Maak kennis met Koen Mimpen
Iris Bruinink
03 mei 2019

Wie is Koen Mimpen?

Ik ben geboren en getogen in het pittoreske Drunen. Met een gezin van vier kinderen én nog twee honden, was het Brabants gezellig in huis. Al jaren heb ik een fascinatie voor hoe bedrijven werken – daarom studeerde ik Technische Bedrijfskunde aan de Avans in Den Bosch en daarna Innovation Management aan de Technische Universiteit van Eindhoven.

Vlak na mijn afstuderen heb ik samen met een goede vriend een webshop opgezet. Op deze webshop verkochten wij handige gadgets voor concentratieverbetering, zoals onder andere fidget spinners. Ongeveer een jaar later merkte ik aan mijzelf dat het begon te kriebelen om me verder te gaan ontwikkelen binnen het bedrijfsleven. Via een studiegenoot kwam ik terecht bij een klein operational excellence consultancy bedrijf, wat destijds de perfecte vervolgstap was.

Na een leuke en leerzame periode met als hoogtepunt een project in Oman is het nu tijd voor een volgende stap bij Been Management Consulting!

“Mijn ultieme doel: mijzelf overbodig maken doordat opdrachtgevers zich zo ontwikkelen dat ze succesvol verandering kunnen doorstaan en initiëren.”

Wat drijft jou in jouw werk?

In twee woorden: continu verbeteren. Ik probeer elke dag nieuwe kennis en kunde op te doen om toe te passen in mijn werk. Zo wil ik mijn opdrachtgevers elke dag een stapje verder helpen. Mijn ultieme doel is dat ik uiteindelijk ergens overbodig word, doordat een opdrachtgever zelf de verandering kan managen.

Wat zijn je hobby’s?

Het reisvirus heeft ook mij sterk in zijn greep genomen. Ik merk dat ik veel energie krijg van het ontdekken van nieuwe steden en culturen. Sinds enkele jaren probeer ik daarom elke zomer een roadtrip of iets vergelijkbaars te organiseren.

Je kunt me daarnaast altijd wakker maken voor spelletjes of puzzels – mijn favorieten zijn escape rooms en 30 seconds. Voor grote sportevenementen blijf ik ook altijd wakker; tijdens de Champions League, Tour de France en Formule 1 zit ik aan de buis gekluisterd. Of ik sta als fanatieke toeschouwer langs de lijn, nog beter!

Koen Mimpen buiten werk

Wat zijn belangrijke waarden voor jou?

Transparantie, flexibiliteit en uitdaging. Met een grote dosis enthousiasme en energie probeer ik mijn omgeving te activeren voor verandering. Samen met de klant wil ik van elk project een succes maken.

 

Meer weten over Koen Mimpen? Bekijk dan zijn profiel op onze site of  op LinkedIn.