begon de passie voor duurzaamheid pas echt. Ik heb in de haven van Delfzijl gekeken hoe een waterstofpijpleiding in de nabije toekomst efficiënt kan worden ingezet. Zodat we een flexibeler en duurzaam energiesysteem creëren.  

Super interessant zeg, waterstof. Je hebt ook net een traineeship afgerond. Wat deed je daar?

Ja, dat was het Nationaal Energie Traineeship. Het doel van was om MKB-ondernemers te helpen met hun duurzame strategie, ook de uitvoering ervan. Ik heb daardoor een kijkje kunnen nemen in heel verschillende sectoren: industrie, aannemerij, overheden. Ook heel interessant.  

Wat breng je mee naar Been Management Consulting?

Naast mijn ervaringen en contacten in de energietransitie, neem ik natuurlijk mijn karakter mee. Ik ben erg nieuwsgierig en houd van nieuwe dingen leren, ook van anderen. Het leukst – en meest uitdagend – is om samen met anderen belangen af te wegen en tot de juiste keuzes te komen. Ik ben flexibel en stressbestendig, daardoor kan ik snel handelen in onbekende situaties.  

Super goede eigenschappen voor een consultant, Pieter. Waarom koos je eigenlijk voor ons?

Ik vind het belangrijk om met de lange termijn bezig te zijn. Been Management Consulting helpt bedrijven met strategie, performance en transformatie. Echt een ’totaal-pakket’ waarmee je opdrachtgevers op alle vlakken kunt helpen. Wat ik ook goed vind, is dat Been ook altijd kijkt naar alle stakeholders, niet alleen de opdrachtgever. Dat hoort ook bij het B Corp zijn.   

Enne, met welk sustainable development goal ga jij persoonlijk en privé aan de slag?

Mogen het er ook drie zijn? Mijn top drie is: SDG 7 (betaalbare en duurzame energie) SDG 12, (verantwoorde consumptie en productie) en SDG. 13 (klimaatactie). 

Duurzame energie betaalbaar maken zorgt ervoor dat iedereen kan profiteren van een goed dat dat voorheen alleen een kostenpost en vervuilend was voor de maatschappij. Door mij hierdoor in te zetten kan iedereen in de wereld betaalbaarder en schoner leven, win-win! 

Welvaart moet van een lineair naar een circulair systeem. Door nu al stil te staan met mijn dagelijkse activiteiten als minder afval, hergebruiken en dingen delen is er ook minder energie nodig om producten te produceren. Ik wil graag bedrijven helpen om een visie te maken en hun partners in de keten mee te nemen.  

Iedereen kan bijdragen aan de klimaat-puzzel. Ik werk als vrijwilliger bij Jong RES (jongerenvertegenwoordigers voor regionale energiestrategieën, red.) en probeer jongeren bewust te maken van de invloed die zij kunnen hebben, ongeacht de opleiding, achtergrond of ervaring.  

Wat een mooie doelen en vrijwilligerswerk. Wat doe je nog meer buiten je werk?  

Ik houd erg van sport: tennis, hardlopen, hockey en sinds kort ook squash. In de weekenden maak ik ook vaak zelfgemaakte curry’s, die ik het liefst eet met vrienden of familie. Ook ga ik graag op avontuurlijke vakanties: interrailen of ergens waar je kunt hiken of duiken. Nieuwe plekken ontdekken en kennis opdoen van lokale gewoontes en bezigheden, dat vind ik fascinerend. Zo bijzonder hoeveel nieuwe vrienden en kennissen je zo opdoet. Sinds kort woon ik ook in Utrecht, met mijn vriendin en kat. 

Wat zijn belangrijke waarden voor jou?

Mijn belangrijkste waardes zijn: integriteit, rechtvaardigheid en vriendelijkheid. Elkaar kunnen vertrouwen en langdurig een relatie opbouwen, dat vind ik belangrijk. Zo kun je op die manier echt stappen zetten, samen. Zowel privé als in mijn werk.   

Fijn dat je er bent, Pieter!

Meer weten?

Neem dan snel contact Marileen Kan op via +31 651 243 346 of mail naar marileen.kan@beenmc.com

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

De magie van samenwerken aan duurzaamheid

Magisch, dat was de B for Good Leaders’ Summit. Een bijeenkomst met 1,100 CEOs, ondernemers en andere leiders. Allemaal toegewijd om ‘business as a force for good’ te gebruiken. Wat we gemeen hebben? We begrijpen…

Lees verder »

B for Good Leaders Summit

Huhtamaki’s reis richting 100% duurzame verpakkingen

Op 11 mei stonden we op het podium van de B for Good Leaders Summit in Amsterdam. Daar vertelden consultants Marine Clément and Marieke Siero, samen met Wouter Kienstra van Huhtamaki, over de reis van…

Lees verder »

Consultancy.nl | B for Good Leaders Summit 2023 vindt plaats in Amsterdam

Consultancy.nl, een platform voor consultants en consultancy, schrijft over de B for Good Leaders Summit dat deze week plaatsvindt in Amsterdam. Speciale aandacht gaat in het artikel ook uit naar het partnership met Been Management…

Lees verder »