Maak kennis met Tijmen van Diepen

Wie is Tijmen van Diepen?

Ik ben geboren en getogen in Diever tussen de hunebedden van het Drentse landschap. In mijn jeugd heb ik twee periodes in het buitenland gewoond toen ik twee en zestien jaar oud was, in respectievelijk de Verenigde Staten en Australië.

Tijdens mijn middelbare school werd duidelijk dat ik affiniteit had met exacte vakken en getallen, maar ook een creatieve kant heb. Hierdoor was de bachelor Industrieel Ontwerpen op de Universiteit Twente met daaropvolgend de master Werktuigbouwkunde een logische stap. Tijdens deze studies ben ik technisch en analytisch opgeleid, maar heb ik wel het contact met de menselijk kant gehouden.

Deze combinatie vond ik goed passen voor een traineeship bij een groot FMCG bedrijf als coördinator in de logistiek. Oftewel: werken met en verbeteren van machines en logistieke processen en tussen de mensen op de werkvloer.

In deze rol lukte het niet de impact maken te maken die ik voor ogen had. Mijn ogen werden hiervoor geopend tijdens een gesprek met een ervaren consultant. Hij legde haarfijn alle problemen die ik tegenkwam op tafel, en ook nog eens met de juiste oplossing. Toen wist ik het zeker, ‘ik ga de consultancy in’. Na veel geleerd te hebben bij een klein Operational Excellence consultancy bedrijf, wil ik mijzelf meer gaan ontplooien bij Been Management Consulting om een nog completere consultant te worden.

Wat drijft jou in jouw werk?

Ik vind het prachtig om mensen te helpen om zichzelf te verbeteren. Mensen die een aantal maanden geleden niet floreerden in hun functie, gaan nu met passie naar het werk en zetten fantastische prestaties neer. Dit gaat in kleine stappen en is vaak op de korte termijn onzichtbaar. Pas als je terugkijkt over een langere periode, dan is het duidelijk wat de impact is.

“Niets zo mooi als het moment waarop bedrijven, processen en mensen zichtbaar verbeteren.”

Wat zijn je hobby’s?

Mijn grootste hobby is het dagelijks opdoen van nieuwe kennis. Dit doe ik met name via de Educational Community van YouTube. Filmpjes waarin makers een onderwerp diep en grondig onderzoeken om vervolgens hier in tien tot vijftien minuten een overzicht van geven. Raak ik geïnteresseerd, dan duik ik er dieper in.

Een andere belangrijke hobby is sport, en dan vooral volleybal. Deels voor de gezelligheid om in teamverband een bepaald doel na te streven (zo hoog mogelijk komen in de competitie), maar ook om fit en actief te blijven. Daarnaast ben ik graag in de keuken te vinden om lekkere, wisselende en experimentele maaltijden te maken. En ik vind het belangrijk om de wereld te zien door af en toe een verre of minder verre reis te maken. Want ook Europa is erg mooi!

Tijmen van Diepen buiten werk

Wat zijn belangrijke waarden voor jou?

Transparantie: openheid, zowel op werk als privégebied

Humor: niet alles moet altijd te serieus zijn

Flexibiliteit: de wereld verandert, dus belangrijk om flexibel te blijven en jezelf elke dag proberen te verrassen

 

Meer weten over Tijmen van Diepen? Bekijk dan zijn profiel op onze site of op LinkedIn.

Meer weten?

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

NOW partners Ecosystem

Announcing a new Alliance: Been Management Consulting + NOW Partners

Scaling up business for good Been Management Consulting and NOW Partners launch a new alliance to support companies in their transitions towards regenerative value creation – doing well by doing good. The two advisory groups…

Lees verder »

Consultancy.nl: Been Management Consulting brengt zorgpodcast uit

Consultancy.nl, het platform voor consultants en consultancy, schrijft over Health Talks. Het artikel gaat in op de verschillende gasten en afleveringen van onze podcast-serie over de zorgtransitie. Wist je dat de populariteit van podcasts blijft…

Lees verder »

Doelgericht werken aan de energietransitie

Het verhaal van Enexis Netbeheer Enexis Netbeheer speelt als regionale netbeheerder een sleutelrol in de energietransitie. Verantwoordelijk voor Noord-Oost en Zuid-Nederland ligt er een enorme uitdaging voor: het net klaarmaken voor duurzame, volatiele energiebronnen en…

Lees verder »