Groeien door van elkaar te leren – De medewerkersbetrokkenheid van Marjolein van der Krol en Frank Beentjes

In het kader van de campagne ‘Groeien, door van elkaar te leren’, plaatsen we gedurende 7 weken iedere week een interview met mensen uit het been management consulting (been mc) netwerk. Zij worden geïnterviewd over één van de thema’s van het Achilles raamwerk voor strategie-executie. In deze zevende week worden medewerkers Marjolein van der Krol (consultant) en Frank Beentjes (financieel administratief manager) geïnterviewd over het thema ‘Medewerkersbetrokkenheid’.

‘Medewerkersbetrokkenheid’ is het zevende onderdeel van het Achilles raamwerk van been mc. Hierbij draait het om de betrokkenheid van medewerkers en de nadruk die hierop gelegd wordt binnen de organisatie.

Wat betekent medewerkersbetrokkenheid voor jullie?
Marjolein: “Het is hart voor de zaak hebben! Het betekent samen nagaan waar we een tandje bij kunnen zetten om been mc en onze dienstverlening nog een stap beter te kunnen maken. En het besef bij elk van ons van de rol die we daarin kunnen spelen.”
Frank: “Voor mij betekent het ook, dat je van collega`s weet wat zij doen en waar zij mee te maken hebben in hun werk. Jezelf en je rol in het grotere geheel zien, zodat je elkaar aan kunt vullen ten behoeve van de organisatie. Op die manier kun je inspelen op moeilijkheden en elkaar helpen. Het openstaan voor elkaars hulpvragen en niet op je eigen eilandje zitten is kenmerkend. Een stapje extra kunnen zetten, wanneer het binnen de organisatie minder goed gaat is misschien wel het belangrijkste kenmerk.”

Waarom voelen jullie je betrokken bij been mc?
Frank: “Ik heb het idee dat ik met de werkzaamheden die ik doe en die bij mij passen een steentje bijdraag aan de organisatie. Dat vind ik belangrijk. Er is vertrouwen en vrijheid om keuzes te maken en mijn werk zo in te richten, zoals ik dat graag doe. Daardoor kan ik aan het einde van de dag met een goed gevoel naar huis. Ik voel mij ook betrokken doordat er een goede en structurele basis voor samenwerking en inspraak aanwezig is door middel van week-, maand- en kwartaalmeetings. been mc is nog een jonge en ook flexibele organisatie, waarin veel ruimte is voor eigen inbreng. Er wordt gestimuleerd om zelf na te denken en invulling te geven en dat maakt mij meer betrokken.”
Marjolein: “We zijn een kleine organisatie, waarin we korte lijntjes hebben en iedereen elkaar goed kent. Nieuwe ideeën worden altijd verwelkomd en serieus genomen. De betrokkenheid voor mij zit hem dan ook in de cultuur van been mc. Er wordt door iedereen actief gestreefd om jezelf en anderen vooruit te helpen in groei en ontwikkeling en daarmee ook de organisatie verder te brengen. We willen met zijn allen continue een stap hoger en vinden allemaal dat stilstand gelijk is aan achteruitgang. Verder professionaliseren en de klant op innovatievere manieren dienen zijn doelen. Ik denk dat dat voor mij, maar ook voor andere collega`s, een grote motivator is. Dat uitgangspunt geeft mij energie voor het werk dat we doen en de organisatie die we zijn.”

Hoe zien jullie de toekomst?
Frank: “Flexibiliteit is een hele grote waarde bij been mc. Voor dit jonge bedrijf, waarbij nog niet alles tot in de details vastgelegd is, is dat mogelijk. We hebben ruimte om te groeien op allerlei vlakken. Wellicht zal dat op een gegeven moment zakelijker, in de positieve zin van het woord, worden, omdat het ook voor onrust kan zorgen en vermindering van medewerkersbetrokkenheid. Het is een uitdaging om in tijden van verandering die betrokkenheid niet te laten veranderen en je waarden te behouden.”
Marjolein: “Het ontwikkelen van jezelf en je collega`s om elkaar en de organisatie verder te helpen zit wel écht in het DNA van been mc. We groeien hard. In een grotere organisatie, zou ik mij voor kunnen stellen, dat de groei van medewerkers en het grensverleggend bezig zijn misschien in een iets andere context komen te staan. Het enthousiasme voor ons werk en daarmee het borgen van de medewerkersbetrokkenheid zullen we gezamenlijk altijd belangrijk blijven vinden. Dat is been mc kenmerkend. Daardoor kunnen we met zijn allen verder blijven bouwen en langdurig succesvol zijn.”

been management consulting bestaat zeven jaar en is uitgegroeid tot een organisatieadviesbureau waar 40 professionals werken aan het helpen van bedrijven bij het optimaliseren, realiseren en implementeren van organisatieveranderingen en strategische doelen.

Voor meer informatie kijk je op de Achilles Benchmark website of neem je contact op met Hinkelien Schreuder

Meer weten?

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

Jeroen Janssen OLVG

Het verhaal van het OLVG

Zoals op veel plekken de zorg moet er ook op de MDL-poli (maag, darm en lever, red.) van het OLVG veel gebeuren met weinig mensen. MDL-arts Jeroen Jansen wil, samen met zijn collega Margien Seinen,…

Lees verder »

Ontmoet onze people & culture manager Tosca Spee

People & culture manager Tosca Spee noemen we ook wel de lijm van ons bedrijf. Voor kandidaten is zij het eerste gezicht van Been Management Consulting. Hoe omschrijft zij onze people & culture? Welke rol…

Lees verder »

abbvie

Het verhaal van AbbVie

Vergrijzing, oplopende kosten, personeelstekorten. De Nederlandse zorg staat voor grote uitdagingen. Hoe kunnen farmaceuten bijdragen aan het toekomstbestendig maken van het zorgsysteem? We spreken Tim Rombouts en Thomas Vedder van het Healthcare Innovation Team van…

Lees verder »