De tweede fase van de coronacrisis: vooruitkijken
Innovatiekracht en nieuw gewenst gedrag
Alweer acht weken houden we ons in Nederland vast aan de maatregelen die de overheid stelt om COVID-19 terug te dringen. Op ons bedrijf hebben thuiswerken en 1,5 meter afstand bewaren de meeste impact. Verschillende projecten zijn daardoor uitgesteld of stopgezet.
Tegelijkertijd ontstaat de nieuwe behoefte om op afstand het werk wel door te laten gaan, en dat heeft geleid tot nieuwe projecten en klanten. Al met al zorgt deze periode voor veel innovatiekracht in de organisatie, maar ook een aanpassing van nieuw gewenst gedrag (zie de blog van mijn collega Malou Bok).
Lees ook deel 1 van deze reeks: het verdedigingsmechanisme in actie
Overgang naar een nieuwe fase
Met veel trots kijk ik terug op deze eerste fase, want zo voelen de acht weken voor mij wel. De tweede fase is de overgang naar een versoepeling van de ‘intelligente lockdown’, waardoor BV Nederland weer wat meer perspectief wordt geboden. Het is ook een transitie waarin we van terugkijken gaan naar meer ‘meten is weten’ en ‘regeren is vooruitzien’.
In business termen gaan we weg van lagging KPI’s – resultaat georiënteerde prestatie-indicatoren die pas inzichten geven als dingen al zijn gebeurd, zoals opnames, besmettingen en overledenen. En we zetten dus in op leading KPI’s – realtime indicatie van de prestaties van het proces, zoals bron- en contactenonderzoek.
Meest trots op!
De afgelopen weken zijn bijzondere en nieuwe activiteiten tot stand gekomen. Ik deel mijn favorieten graag met je:
- In het bedrijf hebben we een ‘kettingvlog’ gehad. Hierbij maakt iedere medewerker een ‘a day in the life of-vlog’ over zijn of haar dag. Een ontzettend leuke manier om met elkaar te blijven verbinden. En zelfs als je al jaren met elkaar werkt, blijk je elkaar zo nog beter te leren kennen. Een mooie contradictie waarbij op afstand werken leidt tot persoonlijk contact en grotere verbondenheid!
- Binnen een paar weken hebben we een Webinar opgezet in samenwerking met Leen Zevenbergen. Hierbij waren ruim 170 relaties van Been Management Consulting aanwezig. Het past helemaal bij onze eigen ambitie om met onze dienstverlening bij klanten een positieve bijdrage te leveren aan de Sustainable Development Goals. Doelen voor een duurzame ontwikkeling, van Strategie naar Executie.
- Onze eigen digitale transformatie is enorm versneld. Zo hebben we een deel van onze diensten in een volledig online omgeving opgezet. Hierbij moet je vooral denken aan het begeleiden van verschillende online workshops, waaronder het begeleiden van Strategie-sessies, Change Impact Assessments, Heroriëntatie van business modellen en scenario planning-sessies. Dit heeft ook geleid tot nieuwe projecten en nieuwe klanten.
En het meest trots ben ik op onze medewerkers, die vanuit onze kernwaarden laten zien waar we als organisatie voor staan: Kundig, Ondernemend, Gedreven, Betrokken en Empathisch. Wij kijken met vertrouwen naar de toekomst!
Meer weten?
Learn more? Please contact Roel Beentjes op 06-20 99 67 53 of mail naar roel.beentjes@beenmc.com
Wellicht vind je dit ook interessant
De magie van samenwerken aan duurzaamheid
Magisch, dat was de B for Good Leaders’ Summit. Een bijeenkomst met 1,100 CEOs, ondernemers en andere leiders. Allemaal toegewijd om ‘business as a force for good’ te gebruiken. Wat we gemeen hebben? We begrijpen…
Huhtamaki’s reis richting 100% duurzame verpakkingen
Op 11 mei stonden we op het podium van de B for Good Leaders Summit in Amsterdam. Daar vertelden consultants Marine Clément and Marieke Siero, samen met Wouter Kienstra van Huhtamaki, over de reis van…
Consultancy.nl | B for Good Leaders Summit 2023 vindt plaats in Amsterdam
Consultancy.nl, een platform voor consultants en consultancy, schrijft over de B for Good Leaders Summit dat deze week plaatsvindt in Amsterdam. Speciale aandacht gaat in het artikel ook uit naar het partnership met Been Management…