Been Management Consulting is B Corp

Been Management Consulting bereikt een belangrijke mijlpaal in haar duurzame missie. We zijn een Certified B Corp – hoera! We zijn nu officieel een bedrijf dat de kracht van ondernemen gebruikt om een meer inclusieve en duurzame economie te bouwen. Nu we een B Corp zijn, zijn we ook onderdeel van een wereldwijde beweging van doing-business-for-good bedrijven, zoals Ben & Jerry’s, Patagonia, Dopper, Auping en Triodos Bank. Waarom is dit zo’n belangrijke mijlpaal voor ons? En wat kunnen anderen leren van onze reis?

De hoogste standaarden

Als B Corp voldoen we aan de hoogst geverifieerde standaarden op voor onze sociale en duurzaamheidsprestaties, transparantie en verantwoording. Een B Corp certificaat ontvang je niet zomaar. Het certificeringsproces staat bekend als zwaar. Het gebruikt betrouwbare, uitgebreide, transparante en onafhankelijke standaarden op sociaal en duurzaamheidsvlak. Meer hierover op de B Corp website.

Onderdeel van onze missie

Roel Beentjes, managing partner van Been Management Consulting, vertelt waarom het voldoen aan deze standaarden zo belangrijk is: “We willen de drijvende kracht zijn achter veranderingen in organisaties, zodat we hen helpen om positieve impact te maken op de maatschappij. In 2019 hebben we onszelf als doel gesteld om in 2024 100% van onze projecten een positieve impact te laten hebben. Het zijn van een B Corp helpt ons in deze ambitieuze missie.”

Een holistische benadering

Om een B Corp te worden, worden de prestaties van een bedrijf gemeten in vijf onderdelen: governance, medewerkers, klanten, gemeenschap community en het milieu. Esther Eijkemans, de consultant verantwoordelijk voor het certificeringsproces: “Deze vijf categorieën staan voor duurzaamheid in de breedste zin. Het gaat veel verder dan het reduceren van je CO2-uitstoot en neemt alle aspecten van ‘doing good’ mee. Het past goed bij de manier waarop we bij Been Management Consulting denken: ook wij gebruiken altijd een holistische benadering.”

 

bcorp decleration

Onze eigen transformatie

Om aan de hoge standaarden te voldoen, zijn we zelf een transformatie proces ingegaan, waarbij onze eigen methodiek toepasten. Esther vertelt: “In 2019 zijn we gestart met het vergroten van onze eigen kennis op het vlak van duurzaamheid, door experts te interviewen en cursussen en opleidingen te volgen. Daarna hebben we een nieuw ecosysteem gebouwd met leiders en partners in duurzaamheid; onze Xpedition to the Source is daar een mooi voorbeeld van. Ook geloven we dat kleine acties grote impact hebben. De volgende stap was het veranderen van ons gedrag en ‘mindset’ via ‘micro-actions’. Dat zijn kleine aanpassingen die ons op dagelijkse basis herinneren aan onze duurzame missie. De laatste stap was het opnieuw bepalen en meten van onze ‘impact improvement’ op onze projecten. Nu kijken we nog breder naar onze impact op onze opdrachten.”

In goed gezelschap

Nu we Certified B Corp zijn, zijn we ook officieel in goed gezelschap. Er zijn meer dan 4.000 B Corps in 153 sectoren en 77 landen wereldwijd. En dat worden er steeds meer. Bekende B Corps zijn Ben & Jerry’s, Patagonia en Coursere. Er zijn ook veel bekende Nederlandse B Corps, zoals Fair Phone, Tony Chocolony, Triodos Bank, We Transfer, Auping, Dopper, Ace & Tate en Snappcar.

Anderen helpen met hun verandering

Roel voegt toe: “We hebben samen een gemeenschappelijk doel: een nieuwe definitie van succes in het bedrijfsleven. We vinden het geweldig om bedrijven te helpen in deze systemic change. We zijn dan ook officieel partner van de B Corp Way; een groep ervaren B Corps die andere bedrijven helpt in hun transformatieproces. We zijn officieel partner in de categorieën: B in the Boardoom, Radical Transformation en The SDGs and B.” Lees hier meer over.

Meer weten?

Learn more? Please contact Roel Beentjes op 06-20 99 67 53 of mail naar roel.beentjes@beenmc.com

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

De magie van samenwerken aan duurzaamheid

Magisch, dat was de B for Good Leaders’ Summit. Een bijeenkomst met 1,100 CEOs, ondernemers en andere leiders. Allemaal toegewijd om ‘business as a force for good’ te gebruiken. Wat we gemeen hebben? We begrijpen…

Lees verder »

B for Good Leaders Summit

Huhtamaki’s reis richting 100% duurzame verpakkingen

Op 11 mei stonden we op het podium van de B for Good Leaders Summit in Amsterdam. Daar vertelden consultants Marine Clément and Marieke Siero, samen met Wouter Kienstra van Huhtamaki, over de reis van…

Lees verder »

Consultancy.nl | B for Good Leaders Summit 2023 vindt plaats in Amsterdam

Consultancy.nl, een platform voor consultants en consultancy, schrijft over de B for Good Leaders Summit dat deze week plaatsvindt in Amsterdam. Speciale aandacht gaat in het artikel ook uit naar het partnership met Been Management…

Lees verder »