Hoe het straatbeeld in de stad veranderde – interview 3
Malou Bok
21 aug 2020

De aanleiding voor deze interviewreeks zijn Webinars over ‘De toekomst van Stadsmobiliteit’ die Been Management Consulting in mei en juni organiseerde.

 De blauwe fietsband – iedereen die in de stad woont kent hem. Hoe kijkt Swapfiets naar de toekomst van stadsmobiliteit? En hoe speelt deze scale-up in op trends en ontwikkelingen?

We gaan in gesprek met Annick van Tolingen, Business Developer Product Implementation. Een hele mond vol, zoals zij zelf beaamt. Annick houdt zich bezig met het productportfolio van Swapfiets binnen verschillende markten in Nederland, België, Duitsland en Denemarken.

Voor wie jullie niet kennen – wat is Swapfiets?

“Swapfiets is het eerste fietsabonnement ter wereld waarbij je voor een vast bedrag per maand een altijd werkende fiets krijgt. Je krijgt bij ons onbeperkte reparaties en services, binnen 48 uur. Kunnen we de fiets niet maken? Dan ‘swappen’ we ‘m voor een ander. En ja, onze fietsen zijn heel herkenbaar door de blauwe voorband.”

“Swap wil de nummer 1-speler in de micro-mobility subscriptions zijn. Dat wil zeggen dat we voorzien in micro-mobiliteit in een abonnementsvorm. De fiets blijft ons eigendom, maar is voor de klant om te gebruiken en kan niet door iemand anders worden gebruikt. Swapfiets is daarmee anders dan een shared mobility provider, waarbij de klant steeds een ander product gebruikt op het moment dat het nodig is.”

Micro-mobility is een bredere trend waarin steeds meer compacte, lichte vervoersmiddelen op de weg komen. Denk aan de e-bike, bakfiets, cargobike, speed pedelec, scootmobiel, Biro, hoverboard en Segway. In het tweede webinar heeft Dirk-Jan de Haan van ANWB verteld over micro-mobility in Nederland.

In welke steden zien we de blauwe band?

“Swapfiets is op dit moment actief in meerdere steden in Nederland, België, Duitsland, en Denemarken. Dit jaar gaan we ook nog uitbreiden naar Milaan, Parijs en Londen.”

In steden lijkt de behoefte voor een fietsabonnement het grootst. Annick: “Je fiets is echt een levensmiddel waarmee je elke dag rondrijdt. En je fiets gaat nou eenmaal kapot. Als dat gebeurt, is het ontzettend irritant.”

In steden kan Swapfiets haar service en reparaties bieden. Dat is in buitengebieden moeilijker te organiseren en daar is een abonnementsvorm voor klanten nu nog niet relevant. “Als een klant een afspraak maakt, komen we binnen 48 uur langs. De klant kan overigens ook terecht in de winkel.”

 

Voordat Swapfiets zich in een nieuwe stad vestigt, kijken ze naar de geldende wet- en regelgeving en ook naar de infrastructuur in de stad. “Dat zijn belangrijke criteria”, zegt Annick. “We kunnen niet zomaar overal een Swapfiets neerzetten. Zo hebben we onze original fiets van Nederland uitgerust met handremmen, zodat we de fiets ook in Duitsland mogen aanbieden.”

Het aanbod van Swapfiets wordt ook aangepast op de Nederlandse wet- en regelgeving. “Het is in Nederland nog verboden om met een e-step de straat op te gaan. Dit product bieden we hier dus nog niet aan, terwijl we wel verwachten dat de e-step heel goed in de vraag van Nederlanders kan voorzien. De e-step een heel ander doel dan een fiets en is met name gericht op de combinatie van mobiliteitsvormen. De step is inklapbaar en kan je dus makkelijk in de trein, metro of bus meenemen.”

Wat is de mobiliteitsoplossing van de toekomst?

“Wij geloven niet dat er één oplossing zal zijn. Er zijn verschillende vormen van mobiliteit die goed op elkaar aansluiten. Denk aan een combinatie van fietsen en het openbaar vervoer, maar ook met sharing-services zoals bijvoorbeeld Felyx of Car2Go.”

“Klanten verzinnen zelf hoe ze producten willen combineren, dat hoeven wij hen niet te vertellen. Zij zorgen er zelf voor dat verschillende modellen en producten van mobiliteit precies aansluiten bij hun reisbehoefte. De gewenste vorm is van veel factoren afhankelijk; bijvoorbeeld of je een enkele reis maakt of retour, binnen of buiten de stad reist, alleen of met meerdere personen, welke afstand je wil overbruggen en wat het doel is van je reis. Alle verschillende vormen van mobiliteit maken het mogelijk om de reis flexibel in te delen – en dat is wat mensen willen.”

