Niek Molenhuis start als consultant bij Been Management Consulting

Wie is Niek Molenhuis?

Ik ben ruim 24 jaar geleden geboren in Dordrecht, waar ik opgroeide met mijn ouders, mijn broer, en mijn tweelingzus. Van nature ben ik heel nieuwsgierig, sociaal en enthousiast. Daarom ben ik altijd druk bezig met verschillende dingen. Van voetbal en werken, tot aan muziek maken met vrienden.

Ik studeerde in Rotterdam en Groningen en ben uiteindelijk afgestudeerd in Strategic Innovation Management met een specialisatie in sustainability. Duurzaamheid vind ik erg belangrijk en ik interesseer me vooral in de rol die bedrijven spelen in de grote vraagstukken die op dit moment spelen.

Wat breng je mee naar Been Management Consulting?

Ik ben een echte teamplayer en raak enthousiast van een goede inhoudelijke discussie, want van elkaar kun je altijd blijven leren. Ik denk graag kritisch mee en probeer situaties van meerdere perspectieven te belichten en te begrijpen. Daarnaast heb ik uitgebreide kennis opgedaan in strategie- en innovatiemanagement, die ik zal combineren met mijn passie voor duurzaamheid.

Waarom koos je voor Been?

Naast de heel leuke collega’s, vind ik het fijn dat Been een uitgesproken duurzaamheidsambitie heeft. Namelijk: per 2024 met alle opdrachten die we doen een aantoonbaar positieve bijdrage leveren aan de SDG’s. Dit sluit aan bij mijn overtuiging over de rol die bedrijven kunnen (en misschien wel zouden moeten) spelen in de duurzaamheidsvraagstukken die met de dag belangrijker worden.

Daarnaast is Been niet alleen betrokken bij strategievorming, maar ook nauw betrokken bij de executie ervan. Dat is een mooie, praktische verrijking van mijn achtergrond in strategisch management. Ik kijk ernaar uit om samen op de werkvloer actief bij te dragen aan verandering, om zo de strategische doelen te bereiken.

Been staat voor systemische verandering. Met welke SDG’s ga jij persoonlijk en privé aan de slag?

Ze zijn allemaal belangrijk! Alleen de ene is wat makkelijker toepasbaar in je dagelijkse leven dan de ander. In mijn werk vind ik SDG 17 (Partnerships voor de doelen) een mooie om te benadrukken, omdat je systemische verandering niet alleen doet. Het is denk ik erg belangrijk om elkaar te blijven inspireren en te motiveren om de verbinding op te zoeken om zo systemische verandering te kunnen realiseren. En daar draag ik graag een steentje aan bij.

Privé gaat het al snel om SDG 12 (verantwoorde consumptie en productie) door bijvoorbeeld vaker vegetarisch te koken en afval te scheiden. Uiteindelijk gaat het er voor mij niet eens zozeer om wat je onder de streep hebt gedaan. Belangrijker vind ik dat je je bewust bent van de duurzaamheidsuitdagingen en dat je duurzame verandering onderdeel maakt van wie je bent.

Niek-Molenhuis-prive

Wat doe je buiten je werk?

Ik houd van koken en eten en doe dat natuurlijk het liefst samen met anderen. Gelukkig heb ik een lieve vriendin die deze hobby deelt. Mijn grootste passie is muziek. Ik luister en maak veel muziek (gitaar en piano) en kan volledig opgaan in een concert. Ook ben ik gek op muziekboeken en documentaires, om vervolgens iedereen te vervelen met leuke feitjes.

Wat zijn belangrijke waarden voor jou?

Verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid. Ik vind het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor wat ik doe, of dit nou in mijn werk of privé is. Ik draag de zorg voor de kwaliteit van het werk dat ik lever en sta open voor kritische feedback om mezelf te kunnen verbeteren.

Tegelijkertijd vind ik het ook belangrijk om betrouwbaarheid uit te stralen, net zoals ik het fijn vind dat anderen betrouwbaar zijn. Dit betekent voor mij dat je weet wat je aan elkaar hebt en dat je daarop kunt bouwen. Dat maakt samenwerken een stuk eenvoudiger.

 

Wil je meer weten over Niek Molenhuis of contact met hem zoeken? Kijk dan op LinkedIn.

Meer weten?

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

Ontmoet onze people & culture manager Tosca Spee

People & culture manager Tosca Spee noemen we ook wel de lijm van ons bedrijf. Voor kandidaten is zij het eerste gezicht van Been Management Consulting. Hoe omschrijft zij onze people & culture? Welke rol…

Lees verder »

abbvie

Het verhaal van AbbVie

Vergrijzing, oplopende kosten, personeelstekorten. De Nederlandse zorg staat voor grote uitdagingen. Hoe kunnen farmaceuten bijdragen aan het toekomstbestendig maken van het zorgsysteem? We spreken Tim Rombouts en Thomas Vedder van het Healthcare Innovation Team van…

Lees verder »

Pieter Minnee

Onmoet Pieter Minnee, consultant energietransitie

Pieter Minnee stapte deze herfst over naar Been Management Consulting. Na een mooi traineeship waarin hij MKB-ondernemers hielp verduurzamen, is hij klaar voor de volgende stap: een carrière als management consultant in de energietransitie. Wie…

Lees verder »