Het verdedigingsmechanisme in actie, door Roel Beentjes

Vluchten

Skidorp St. Anton in Oostenrijk, afgelopen 13 maart. Ik zit met een groep jongens in een skilift, op weg naar een nieuwe afdaling. In de lift krijgen we om 14:10 een bericht dat het gehele dorp in quarantaine gaat. Binnen een uur.

Ik heb nooit sneller willen dalen.

Terug in het dorp is het spullen inpakken en wegwezen. Het lukt ons om weg te komen en zien om ons heen een surrealistisch situatie ontstaan, het hele dorp is op de vlucht. Ik realiseer mij dat het menens is en dat we ook in Nederland te maken gaan krijgen met verdere maatregelen. Op zaterdag 14 maart heb ik een eerste call met het partnerteam van Been Management Consulting, om ons voor te gaan bereiden op de nieuwe stappen.

Roller Coaster

De twee weken daarna zijn een roller coaster. Helaas ontstaan er bij mij COVID-19 klachten en zit ik in thuisquarantaine, behoudens milde griep en zware vermoeidheid kom ik er goed vanaf. Ook is het zoeken naar een nieuw ritme met het gezin.

Na een inventarisatie brengen we op woensdag 18 maart alle collega’s van Been Management Consulting virtueel bij elkaar. We hebben een pakket van maatregelen opgesteld, dat tot stand is gekomen door een bijdrage van het gehele team. Denk bijvoorbeeld aan liquiditeitsmaatregelen en ook de herbeoordeling van onze proposities en het aanbieden van digitale werkvormen.

Inspirerend om te ervaren dat we zoveel goede ideeën en welwillendheid hebben. Dat we in de verandering die het virus met zich meebrengt, krachtig acteren. Met een lach en traan sluiten we de week af.

Vechten

Tien jaar geleden startte ik Been Management Consulting. De olympische droom blijft helaas een droom, maar we houden ook de mogelijkheid om in de veranderende markt zelf koers te bepalen. Er is een periode voor COVID-19 en er zal een periode zijn na COVID-19. Het is een moment van transitie en de transformatie is al gestart.

Ik ben optimistisch voor de toekomst, een katalysator voor een weg waar we als bedrijf al waren ingestapt; middels onze dienstverlening aan klanten een positieve bijdrage te leveren aan de Sustainable Development Goals. Doelen voor een duurzame ontwikkeling, van Strategie naar Executie. COVID-19 is een harde les voor de mensheid. Een herijking van het waardenstelsel waar ik graag voor wil vechten en niet voor zal vluchten!

Dit is de eerste column in een reeks over onze transformatie tijdens en na corona. Houd ons nieuwsoverzicht en onze LinkedIn in de gaten voor meer.

Meer weten?

Learn more? Please contact Roel Beentjes op 06-20 99 67 53 of mail naar roel.beentjes@beenmc.com

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

De magie van samenwerken aan duurzaamheid

Magisch, dat was de B for Good Leaders’ Summit. Een bijeenkomst met 1,100 CEOs, ondernemers en andere leiders. Allemaal toegewijd om ‘business as a force for good’ te gebruiken. Wat we gemeen hebben? We begrijpen…

Lees verder »

B for Good Leaders Summit

Huhtamaki’s reis richting 100% duurzame verpakkingen

Op 11 mei stonden we op het podium van de B for Good Leaders Summit in Amsterdam. Daar vertelden consultants Marine Clément and Marieke Siero, samen met Wouter Kienstra van Huhtamaki, over de reis van…

Lees verder »

Consultancy.nl | B for Good Leaders Summit 2023 vindt plaats in Amsterdam

Consultancy.nl, een platform voor consultants en consultancy, schrijft over de B for Good Leaders Summit dat deze week plaatsvindt in Amsterdam. Speciale aandacht gaat in het artikel ook uit naar het partnership met Been Management…

Lees verder »