De tweede fase van de coronacrisis: vooruitkijken

Innovatiekracht en nieuw gewenst gedrag

Alweer acht weken houden we ons in Nederland vast aan de maatregelen die de overheid stelt om COVID-19 terug te dringen. Op ons bedrijf hebben thuiswerken en 1,5 meter afstand bewaren de meeste impact. Verschillende projecten zijn daardoor uitgesteld of stopgezet.

Tegelijkertijd ontstaat de nieuwe behoefte om op afstand het werk wel door te laten gaan, en dat heeft geleid tot nieuwe projecten en klanten. Al met al zorgt deze periode voor veel innovatiekracht in de organisatie, maar ook een aanpassing van nieuw gewenst gedrag (zie de blog van mijn collega Malou Bok).

Lees ook deel 1 van deze reeks: het verdedigingsmechanisme in actie

Overgang naar een nieuwe fase

Met veel trots kijk ik terug op deze eerste fase, want zo voelen de acht weken voor mij wel. De tweede fase is de overgang naar een versoepeling van de ‘intelligente lockdown’, waardoor BV Nederland weer wat meer perspectief wordt geboden. Het is ook een transitie waarin we van terugkijken gaan naar meer ‘meten is weten’ en ‘regeren is vooruitzien’.

In business termen gaan we weg van lagging KPI’s – resultaat georiënteerde prestatie-indicatoren die pas inzichten geven als dingen al zijn gebeurd, zoals opnames, besmettingen en overledenen. En we zetten dus in op leading KPI’s – realtime indicatie van de prestaties van het proces, zoals bron- en contactenonderzoek.

Meest trots op!

De afgelopen weken zijn bijzondere en nieuwe activiteiten tot stand gekomen. Ik deel mijn favorieten graag met je:

  • In het bedrijf hebben we een ‘kettingvlog’ gehad. Hierbij maakt iedere medewerker een ‘a day in the life of-vlog’ over zijn of haar dag. Een ontzettend leuke manier om met elkaar te blijven verbinden. En zelfs als je al jaren met elkaar werkt, blijk je elkaar zo nog beter te leren kennen. Een mooie contradictie waarbij op afstand werken leidt tot persoonlijk contact en grotere verbondenheid!
  • Binnen een paar weken hebben we een Webinar opgezet in samenwerking met Leen Zevenbergen. Hierbij waren ruim 170 relaties van Been Management Consulting aanwezig. Het past helemaal bij onze eigen ambitie om met onze dienstverlening bij klanten een positieve bijdrage te leveren aan de Sustainable Development Goals. Doelen voor een duurzame ontwikkeling, van Strategie naar Executie.
  • Onze eigen digitale transformatie is enorm versneld. Zo hebben we een deel van onze diensten in een volledig online omgeving opgezet. Hierbij moet je vooral denken aan het begeleiden van verschillende online workshops, waaronder het begeleiden van Strategie-sessies, Change Impact Assessments, Heroriëntatie van business modellen en scenario planning-sessies. Dit heeft ook geleid tot nieuwe projecten en nieuwe klanten.

En het meest trots ben ik op onze medewerkers, die vanuit onze kernwaarden laten zien waar we als organisatie voor staan: Kundig, Ondernemend, Gedreven, Betrokken en Empathisch. Wij kijken met vertrouwen naar de toekomst!

Meer weten?

Learn more? Please contact Roel Beentjes op 06-20 99 67 53 of mail naar roel.beentjes@beenmc.com

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

Ontmoet onze people & culture manager Tosca Spee

People & culture manager Tosca Spee noemen we ook wel de lijm van ons bedrijf. Voor kandidaten is zij het eerste gezicht van Been Management Consulting. Hoe omschrijft zij onze people & culture? Welke rol…

Lees verder »

abbvie

Het verhaal van AbbVie

Vergrijzing, oplopende kosten, personeelstekorten. De Nederlandse zorg staat voor grote uitdagingen. Hoe kunnen farmaceuten bijdragen aan het toekomstbestendig maken van het zorgsysteem? We spreken Tim Rombouts en Thomas Vedder van het Healthcare Innovation Team van…

Lees verder »

Pieter Minnee

Onmoet Pieter Minnee, consultant energietransitie

Pieter Minnee stapte deze herfst over naar Been Management Consulting. Na een mooi traineeship waarin hij MKB-ondernemers hielp verduurzamen, is hij klaar voor de volgende stap: een carrière als management consultant in de energietransitie. Wie…

Lees verder »