Maak kennis met Lieke van den Dungen

Wie is Lieke van den Dungen?

Ik ben opgegroeid in het Brabantse Valkenswaard met mijn ouders en broer. Ik heb de bachelor en master Organisatiewetenschappen aan de Tilburg University afgerond en een ontzettend leuke studententijd in die stad beleefd. Sinds februari heb ik Brabant verlaten voor Utrecht, waar ik nu samenwoon met mijn vriend.

Ik zie mezelf als een gedreven persoon met een oog voor detail. De gedrevenheid uit zich in mijn aanpakkers-mentaliteit en mijn oog voor detail… dat houdt ook mijn collega’s scherp. Daarnaast vind ik een goede sfeer en harmonie belangrijk en houd ik ervan om samen te werken.

Wat breng je mee naar Been Management Consulting?

Ik heb dus een achtergrond in Organisatiewetenschappen. Tijdens deze opleiding heb ik kennis opgedaan over het inrichten, sturen en veranderen van organisaties. Het sprak me erg aan door zowel de focus op de bedrijfsmatige- als de menskant van organisaties.

Daarnaast heb ik ervaring opgedaan met projectmatig werken bij Tilburg University. Deze ervaring heeft me geleerd dat ik gestructureerd te werk ga, mezelf een onderwerp in een korte tijd eigen kan maken en kan samenwerken met veel verschillende personen en persoonlijkheden. Kwaliteiten die als consultant zeker van pas komen.

Wat drijft jou in je werk?

Het drijft me om samen naar resultaat te streven én een duurzaam resultaat te realiseren.

Waar doen we het voor? Welke doelen willen we behalen? Dat zijn vragen die voor mij belangrijk zijn om scherp te hebben, voordat ik te werk ga. Het motiveert me om naar een doel toe te kunnen werken en de toegevoegde waarde daarvan te kennen. Uiteindelijk wil je veranderingen niet enkel doorvoeren, maar ‘duurzaam’ implementeren en toegevoegde waarde realiseren.

‘Daarnaast geloof ik erin dat je door het opzoeken van samenwerking kunt leren van de perspectieven van anderen en meer plezier uit je werk kunt halen. Ik vind het belangrijk om goede relaties op te bouwen met collega’s en teamleden. Op die manier kom je erachter wat hen drijft in hun werk. Door die intrinsieke motivatie in te zetten kunnen resultaten worden behaald met passie!’

Wat doe je buiten je werk?

Het liefst breng ik mijn tijd buiten werk door in de buitenlucht, om zo te genieten van de natuur en daarnaast actief bezig te zijn. Ik vind het heerlijk om een stuk te wandelen, Utrecht te verkennen op de fiets en te kanoën. Dit laatste hebben mijn vriend en ik afgelopen zomer dan ook een week lang in Zweden gedaan. Een aanrader! Sinds kort ben ik ook gestart met wielrennen.

Verder vind ik persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. In mijn vrije tijd vind ik het dan ook fascinerend om te lezen en na te denken over waarom wij mensen handelen zoals we doen, waar weerstand bij verandering vandaan komt en wat ons nou écht gelukkig maakt. Weet jij het?

Last but not least, mijn vrienden en familie zijn erg belangrijk voor me. Een avond bijkletsen met vriendinnen, een rondje wandelen met mijn ouders of nog even langs oma? Ik ben er zeker voor in. In deze periode natuurlijk wel digitaal of op gepaste afstand.

Wat zijn belangrijke waarden voor jou?

Verantwoordelijkheid, discipline en verbinding zijn belangrijke waarden voor me. Ik vind het fijn als anderen op mij kunnen rekenen en dat dit andersom ook het geval is. Dat houdt voor mij ook in dat je verantwoordelijkheid neemt voor genomen keuzes en beslissingen.

Daarnaast ben ik een gedreven doorzetter die niet zomaar opgeeft. Verbinding met anderen vind ik erg waardevol. Deze verbinding ga ik graag aan door open te staan voor goede gesprekken, maar ook door de gezelligheid met elkaar op te zoeken!

Hoe bevallen de eerste 3 maanden en hoe is het om te starten met zo veel thuis werken?

Mijn eerste maanden bij Been Management Consulting bevallen erg goed. Inmiddels ben ik gestart bij mijn tweede opdracht, waarbij ik me vooral bezighoud met thema’s zoals verandermanagement en communicatie.

Daarnaast werk ik met verschillende collega’s aan interne projecten om samen Been als organisatie nóg verder te ontwikkelen. Het is ontzettend leuk om op die manier mijn collega’s beter te leren kennen en te ervaren hoeveel ruimte er is voor het inbrengen van eigen ideeën en initiatieven. Door de calls met de gehele organisatie, vlogs van werkdagen van collega’s en natuurlijk de digitale vrijmibo’s blijft de hechte en persoonlijke organisatiecultuur van Been, ook in deze tijd, goed in stand!

Meer weten?

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

De magie van samenwerken aan duurzaamheid

Magisch, dat was de B for Good Leaders’ Summit. Een bijeenkomst met 1,100 CEOs, ondernemers en andere leiders. Allemaal toegewijd om ‘business as a force for good’ te gebruiken. Wat we gemeen hebben? We begrijpen…

Lees verder »

B for Good Leaders Summit

Huhtamaki’s reis richting 100% duurzame verpakkingen

Op 11 mei stonden we op het podium van de B for Good Leaders Summit in Amsterdam. Daar vertelden consultants Marine Clément and Marieke Siero, samen met Wouter Kienstra van Huhtamaki, over de reis van…

Lees verder »

Consultancy.nl | B for Good Leaders Summit 2023 vindt plaats in Amsterdam

Consultancy.nl, een platform voor consultants en consultancy, schrijft over de B for Good Leaders Summit dat deze week plaatsvindt in Amsterdam. Speciale aandacht gaat in het artikel ook uit naar het partnership met Been Management…

Lees verder »