Gebruikers willen flexibiliteit – hangt dat samen met de trend ‘van bezit naar gebruik’?

“Zeker! Deze trend zien we steeds meer en niet alleen in de mobiliteitssector. Denk bijvoorbeeld aan een Netflix of Spotfiy abonnement. Men heeft steeds minder behoefte aan het bezitten van producten en focust zich meer op het gebruik en gemak. Er is behoefte aan flexibiliteit zonder direct een grote investering te doen. Dat is ook de reden dat wij een maandelijkse opzegtermijn hanteren. Zo garanderen we die flexibiliteit.”

Zal de auto dan uit het stadsbeeld verdwijnen?

“Het wordt vanuit gemeentes steeds meer ontmoedigd om met de auto de stad in te komen. Het is tegenwoordig vaak ook niet meer sneller om met auto van oost naar west te reizen dan met de fiets. Maar ook hier geldt de vraag; wat is het reisdoel?”

“Van binnen naar buiten de stad zijn gebruikers wel geneigd om eerder de auto te pakken dan de fiets of e-bike. Binnen de stad wint de fiets zeker van de auto.”

Steeds meer elektrisch dus?

De e-bike markt is – nog steeds – enorm aan het groeien. Voor mij toont dit aan dat mensen ook steeds vaker bereid zijn om voor iets langere afstanden de fiets te pakken, maar dat het nog steeds ‘gemakkelijk’ moet blijven. Hoewel fietsen gezonder is dan reizen met het OV of de auto, is het niet fijn om bezweet op werk aan te komen.”

“Swapfiets is redelijk recent gestart met e-bikes, elektrische stepjes en elektrische scooters. Onze elektrische producten kunnen gemakkelijk thuis worden opgeladen. Daardoor zijn wij niet afhankelijk van een infrastructuur van elektriciteit. Toch voorzie ik hierin wel ontwikkelingen. Oplaadpunten voor auto’s zullen in de toekomst wellicht ook voor fietsen, stepjes en scooters beschikbaar worden.”

 

 

Wat voor invloed heeft corona op stadsmobiliteit?

“Veel mensen zijn ‘gedwongen’ om een andere vorm van mobiliteit te gebruiken. We ervaren de nieuwe vorm en komen erachter dat deze ook best goed bevalt. Voor Swapfiets heeft corona er – met name in het buitenland – voor gezorgd dat meer mensen onze fiets hebben gepakt.”

“Nederland heeft natuurlijk een enorme fietscultuur. In andere landen zien we nu een stroomversnelling ontstaan doordat veel mensen het liefst niet meer met OV reizen. Steden over de hele wereld werken op dit moment aan verbetering van de infrastructuur. Onze ‘fietscultuur’ is zelfs een exportproduct! De kennis en ervaring die we hebben wordt op diverse plekken ingezet om steden fietsvriendelijker te maken. Als Swapfiets zijn we er best een beetje trots op dat wij als Nederlands bedrijf meerdere Europese steden een beetje van deze ‘fietscultuur’ bijbrengen.”

“Overigens verwacht ik dat het gebruik van OV in de toekomst weer zal gaan toenemen. Zeker als mensen weer meer naar hun werk willen reizen.”

Hoe gaat Swapfiets om met al deze veranderingen?

“Hoewel we een scale-up zijn, hebben we nog echt een start-up mentaliteit. We nemen de tijd om op kleine schaal te testen als we ergens kansen zien, we leren van de adviezen van onze lokale medewerkers en we gebruiken data als het gaat om onze productontwikkeling.”

“We kunnen snel schakelen en hebben de flexibiliteit om het gewoon te proberen. Als we naar een nieuwe stad gaan, dan weten we soms echt niet wat er op ons af gaat komen. Het is dan gewoon een kwestie van doen, kijken waar we tegen aanlopen en dan ‘fiksen’ we het.”

“In sommige dingen zijn we nog wel zoekende, bijvoorbeeld tussen wat we centraal willen organiseren en wat decentraal vanuit de verschillende landen en steden. We willen natuurlijk wel een uniforme merkbeleving houden.”

Tot slot, Swapfiets vindt het belangrijk om een duurzame bijdrage te leveren aan de samenleving – waar werken jullie aan?

 “De fiets is natuurlijk een goed en gezond alternatief voor andere, meer vervuilende vormen van mobiliteit. We kijken constant hoe we ons productportfolio kunnen uitbreiden om duurzame alternatieven te kunnen bieden, zoals de elektrische producten. Ook kijken we hoe we de levensduur van onze producten zo lang mogelijk kunnen maken.”

