Inspiratie, netwerken en kennisdeling

Terugkijken: inspiratie, netwerken en kennisdeling tijdens 8e Strategy Execution Forum

Voor de derde keer op rij sponsorde been mc het Corporate Strategy Execution Forum, dat op 6 en 7 oktober plaatvond in Amsterdam. Het Forum is een van de weinige congressen die volledig in het teken staan van strategie-executie. Tientallen bestuurders en senior managers uit het bedrijfsleven woonden dit congres bij om nieuwe inzichten op te doen en ervaringen uit te wisselen met betrekking tot trends en ontwikkelingen op het gebied van strategie-executie.

Internationaal en multi-disciplinair

Het congres, georganiseerd door Thought Leader Global, kent een internationale focus en weet al jaren een gevarieerd gezelschap van bestuurders en senior-managers uit diverse industrieën te binden. Tevens biedt het een unieke gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen vanuit diverse disciplines en van elkaar te leren. Waarvan ligt een CEO ’s nachts wakker en op welke manier draagt een PMO-office bij aan de uitvoering van de strategie? Deze en andere vragen kwamen tijdens het congres aan de orde, waarmee het thema vanuit verschillende invalshoeken werd belicht. Bovendien is het event een uitstekende manier om te bouwen aan een waardevol netwerk.

Drie belangrijke thema’s op het gebied van strategie-executie

Wij signaleerden een aantal belangrijke ontwikkelingen op het gebied van strategie-executie:

  • Aandacht voor integrale aanpak van strategie-executie binnen organisaties neemt toe
    Er is een duidelijke verschuiving zichtbaar van de traditionele manier (via een programma- of projectmanagementbureau) naar het opzetten van een afdeling die speciaal is toegespitst op het vertalen van strategie-executie naar concrete programma’s.
  • Nieuwe methoden en technieken ontwikkeld en gebruikt
    Het meten en opvolgen van strategische doelen middels KPI’s en besturingsmodellen is sinds jaar en dag een belangrijk thema binnen strategie-executie, echter de wijze waarop is aan verandering onderhevig. Zo gaan traditionele modellen uit van een meer top-downbenadering, en gaat de hedendaagse discussie over een gezonde balans tussen kaders stellen en eigen verantwoordelijkheid geven aan (zelfsturende) teams.
  • Medewerkerbetrokkenheid en verandermanagement is cruciaal
    Organisaties zien al jaren duidelijk het nut en de noodzaak in van het betrekken van werknemers. Voor een succesvolle strategie-executie blijft dit cruciaal. Het beïnvloeden van houding en gedrag van medewerkers en afstemmen van de strategie-executie op de bedrijfscultuur werd door meerdere sprekers als top-thema geïdentificeerd.

Wil je meer weten over deze thema’s en/of het Strategy Execution Forum, neem dan contact met ons op.

Meer weten?

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

Jeroen Janssen OLVG

Het verhaal van het OLVG

Zoals op veel plekken de zorg moet er ook op de MDL-poli (maag, darm en lever, red.) van het OLVG veel gebeuren met weinig mensen. MDL-arts Jeroen Jansen wil, samen met zijn collega Margien Seinen,…

Lees verder »

Ontmoet onze people & culture manager Tosca Spee

People & culture manager Tosca Spee noemen we ook wel de lijm van ons bedrijf. Voor kandidaten is zij het eerste gezicht van Been Management Consulting. Hoe omschrijft zij onze people & culture? Welke rol…

Lees verder »

abbvie

Het verhaal van AbbVie

Vergrijzing, oplopende kosten, personeelstekorten. De Nederlandse zorg staat voor grote uitdagingen. Hoe kunnen farmaceuten bijdragen aan het toekomstbestendig maken van het zorgsysteem? We spreken Tim Rombouts en Thomas Vedder van het Healthcare Innovation Team van…

Lees verder »