Consultancy.nl: Been Management Consulting brengt zorgpodcast uit

Consultancy.nl, het platform voor consultants en consultancy, schrijft over Health Talks. Het artikel gaat in op de verschillende gasten en afleveringen van onze podcast-serie over de zorgtransitie. Wist je dat de populariteit van podcasts blijft toenemen? 

Been Management Consulting brengt zorgpodcast uit

Been Management Consulting heeft in navolging van zijn podcast-serie over de energietransitie een tweede reeks gelanceerd volledig gericht op het zorgsysteem. In ‘Health Talks’ gaat host en adviseur Daniel Brouwer in gesprek met leiders van zorginstellingen, farmaceutische bedrijven en anders spelers in de zorgketen over de houdbaarheid en toekomst van de gezondheidszorg.

Vorig jaar schaarde Been Management Consulting zich bij het groeiende aantal adviesbureaus dat podcasts heeft toegevoegd aan hun mix van kennisleiderschap en marketingkanalen. In ‘Energy Talks’ gaat Mirjam Penders in gesprek met leiders binnen de (duurzame) energiewereld, inmiddels zijn van deze reeks negen afleveringen uitgebracht.

Health Talks volgt een vergelijkbare opzet: in gesprekken van rond de 20 minuten vertellen leiders over hun visie, ervaringen en hoe ze bijdragen aan de transformatie binnen de zorgsector. Tal van trends, maar ook hete hangijzers, passeren de revue.

Sinds de lancering circa een maand geleden, zijn zes podcasts uitgebracht. Een overzicht:

Mark Kramer, voorzitter Landelijk Netwerk Acute Zorg en bestuurslid Amsterdam UMC

Mark Kramer is lid van de raad van bestuur van Amsterdam UMC en voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Met host Daniel spreekt hij over de grenzen aan de groei van zorg en de noodzaak om ook na de corona-crisis zorginstellingen samen te laten werken.

Ook gaat hij in op de personeelskrapte. Hoe kunnen we werken in de zorg interessant houden? Hoe spelen we beter in op de wensen van de nieuwe generatie artsen en verpleegkundigen? En wat doet het Amsterdam UMC aan duurzaamheid?

Ida Haisma, directeur Leiden Bio Science Park

Ida Haisma is directeur van het toonaangevende Leiden Bio Science Park, een innovatie-hub met 215 organisaties. Het park huisvest startups, multinationals en onderzoeksinstituten op het vlak van Life Sciences & Health.

Daniel en Ida spreken over een brede blik op ons zorgsysteem. Waarom spreken we over gezondheidszorg en waarom beginnen we niet bij gezondheid? Wat kunnen we doen op het vlak van preventie? Welke innovaties zijn er op het vlak van levensstijl? En wat is de rol van het Leiden Bio Science Park daarin?

Ivo van Schaik, voorzitter Spaarne Gasthuis

Ivo van Schaik is voorzitter van de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis. Het regionale ziekenhuis speelt een rol in verschillende regionale initiatieven om de zorg slimmer in te richten. Met Daniel spreekt hij over het schreeuwende tekort aan personeel. Hoe kunnen we zorgvraag eigenlijk voorkomen? Hoe werken regionale samenwerkingen tussen ziekenhuis, huisarts en verpleegkundigen? En welke rol speelt de zorgverzekeraar daarin?

Cathy van Beek, bestuurslid & adviseur duurzame zorg

Cathy van Beek heeft een rijke carriere in de zorg: van verpleegkundige tot bestuurslid van het Radboud UMC en van Kwartiermaker Duurzame Zorg bij het ministerie van VWS tot zelfstandig adviseur.

Met Daniel spreekt Cathy over de ‘oorlog’ op de arbeidsmarkt. Waarom spelen bestuurders zo weinig in op de wens van jonge zorgprofessionals om duurzaamheid voorop te zetten? Waarom is een groene leefomgeving zo belangrijk in het voorkomen van ziekten? Hoe kunnen we de OK minder vervuilend maken?

Joep Rijnierse, medical director Amgen

Joep Rijnierse is medical director bij biotech bedrijf Amgen. Hij heeft hij veel samenwerkingen opgezet met ziekenhuizen op het vlak van waardegedreven zorg. Met Daniel spreekt hij over de perverse prikkels uit de financiering van ons zorgstelsel. Hoe kunnen we teruggaan tot wat waardevol is voor de patient? Hoe kunnen behandelaars daarin beter samenwerken, ook om verspilling van medicatie te voorkomen? En welke rol speelt data hierin?

Jolanda Koenders

Jolanda Koenders is Head of New Product Planning bij farmaceutisch bedrijf Takeda. Met Daniel spreekt ze over samenwerkingen van farmaceutische bedrijven met andere spelers in de zorg. Waarom duurt het zo lang voordat nieuwe medicatie beschikbaar komt voor patienten? Wat is er nodig om zorginstellingen en farmaceutische bedrijven beter te laten samenwerken? Welke innovaties ziet zij op het vlak van duurzaamheid?

De populariteit van podcasts in ons land blijft almaar toenemen. Volgens onderzoek van Markeffect telt Nederland inmiddels zo’n zeven miljoen luisteraars.

Lees hier het artikel ook op consultancy.nl

Meer weten?

Neem dan snel contact Marileen Kan op via +31 651 243 346 of mail naar marileen.kan@beenmc.com

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

Impact 2022

Impact Report 2022

2022, wat een jaar. Ons eerste volle jaar als B Corp. Transparant zijn over onze prestaties op milieu en sociaal vlak is onderdeel van ons B Corp-schap. Download nu ons (Engelstalige) impact report 2022: Terug…

Lees verder »

Jeroen Janssen OLVG

Het verhaal van het OLVG

Zoals op veel plekken de zorg moet er ook op de MDL-poli (maag, darm en lever, red.) van het OLVG veel gebeuren met weinig mensen. MDL-arts Jeroen Jansen wil, samen met zijn collega Margien Seinen,…

Lees verder »

Ontmoet onze people & culture manager Tosca Spee

People & culture manager Tosca Spee noemen we ook wel de lijm van ons bedrijf. Voor kandidaten is zij het eerste gezicht van Been Management Consulting. Hoe omschrijft zij onze people & culture? Welke rol…

Lees verder »