Iris Bruinink over zes jaar werken bij Been Management Consulting

Ze begon als ‘spin in het web’ en is inmiddels al zes jaar in dienst bij Been Management Consulting. En met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van Office Management is Iris Bruinink (42) onze rots in de branding. Hoog tijd om beter kennis te maken. Hoe is het om te werken bij Been en wat is er de afgelopen jaren veranderd?

Zes jaar in dienst, hoe kijk je terug op deze periode?

Als een leuke tijd, uiteraard. Anders had ik het niet zo lang volgehouden. En de jaren zijn ook voorbijgevlogen door een tweetal verhuizingen, diversiteit aan projecten en alle veranderingen in de werkprocessen en techniek.

Ik kijk met name met plezier terug naar een gezellige tijd met leuke collega’s. Het is mooi om te zien hoe het bedrijf door de jaren heen is gegroeid en dat we toch de gezellige sfeer hebben behouden. Toen ik begon zaten we met z’n vieren op de eerste verdieping van het voormalige hoofdkantoor van Sony (zie hieronder). Inmiddels bestaat het kernteam uit 24 personen en zijn we verhuisd naar een groter kantoor in het Caravelle gebouw, waar we op de zevende verdieping een prachtig uitzicht hebben op Schiphol.

  • Werken bij Been Management Consulting - oud kantoor

In hoeverre is jouw rol veranderd?

Ik ben begonnen als ‘spin in het web’ en deze rol vervul ik eigenlijk nog steeds. Het grote verschil zit hem met name in het werkveld. In het begin was ik nog verantwoordelijk voor een breed scala aan taken, van boekhouding tot aan marketing & communicatie. En dit jaar ben ik veel met mijn persoonlijke ontwikkeling bezig. Zo heb ik de mogelijkheid gekregen om vanuit ons jaarlijkse trainingsprogramma Ont-wikkel een netwerktraining te volgen. Ook ben ik in training om mijn commerciële vaardigheden verder uit te breiden.

Wat ik helemaal te gek vind, is dat Been mij stimuleert bij het ontwikkelen van een gezondere leefstijl. Dat past ook bij Been; we werken met een leuk, gevarieerd en sportief team. En we sponsoren het Nederlandse heren waterpoloteam. We kregen in mei zelfs een training met de heren zelf, in het KNZB bad.

Werken bij Been Management Consulting - teamuitje

Als persoon ben ik volgens mij niet heel erg veranderd. Wel heb ik veel over mijzelf geleerd. Iedereen die hier werkt doet een drijfverentest van Profile Dynamics. Deze test geeft je inzicht in je eigen gedrag en drijfveren. Daarnaast werken we elk jaar met een Persoonlijke Ontwikkel Thema (POT), waarmee je in je eigen vakgebied doelen stelt voor het aankomende jaar.

Op welke manier heb je Been Management Consulting zien veranderen?

Het meest zichtbare is natuurlijk de groei in aantal medewerkers. Daarnaast zijn we in ons geheel professioneler geworden. Ik zit nu ook in het Business Development team. Hierin werken we aan onze dienstverlening. En ik kan zelf mijn commerciële talenten ontdekken.

Wat maakt Been Management Consulting een goede werkgever?

Eigenlijk een combinatie van dingen. We hebben leuk en divers werk, interessante projecten en een goede sfeer. Uiteraard zijn de leuke collega’s ook belangrijk. En als we onze jaarlijkse omzetdoelen halen, gaan we op een speciaal uitje. Daar kijk ik altijd naar uit. Het weekend naar Rome staat me nog heel goed bij. Vorig jaar zijn we een paar dagen op Ameland geweest om te wadlopen en dit jaar hebben we als kick off een Robinson Experience gedaan.

Ik kijk elk jaar ook weer uit naar ons Inspiratie Event. Dit is een event dat we één keer per jaar organiseren voor onze opdrachtgevers en relaties. Het is een inspiratievolle ochtend met boeiende gastsprekers uit de zaken- en sportwereld. Zes jaar geleden zaten we nog met twintig gasten in een zaal, maar inmiddels is dit uitgegroeid tot een volwassen event met maar liefst honderd gasten.

  • Been Management Consulting - inspiratie evenement
    Een van de eerste inspiratie events

En wat was hét hoogtepunt in zes jaar Been Management Consulting?

Alle benoemde uitjes en events en de sfeer die daarbij komt kijken. Daar blijven we ook mee doorgaan, bijvoorbeeld deze maand als we gaan waterskiën in Zeeland. Op dit moment werken we hard aan onze doelstellingen voor 2020. Als we die halen, wordt het volgende hoogtepunt de Olympische Spelen in Tokyo.

Hoe zie je jezelf over zes jaar?

Dat is een lastige. Als de sfeer en gezelligheid hetzelfde blijft, kan het best zo zijn dat ik over zes jaar ook nog bij Been zit. Door alle ontwikkelingen en nieuwe uitdagingen blijft het vakgebied interessant. Ik wil ook zeker in de ondersteunende rol blijven, misschien met wat extra taken richting de commercie en sales. Er zijn hier altijd kansen genoeg.

Meer weten over werken bij Been Management Consulting? Vraag het aan Iris Bruinink via LinkedIn of mail naar iris.bruinink@beenmc.com.

Meer weten?

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

De magie van samenwerken aan duurzaamheid

Magisch, dat was de B for Good Leaders’ Summit. Een bijeenkomst met 1,100 CEOs, ondernemers en andere leiders. Allemaal toegewijd om ‘business as a force for good’ te gebruiken. Wat we gemeen hebben? We begrijpen…

Lees verder »

B for Good Leaders Summit

Huhtamaki’s reis richting 100% duurzame verpakkingen

Op 11 mei stonden we op het podium van de B for Good Leaders Summit in Amsterdam. Daar vertelden consultants Marine Clément and Marieke Siero, samen met Wouter Kienstra van Huhtamaki, over de reis van…

Lees verder »

Consultancy.nl | B for Good Leaders Summit 2023 vindt plaats in Amsterdam

Consultancy.nl, een platform voor consultants en consultancy, schrijft over de B for Good Leaders Summit dat deze week plaatsvindt in Amsterdam. Speciale aandacht gaat in het artikel ook uit naar het partnership met Been Management…

Lees verder »