Het verdedigingsmechanisme in actie, door Roel Beentjes

Vluchten

Skidorp St. Anton in Oostenrijk, afgelopen 13 maart. Ik zit met een groep jongens in een skilift, op weg naar een nieuwe afdaling. In de lift krijgen we om 14:10 een bericht dat het gehele dorp in quarantaine gaat. Binnen een uur.

Ik heb nooit sneller willen dalen.

Terug in het dorp is het spullen inpakken en wegwezen. Het lukt ons om weg te komen en zien om ons heen een surrealistisch situatie ontstaan, het hele dorp is op de vlucht. Ik realiseer mij dat het menens is en dat we ook in Nederland te maken gaan krijgen met verdere maatregelen. Op zaterdag 14 maart heb ik een eerste call met het partnerteam van Been Management Consulting, om ons voor te gaan bereiden op de nieuwe stappen.

Roller Coaster

De twee weken daarna zijn een roller coaster. Helaas ontstaan er bij mij COVID-19 klachten en zit ik in thuisquarantaine, behoudens milde griep en zware vermoeidheid kom ik er goed vanaf. Ook is het zoeken naar een nieuw ritme met het gezin.

Na een inventarisatie brengen we op woensdag 18 maart alle collega’s van Been Management Consulting virtueel bij elkaar. We hebben een pakket van maatregelen opgesteld, dat tot stand is gekomen door een bijdrage van het gehele team. Denk bijvoorbeeld aan liquiditeitsmaatregelen en ook de herbeoordeling van onze proposities en het aanbieden van digitale werkvormen.

Inspirerend om te ervaren dat we zoveel goede ideeën en welwillendheid hebben. Dat we in de verandering die het virus met zich meebrengt, krachtig acteren. Met een lach en traan sluiten we de week af.

Vechten

Tien jaar geleden startte ik Been Management Consulting. De olympische droom blijft helaas een droom, maar we houden ook de mogelijkheid om in de veranderende markt zelf koers te bepalen. Er is een periode voor COVID-19 en er zal een periode zijn na COVID-19. Het is een moment van transitie en de transformatie is al gestart.

Ik ben optimistisch voor de toekomst, een katalysator voor een weg waar we als bedrijf al waren ingestapt; middels onze dienstverlening aan klanten een positieve bijdrage te leveren aan de Sustainable Development Goals. Doelen voor een duurzame ontwikkeling, van Strategie naar Executie. COVID-19 is een harde les voor de mensheid. Een herijking van het waardenstelsel waar ik graag voor wil vechten en niet voor zal vluchten!

Dit is de eerste column in een reeks over onze transformatie tijdens en na corona. Houd ons nieuwsoverzicht en onze LinkedIn in de gaten voor meer.

Meer weten?

Learn more? Please contact Roel Beentjes op 06-20 99 67 53 of mail naar roel.beentjes@beenmc.com

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

NOW partners Ecosystem

Announcing a new Alliance: Been Management Consulting + NOW Partners

Scaling up business for good Been Management Consulting and NOW Partners launch a new alliance to support companies in their transitions towards regenerative value creation – doing well by doing good. The two advisory groups…

Lees verder »

Consultancy.nl: Been Management Consulting brengt zorgpodcast uit

Consultancy.nl, het platform voor consultants en consultancy, schrijft over Health Talks. Het artikel gaat in op de verschillende gasten en afleveringen van onze podcast-serie over de zorgtransitie. Wist je dat de populariteit van podcasts blijft…

Lees verder »

Doelgericht werken aan de energietransitie

Het verhaal van Enexis Netbeheer Enexis Netbeheer speelt als regionale netbeheerder een sleutelrol in de energietransitie. Verantwoordelijk voor Noord-Oost en Zuid-Nederland ligt er een enorme uitdaging voor: het net klaarmaken voor duurzame, volatiele energiebronnen en…

Lees verder »