Consultancy.nl: Been Management Consulting wordt B Corp (en B Corp-adviseur)

Consultancy.nl, het platform voor consultants en consultancy, schrijft over onze B Corp certificering. Het artikel gaat ook in op de B Corp Way, de groep B Corp adviseurs:

Been Management Consulting wordt B Corp (en B Corp-adviseur)

Been Management Consulting heeft een bijzondere – en vooral duurzame – mijlpaal bereikt: het mag zich sinds vandaag een Certified B Corp noemen.

Het adviesbureau sluit zich hiermee aan bij een kleine groep bedrijven wereldwijd, die vooroplopen in de beweging richting een duurzamere wereld. Wereldwijd zijn er 4.000 B Corps, waarbij Nederland een van de koplopers vormt, met meer dan 200 bedrijven die zich hebben verbonden aan het initiatief.

Denk onder meer aan chocoladefabrikant Tony’s Chocolonely, bankconcern Triodos Bank, brillenmaker Ace & Tate en beddenfabrikant Auping. Vanuit de adviesbranche is er een handvol partijen dat succesvol een Certified B Corp-traject heeft doorlopen, en daar schaart nu ook Been Management Consulting zich onder.

Been Management Consulting wordt B Corp

Roel Beentjes, managing partner van Been Management Consulting, legt uit dat het worden van een B Corp-organisatie in lijn ligt met de bredere SDG-strategie van het bedrijf (SDG: sustainable development goals van de Verenigde Naties).

In lijn daarmee werkt het bureau “alleen aan projecten die een positieve impact leveren” aan een van deze duurzame ontwikkelingsdoelen. “We hebben onszelf als doel gesteld om in 2024 100% van onze projecten een positieve impact te laten hebben. Het zijn van een B Corp helpt ons in deze ambitieuze missie.”

Het bureau koos bewust voor het B Corp-certificaat omdat dit predicaat veel verder gaat dan slechts een focus op de CO2-uitstoot – waar veel branchegenoten zich grotendeels op focussen of zich in de markt mee willen onderscheiden.

“Het certificeringsproces kijkt naar duurzaamheid in de breedste zin”, zegt Esther Eijkemans, consultant bij Been Management Consulting. “Het gaat veel verder dan het reduceren van je CO2-uitstoot en neemt alle aspecten van ‘doing good’ mee.”

In dat kader nemen de experts die de audit uitvoeren namens het B Corp-instituut vijf onderdelen onder de loep: governance, medewerkers, klanten, community en het milieu. “Deze visie past ook goed bij de manier waarop we bij Been Management Consulting denken: ook wij gebruiken altijd een holistische benadering”, zegt Beentjes.

Anderen helpen in hun reis

Been Management Consulting is tegelijkertijd ook toegelaten tot het ‘B Corp Way’-netwerk, waarmee het bureau behoort tot een kleine groep partijen die anderen kunnen helpen in hun reis naar ‘doing for good’. Beentjes: “Als officiële partner helpen we anderen bij hun verandering en transitie.”

Been Management Consulting is een gekwalificeerd samenwerkingspartner op het vlak van ‘B In The Boardroom’ (strategisch duurzaam advies), ‘SDG’s and B’ (het vertalen van de SDG’s naar strategie en de werkvloer) en ‘Radical Transformation’ (het begeleiden van implementatietrajecten’).

Lees hier het artikel terug op Consultancy.nl

Meer weten?

Neem dan snel contact op met Marileen Kan op via +31 651 243 346 of mail naar marileen.kan@beenmc.com

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

Made with Maude

Het verhaal van Made with Maude

Thirsty for change, dat is ondernemer Maud Kleuskens. Haar startup wil gelijkheid bevorderen en vrouwen de kansen bieden die ze verdienen. Haar avontuur start in de wereld van wijn en dat had ze zelf vooraf…

Lees verder »

Onze impact in 2021

Maart is BCorp maand en dit jaar is het thema #BehindtheB. Elke BCorp geeft dus een kijkje achter de schermen. Als BCorp beloof je ook dat je elk jaar verantwoording aflegt aan een bredere groep…

Lees verder »

Consultancy.nl: Daniël Brouwer leidt zorgtak van Been Management Consulting

Consultancy.nl, het platform voor en over de consultancy, besteedt aandacht aan de komst van Daniël Brouwer als leider van ons Healthcare Transition team. Lees wat het platform schrijft. Daniël Brouwer leidt zorgtak van Been Management…

Lees verder »