Maak kennis met Esther Eijkemans

Wie is Esther Eijkemans?

Ik omschrijf mijzelf als een sociaal, oprecht en betrokken mens. Ik krijg veel energie van contact met anderen en vind het hierbij belangrijk om mijn ‘pure ik’ te laten zien. Dit geldt niet alleen voor mijn privéleven, maar ook voor de relaties die ik aanga met collega’s en klanten. Ik geloof namelijk sterk dat deze openheid en oprechte betrokkenheid maakt dat je het verschil kunt maken bij de klant. En zo kom je tot waardevolle relaties met vrienden, klanten en collega’s.

Wat mij verder typeert is mijn gedrevenheid en daadkracht. Ik ben gemotiveerd om mijzelf continu te ontwikkelen en in mijn werk zoek ik graag naar mogelijkheden om onderscheidend vermogen te leveren. Mijn pro-activiteit en daadkracht hierbij maken dat ik vaak word gezien als een ‘doorpakker’.

Wat breng je mee naar Been Management Consulting?

Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid in een ondernemersgezin. Toen ik startte met mijn carrière, heb ik pas écht ervaren hoe dit mij in positieve zin heeft gevormd. Zo ben ik mij ervan bewust geworden dat mijn opvoeding heeft gemaakt dat ik van nature denk vanuit het ondernemers- of klantperspectief en ik mij goed kan verplaatsen in de belangen van de klant.

Hierbij kan ik het commerciële oogpunt goed combineren met de focus op relaties. Daarnaast heb ik ook de ‘eigenwijsheid’ van een ondernemer in me, wat maakt dat ik een kritische blik heb en anderen regelmatig challenge in hun denken.

Op professioneel gebied heb ik ervaring opgedaan in Business Development en Campagnemanagement bij Centraal Beheer. Door de enorme vrijheid en verantwoordelijk die ik hierbij had, heb ik voor grote uitdagingen gestaan en mijzelf sterk kunnen ontwikkelen.

Daarnaast heb ik kort ervaring opgedaan bij een internationale consultancy partij. Wat mij sterk aansprak in deze rol was het internationale karakter. Mijn reiservaring in combinatie met mijn master in International Management maken namelijk dat ik een grote passie heb voor internationale bedrijfsvoering en ik mij graag verdiep in de uitdagingen en kansen die hieraan zijn verbonden.

Wat drijft jou in je werk?

Wat mij drijft in mijn werk is het verkennen van ‘het onbekende’. Ik krijg veel energie wanneer ik voor een nieuwe uitdaging sta, omdat dit mij de kans biedt om te leren en om mijzelf te ontwikkelen.

Vandaar dat ik de rol als management consultant goed bij mij vind passen. Binnen deze rol werk ik namelijk voor verschillende organisaties die actief zijn in uiteenlopende sectoren, met ieder een eigen vraagstuk, context en cultuur. Kortom, veel afwisseling en daarmee volop de mogelijkheid om te ontdekken, te leren en mijzelf te ontwikkelen; met daarbij de uitdaging om iedere keer opnieuw toegevoegde waarde te leveren aan de klant.

Wat doe je buiten je werk?

Ook buiten mijn werk ben ik ondernemend en zoek ik graag andere mensen op. Ik woon dan ook met veel plezier in Amsterdam, waar volop de kans is om je te omringen met anderen en nieuwe dingen te ontdekken. Ik ben dol op een avondje lachen bij een komedieshow, maar zoek daarnaast ook regelmatig de rust op met een wandeling door de natuur. Het hoogtepunt voor mij blijft reizen, waarbij ik ongerepte natuurgebieden opzoek, veel hike en met bewondering leer over andere culturen.

Esther-Eijkemans-Been-Management-Consulting

Esther Eijkemans in Nieuw-Zeeland

Wat zijn belangrijke waarden voor jou?

Belangrijke waarden voor mij zijn oprechtheid, verbondenheid en toewijding. Zoals eerder omschreven sta ik graag in contact met anderen, stel ik me hierbij open en kwetsbaar op en ga ik hiermee de verbinding aan. Dit zijn waarden die ik ook sterk waardeer in anderen.

Daarnaast raak ik geïnspireerd door mensen die toewijding leveren aan hun werk. Mensen die vanuit passie handelen en zich met enthousiasme inzetten voor een organisatie of doel. Hier krijg ik energie van!

Hoe bevallen de eerste 3 maanden en hoe is het om te starten met zo veel thuis werken?

Al tijdens de sollicitatieprocedure had ik een bijzonder goed gevoel bij de hartelijkheid die Been als organisatie uitstraalt. In de drie maanden dat ik bij Been werk is dit gevoel sterk bevestigd en met name de hechte teamband en betrokkenheid waardeer ik enorm. Daarnaast kan ik veel leren van mijn collega’s, wat maakt dat ik erg blij ben met mijn keuze om voor Been te gaan werken!

Natuurlijk heeft de coronacrisis, die ons allen raakt, ertoe geleid dat mijn eerste drie maanden deels anders zijn verlopen dan verwacht. Gek genoeg heb ik inmiddels langer vanuit huis gewerkt dan dat ik fysiek aanwezig ben geweest op kantoor of bij de klant.

In het begin vond ik dit ietwat lastig, omdat het hiermee moeilijker is om in contact te staan met een groter aantal collega’s. Inmiddels heb ik echter ervaren dat dit ook veel positiefs met zich meebrengt, omdat het contact dat je hebt direct veel persoonlijker is. Daarnaast daagt het mij uit om op innovatieve wijze te handelen. Uiteraard kijk ik ernaar uit om weer bij de klant en op kantoor te werken, maar bovenal kijk ik uit naar vele mooie toekomstige projecten vanuit Been; offline dan wel online!

Meer weten? Connect dan op LinkedIn met Esther Eijkemans. Maak ook kennis met de andere ‘verderkijkers‘ van Been Management Consulting.

Meer weten?

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

De magie van samenwerken aan duurzaamheid

Magisch, dat was de B for Good Leaders’ Summit. Een bijeenkomst met 1,100 CEOs, ondernemers en andere leiders. Allemaal toegewijd om ‘business as a force for good’ te gebruiken. Wat we gemeen hebben? We begrijpen…

Lees verder »

B for Good Leaders Summit

Huhtamaki’s reis richting 100% duurzame verpakkingen

Op 11 mei stonden we op het podium van de B for Good Leaders Summit in Amsterdam. Daar vertelden consultants Marine Clément and Marieke Siero, samen met Wouter Kienstra van Huhtamaki, over de reis van…

Lees verder »

Consultancy.nl | B for Good Leaders Summit 2023 vindt plaats in Amsterdam

Consultancy.nl, een platform voor consultants en consultancy, schrijft over de B for Good Leaders Summit dat deze week plaatsvindt in Amsterdam. Speciale aandacht gaat in het artikel ook uit naar het partnership met Been Management…

Lees verder »