Leen bij Been! – Nieuwe partner Been Management Consulting

De duurzame ondernemer Leen Zevenbergen sluit zich aan bij Been Management Consulting. Daarmee is hij de vijfde partner van het consultancybureau. Been Management Consulting verstevigt met Leen Zevenbergen zijn duurzame missie, waarbij alle opdrachten in 2024 moeten bijdragen aan een toekomstbestendige, leefbare wereld. Bij het bedrijf werken nu 45 mensen.

Over Leen Zevenbergen

Leen Zevenbergen bouwde ruim 20 bedrijven op met de nadruk op technologie en duurzaamheid. Hij was in 2013 medeoprichter van B Lab Europe, met inmiddels 800 B Corps in Europa. Zijn bijzondere manier van inspirerend leidinggeven beschreef hij in de bestsellers ‘En nu laat ik mijn baard staan’ en “t Is groen en groener wordt het niet’. Recent verscheen ook zijn laatste boek ‘Once Upon a Future’. Hij was eerder voorman van de Europese afdeling van Social Venture Network (SVN), het eerste netwerk in de wereld van duurzame ondernemers.

Tijd voor DOEN

Leen Zevenbergen: “Om de wereld de goede kant op te laten bewegen, komt het nu aan op DOEN – en met enige haast. Met de 17 Sustainable Development Goals hebben we het kompas, maar voor het behalen van die doelen is ervaring vereist in systemisch veranderen. Dat moet je durven en kunnen. Omdat Been Management Consulting staat voor dat DOEN, is dit de beste plek om de meest ervaren mensen in de wereld te verzamelen en samen met klanten aan de gang te gaan.”

Duurzaam concurreren

Roel Beentjes, Oprichter en Managing Partner van Been Management Consulting: “Organisaties zonder positieve impact op de wereld hebben geen bestaansrecht meer. Dit vraagt om een systemische transitie naar het creëren van ‘shared value’. Dit is waarde voor zowel de eigen organisatie als de maatschappij.”

“De transitie is niet alleen nodig vanuit de vraag naar duurzaamheid, maar ook vanuit de noodzaak om concurrerend en innovatief te blijven. Met Leen Zevenbergen aan boord kunnen we onze klanten versneld ondersteunen bij het realiseren van deze ambitie, van directie tot werkvloer!”

 

Lees meer over systemische transitie en de duurzame aanpak van Been Management Consulting.

Meer weten?

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

NOW partners Ecosystem

Announcing a new Alliance: Been Management Consulting + NOW Partners

Scaling up business for good Been Management Consulting and NOW Partners launch a new alliance to support companies in their transitions towards regenerative value creation – doing well by doing good. The two advisory groups…

Lees verder »

Consultancy.nl: Been Management Consulting brengt zorgpodcast uit

Consultancy.nl, het platform voor consultants en consultancy, schrijft over Health Talks. Het artikel gaat in op de verschillende gasten en afleveringen van onze podcast-serie over de zorgtransitie. Wist je dat de populariteit van podcasts blijft…

Lees verder »

Doelgericht werken aan de energietransitie

Het verhaal van Enexis Netbeheer Enexis Netbeheer speelt als regionale netbeheerder een sleutelrol in de energietransitie. Verantwoordelijk voor Noord-Oost en Zuid-Nederland ligt er een enorme uitdaging voor: het net klaarmaken voor duurzame, volatiele energiebronnen en…

Lees verder »