Bas te Wierik Associate Partner bij Been Management Consulting
Roel Beentjes
16 feb 2018

Per 1 januari 2018 heeft Been Management Consulting Bas te Wierik als Associate Partner toegevoegd aan het partnerteam. De afgelopen 4,5 jaar was Te Wierik reeds verbonden aan been mc in de rol van organisatieadviseur en stond hij aan de basis van het huidige dienstenaanbod voor Strategische Besturing en Change & Transformatie Management.

Te Wierik startte zijn carrière als Management Trainee bij Wegener Media (tegenwoordig onderdeel van de Persgroep) en ontwikkelde zich verder op het vlak van project- en programmamanagement en inhouse consulting. Na de overstap naar een extern adviesbureau in 2012, het voormalige strategiekantoor Nolan Norton & co, verbond hij zich eind 2013 aan been management consulting. In de afgelopen jaren droeg hij bij aan het verbeteren van de prestaties van opdrachtgevers van been mc door hen te ondersteunen in het doorvertalen van de strategie naar concrete veranderinitiatieven en het begeleiden van de benodigde transformatie projecten.

“Het mooie van onze organisatie is de combinatie die we weten te vinden tussen enerzijds de strakke, analytische leer van de traditionele consultancy-organisaties die in het DNA van onze medewerkers zit, en anderzijds de collegiale en relativerende basishouding die we stuk voor stuk koesteren, zowel onderling als richting onze klanten. Bij ons krijg je geen afstandelijke adviezen; we komen echt aan boord van een organisatie om samen met het eigen personeel van de opdrachtgever een succesvol resultaat neer te zetten en houden daarbij rekening met zowel de inhoudelijk, doelgerichte kant van de opdracht, alsook het menselijke aspect. Veranderen met hoofd én hart noemen we dat bij ons”, aldus Te Wierik over been management consulting.

Voor Been Management Consulting, inmiddels uitgegroeid tot een consultancy boutique op het vlak van strategie executie met 40 professionals en klanten als Schiphol Group, Philips, ANWB en FrieslandCampina, is de stap van Te Wierik kenmerkend voor het carrière-pad dat de organisatie haar consultants biedt. Roel Beentjes, oprichter en Managing Partner van Been Management Consulting: “Wij geloven bij Been in ondernemerschap. Bij ons vind je niet de traditionele piramidestructuur waarbij medewerkers uiteindelijk de titel Partner mogen dragen maar nog altijd als Salaried Partner op de loonlijst staan, óf voor veel geld een lening moeten afsluiten om een klein aandeel in het bedrijf te kunnen bemachtigen, met het risico dat niemand dit ooit nog van hen over wil kopen. Er is in dat geval geen exit-optie en dat past wat ons betreft niet in de huidige maatschappij. We werken samen omdat we samen wíllen werken, niet omdat we tot elkaar veroordeeld zijn.” been mc is opgezet als coöperatieve netwerkorganisatie en bereidt haar medewerkers voor op de stap naar het ondernemerschap. Medewerkers die laten zien dat zij klanten kunnen binden, bedienen en behouden, kunnen toetreden tot de coöperatie.