Iris Valk versterkt team Been Management Consulting

Per 1 juli 2017 is een nieuwe consultant gestart bij been mc. Graag stellen we je
voor aan Iris Valk.

Wie is Iris Valk?
“Ik ben geboren in Dordrecht en opgegroeid aan de kust in Castricum. Momenteel woon ik ertussen, in Badhoevedorp, samen met mijn vriend. In 2011 heb ik de master Business Administration met de specialisatie Strategisch Human Resource Management afgerond, aan de Vrije Universiteit. Deze richting zegt mensen vaak niet zo veel. De uitleg die ik er dan ook vaak bij geef, is dat ik hiermee in staat ben organisaties te helpen toekomstbestendig te worden door het beste in hun mensen naar boven te halen. Vraagstukken waarbij ik de afgelopen jaren grote organisaties in Nederland bijgestaan heb zijn:

  • Hoe maak je weloverwogen investeringsbeslissingen in je mensen met behulp van voorspellende data-analyses? (People Analytics)
  • Hoe zorg je dat je mensen meebewegen in een nieuwe koers en daarbij maximale bijdrage leveren aan organisatieresultaat? (Change management)
  • Hoe vertaal je corporate strategieën naar doelgerichte, actionable (jaar)-plannen voor de HR afdelingen? (People strategieën)”

Wat drijft jou in je werk?
“Ik maak wel eens de grap dat ik een dwangmatige verbeteraar ben, die orde brengt in chaos en kansen creëert en benut. Werken vanuit de filosofie ‘Wat als het wel lukt?’, vind ik heerlijk om te doen. Het adviesvak past mij daarom goed. Wanneer ik heb kunnen bijdragen aan een blijvende verbetering voor een individu, team of organisatie, kan ik heel tevreden zijn. Als ik bijvoorbeeld in de supermarkt loop en een product van een klant op de plank zie staan, kan ik soms denken: ‘Ergens in dat proces heb ik iets kunnen betekenen’.
Een ander leuk weetje over mij is dat ik van jongs af aan al een tikkeltje eigenwijs word genoemd. Als iedereen zegt dat we rechtsaf moeten, kijk ik toch stiekem even of het niet leuker en beter is om linksaf te gaan. Die kritische houding brengt mij en het team waarin ik samenwerk in mijn ogen vooruitgang, iets wat ik belangrijk vind.
Ik geloof dat iedereen uniek is met zijn/haar eigen stijl, talenten en motivaties. Door hier in een team recht aan te doen, merk ik vaak dat er op een fijne en waardevolle manier kan worden samengewerkt. Hierdoor krijg ik dan ook weer veel energie en ik geniet ervan om van anderen te leren.”

Wat zijn je hobby’s?
“Reizen, reizen, reizen! In de maanden voordat ik bij been mc in dienst trad, had ik de kans om aan mijn bucket list te werken. Eén van de punten op die lijst was het maken van een verre reis in mijn eentje. Zodoende ben ik voor een lange tijd in Nieuw-Zeeland, Sydney, de Filipijnen en Dubai geweest. Ik heb een grote voorliefde voor ruige en onaangetaste natuur. Lopen over bergpassen met een backpack, daar laadt mijn batterij echt van op. Daarnaast leer ik graag nieuwe dingen, gewoon omdat het kan. Ik heb eerder een paar weken Italiaans geleerd in Florence en momenteel volg ik een cursus Arabisch. Ook breng ik graag tijd door met vrienden en familie. Voor een spelletje monopoly in het weekend ben ik wel te porren!”

Wat zijn belangrijke waarden voor jou?
“Je mag van mij eerlijkheid, rechtvaardigheid en betrouwbaarheid verwachten. Ik geloof in een open dialoog, gelijke behandeling en het nakomen van (resultaat-)afspraken. Deze waarden probeer ik ook altijd te stimuleren in een samenwerking. De ‘doen’-knop hoeft niet altijd vol ingedrukt te zijn. Ruimte voor goede gesprekken, impulsieve acties en slappe grappen vind ik ook een must.”

Meer weten?

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

Thomas Dinjens landscape

Ontmoet Thomas Dinjens, food transition consultant

Van voetbal naar voedsel. Afgelopen maand maakte Thomas Dinjens zijn transfer van AFC Ajax naar ons voedseltransitie team. Welke consulting ervaring neemt hij mee? Waarom koos hij voor Been Management Consulting? En wat maakt de…

Lees verder »

AAR

Een passende duurzaamheidsstrategie

Kan een bedrijf in de luchtvaart positieve impact maken? We spreken met Eric Bron en Esther Luijendijk van AAR CORP., een wereldwijde opererende dienstverlener in de luchtvaart. Wat betekent duurzaamheid voor hun type bedrijf? En…

Lees verder »

3 stappen om de energietransitie te versnellen

Wat kunnen bedrijven doen om de switch naar duurzame energiebronnen te versnellen? Energietransitie expert Tijmen van Diepen deelt zijn tips. In 3 stappen kunnen energie-intensieve bedrijven echt meters maken.  Nederlandse bedrijven hebben lang geprofiteerd van…

Lees verder »