“Binnen Swapfiets werkt een team dat zich volledig focust op het verduurzamen van onze organisatie. Zij kijken bijvoorbeeld wat er nodig is om onze vloot Volkswagen Transporters waarmee fietsen worden ‘geswapt’ op den duur volledig elektrisch te maken. Ander voorbeelden zijn: niet zomaar nieuwe materialen bestellen in de productie en aangeven of je mee wilt lunchen. Het zit namelijk ook in de kleine dingen om een positieve bijdrage te leveren!”

Wil je weten hoe Been Management Consulting organisaties in mobiliteit helpt om met veranderingen om te gaan? Of zoek je manieren om met jouw organisaties te verduurzamen? Neem contact met ons op via het onderstaand formulier of mail naar malou.bok@beenmc.com.

 

Bekijk onze cases

Hieronder vind je onze cases. Je kunt ze filteren op sector en type dienst.

Analyse van verbeterpotentieel verkeersleiding OV​.

Bekijk deze case

Missie, visie en strategie voor dienstverlener in de scheepvaartindustrie.

Bekijk deze case

Ontwikkel de toekomst van de Finance-afdeling.

Bekijk deze case

Agile transformatie van een projectorganisatie​.

Bekijk deze case

Support the centralization of the Demand Planning Process.

Bekijk deze case

Versnellen projectenoverdracht tussen organisaties.

Bekijk deze case

Transitie van projecten.

Bekijk deze case

Biotechnology company ​(affiliate)

Unleash untapped potential for undertreatment​.

Bekijk deze case

Health-Tech Organisatie

Geïnformeerd besluiten over investeringen in rapportages.

Bekijk deze case

Verbeteren van eigenaarschap voor operationeel resultaat.

Bekijk deze case

Managementadvies en ontwikkeling jaarplan.

Bekijk deze case

Managementadvies.

Bekijk deze case

Biotechnologiebedrijf

Co-creatie van commerciële agile organisatie.

Bekijk deze case

Opzetten van methode voor kostenallocatie.

Bekijk deze case

Internationale farmaceut

Ontwerpen van een wereldwijde strategie voor logistiek & distributie​.

Bekijk deze case

Internationale farmaceut

Faciliteren van een Value Stream workshop​.

Bekijk deze case

Internationale farmaceut​

Transformeren naar een internationale organisatie.

Bekijk deze case

Internationale farmaceut

Begeleiden Change Impact Assessment en Business Readiness​.

Bekijk deze case

Begeleiden van een logistiek transformatieprogramma.

Bekijk deze case

Geneesmiddelenproducent

Analyseren verbeterpotentieel productiefaciliteit.

Bekijk deze case

Borgen ontwikkeling kennis en kunde projectbureau.

Bekijk deze case

Accelereren van de groeistrategie.

Bekijk deze case

Begeleiden digitale transformatie met change management.

Bekijk deze case

Wereldwijd technologiebedrijf

Leiderschapsprogramma voor versnellen integratie na fusie.

Bekijk deze case

Verbeteren ketensamenwerking in cross-functionele teams.

Bekijk deze case

Internationale farmaceut

Definiëren serialisatiestrategie en -programma.

Bekijk deze case

Farmaceutisch bedrijf​

Implementeren Sales & Operations Planning (S&OP)​.

Bekijk deze case

Biotechnology company

Installing Value Based Healthcare consulting department​.

Bekijk deze case

Data-analyse uit meerdere bronnen naar bruikbare inzichten​.

Bekijk deze case

Biotechnologiebedrijf

Transformeren in een 'customer centric' organisatie.

Bekijk deze case

Biotechnologiebedrijf

Omzetgroei realiseren door account-based marketing.

Bekijk deze case

Afvalinzamelaar en -recycler

De nieuwe visie realiseren door een organisatietransformatie​.

Bekijk deze case

Een procesverbeteringsproject om ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren.

Bekijk deze case

Een landelijk verbeterprogramma gebaseerd op Lean.

Bekijk deze case

Prestaties van de financiële functie verbeteren​.

Bekijk deze case

Health Tech Organisatie

Processen op het gebied van innovatie standaardiseren en optimaliseren.

Bekijk deze case

Farmaceutische organisatie

De samenwerking tussen afdelingen verbeteren om de prestaties van het totale ketenproces te verbeteren.

Bekijk deze case

Implementeren Total Productive Maintenance-methodiek.

Bekijk deze case