Consultancy.nl: Daniël Brouwer leidt zorgtak van Been Management Consulting

Consultancy.nl, het platform voor en over de consultancy, besteedt aandacht aan de komst van Daniël Brouwer als leider van ons Healthcare Transition team. Lees wat het platform schrijft.

Daniël Brouwer leidt zorgtak van Been Management Consulting

Been Management Consulting heeft Daniël Brouwer benoemd tot leider van zijn zorgpraktijk. Brouwer werkte al jaren samen met het bureau vanuit een associate-rol. Met de benoeming van Brouwer haalt Been Management Consulting een ervaren programma- en projectmanager in huis. Brouwer werkte eerder veelvuldig binnen het farmaceutische en zorgdomein en heeft ruime expertise op het gebied van onder meer value based healthcare (VHBC).

Hij gaat leidinggeven aan het Healthcare Transition-team, de zorgtak van Been Management Consulting die zich richt op drie gebieden: value based healthcare, customer engagement en supply chain excellence. Breder ondersteunt het op Schiphol gevestigde adviesbureau opdrachtgevers in diverse branches bij het versnellen van hun strategie-executie en transformaties. Dat doet het met een team van meer dan 40 professionals.

Met Brouwer aan het hoofd van de zorgtak kan het adviesbureau nog “beter bijdragen aan de veranderingen waar de zorg zoveel baat bij heeft”, vertelt Been Management Consulting-partner Patrick Filius. “We werken met ons Healthcare Transition-team aan mooie opdrachten in de zorg, veel opdrachten rond value based healthcare. Ons team is de afgelopen tijd heel snel gegroeid. Daarom zochten we versterking van iemand met veel kennis en ervaring op dit vlak.”

En die neemt Brouwer mee, benadrukt Filius: “Daniël heeft ontzettend veel kennis en ervaring in de zorgtransitie. Zowel in de farmaceutische industrie als bij zorginstellingen, zowel academisch als perifeer. Daniël is in staat om zijn ervaring van de werkvloer te vertalen naar concrete adviezen. Dit maakt hem een gewaardeerde sparringpartner op ieder niveau.”

Dat Brouwer na jaren als associate nu officieel kiest voor Been MC is dan ook een meer dan logische stap, zo geeft hij zelf aan: “Ik werk al langer samen met Been Management Consulting aan opdrachten die een bijdragen leveren aan de benodigde zorgtransitie. Patrick en ik vullen elkaar altijd goed aan en ik werk prettig samen met een sterk team van consultants.”

Impact maken binnen de zorg

Brouwer kijkt ernaar uit om samen met zijn team van “gedreven consultants” impact te mogen maken binnen het sterk veranderde zorgdomein: “Ik vind dat wij als consultants een sterke positie moeten innemen in deze systeemverandering. Juist consultants kunnen de uitdagingen in de zorgsector overzien en zo helpen met het oplossen van de juiste systeemproblematiek, die vaak de muren van onze opdrachtgevers overstijgt.”

“Ik kijk met vertrouwen naar onze verdere samenwerking”, voegt Filius tot besluit toe. “Dit is een belangrijke stap in het realiseren van onze ambitie om een concrete bijdrage te leveren aan de gezondheidstransitie.”

Lees het artikel ook terug op consultancy.nl

 

Meer weten?

Neem dan snel contact op met Daniel Brouwer en mail naar daniel.brouwer@beenmc.com

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

Laura Yap header-min

Ontmoet Laura Yap: van multinational naar consultancy

Laura Yap stapte begin dit jaar over van Unilever naar Been Management Consulting. Op zoek naar meer impact en inhoudelijke uitdaging. Van multinational naar kleiner adviesbureau. Best een overgang. Hoog tijd om bij te praten:…

Lees verder »

Health Talks met Ida Haisma

Been Management Consulting’s Daniel Brouwer interviewt leiders van zorginstellingen, farmaceutische bedrijven en anders spelers in de zorgketen over de toekomst van ons zorgsysteem. In deze Health Talks aflevering spreekt hij met Ida Haisma, directeur van…

Lees verder »

Laurens Maussen

Het verhaal van Clinic Care Services

Zorgen voor een snelgroeiend deel van ons zorgsysteem  Wist je dat bijna 15% van de specialistische zorg door zelfstandige klinieken wordt verleend? Het gaat dan voornamelijk om routine procedures zoals ooginjecties, heupoperaties, sterilisaties. Onze opdrachtgever,…

Lees verder »