Interview Nils Clement en Pieter Brokx – Euro Caps

Nils Clement en Pieter Brokx zijn twee bevlogen ondernemers die in 2012 een gat in de markt zagen – en sindsdien bouwden zij een fenomenaal internationaal opererend bedrijf. Een bedrijf dat relatief onbekend is, maar dat met een Rotterdams ‘geen woorden, maar daden’ is geworden tot een betrokken en impactvolle factor in de wereld van koffie.  

1,5 miljard keer kwaliteit

We hebben het hier over het in Rotterdam gevestigde bedrijf Euro Caps, waar in heel 2020 zeven dagen per week en 24 uur per dag werd geproduceerd. In totaal rolden er maar liefst 1,5 miljard producten van de lopende band. Koffie-capsules wel te verstaan. 

Eurocaps2

“Omdat we een private label-bedrijf zijn, hebben we geen eigen merk. En omdat we de beste willen zijn, hebben we onszelf doelen gesteld die voorlopen op de wereld van onze afnemers. We zijn intrinsiek gemotiveerd om kennis, klimaat en kwaliteit centraal te stellen in alles dat we doen”, zegt Pieter.  

Transparant produceren

Enthousiast gaat Nils verder: “Transparantie staat bij ons voorop, omdat het belang van de hele supply chain steeds verder toeneemt. Met technologieën als blockchain is het heel duidelijk welke leveranciers wij gebruiken voor koffie, cups en aluminium – en vervolgens is het ook duidelijk waar die leveranciers hun producten vandaan halen.”

Pieter: “Het is onze rol om klanten te laten zien waaruit ze kunnen kiezen, en welke impact een keuze heeft. Bijvoorbeeld welke voor- en nadelen die keuzes hebben. Duidelijk is dat in de strijd tussen plastic- en aluminiumverpakkingen de laatste aan de winnende hand is. Kwaliteit en klimaat geven hierbij de doorslag.” 

 

“Op alle duurzame thema’s willen wij voorlopen op onze klanten.” – Nils Clement (CEO) en Pieter Brokx (CFO) van Euro Caps

 

Soepel door de crisis

Met driehonderd mensen in twee fabrieken produceert Euro Caps de capsules voor Nespresso en Dolce Gusto in een non-stop productieproces. De coronacrisis en de lockdown hebben op dat proces nauwelijks invloed gehad, anders dan dat de al bestaande strenge gezondheidsprocedures in de fabrieken nog strikter werden nageleefd.  

“De procedures in de voedselsector zijn al superstreng”, vertelt Nils. “Dus voor ons veranderde er relatief weinig, behalve dan dat mensen thuis nog meer koffie gingen drinken.” 

Altijd veranderen

“In onze wereld vindt permanent een systemic change plaats”, zegt Nils. “Zo zien we een permanente verschuiving naar composteerbaar afval en andere fundamentele veranderingen in de verpakkingswereld.”  

Pieter voegt daaraan toe dat het meetbaar maken van alles wat ze doen belangrijk is. “Het terugbrengen van de CO2-uitstoot is een belangrijke factor. Wellicht gaan onze fabrieken zelfs naar CO2-neutraal of CO2-negatief.” 

Vooroplopen in duurzaamheid

Euro Caps heeft geen duwtje nodig om duurzaam met alle onderdelen van zijn proces om te gaan. Daarbij is er veel aandacht voor de medewerkers, want ethiek en techniek zijn volgens Nils even belangrijk als omgaan met je mensen. Daarom werkt Euro Caps onder andere samen met de re-integratieprogramma’s ‘Heilige Boontjes en ‘De Harde Leerschool’. Daarnaast hebben ze eigen leerprogramma’s om jong en oud duurzaam inzetbaar te maken. 

Op de vraag welke rol de SDG’s spelen bij Euro Caps is Pieter heel stellig: “Wij hebben de doelen van de SDG’s vertaald in directe KPI’s. CO2-reductie, gecertificeerde koffie, opleidingen en betere werkomstandigheden zijn directe vertalingen van SDG’s in beter behapbare en meetbare doelen binnen onze organisatie.” 

Nils voegt daaraan toe: “We willen altijd voorlopen op onze klanten. Zowel op het gebied van de SDG’s als algehele duurzaamheid. Kom maar op, wereld!” 

 

Filmtip: Invictus

 

Meer weten?

Neem contact op met Marine Clément via marine.clement@beenmc.com

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

Jeroen Janssen OLVG

Het verhaal van het OLVG

Zoals op veel plekken de zorg moet er ook op de MDL-poli (maag, darm en lever, red.) van het OLVG veel gebeuren met weinig mensen. MDL-arts Jeroen Jansen wil, samen met zijn collega Margien Seinen,…

Lees verder »

Ontmoet onze people & culture manager Tosca Spee

People & culture manager Tosca Spee noemen we ook wel de lijm van ons bedrijf. Voor kandidaten is zij het eerste gezicht van Been Management Consulting. Hoe omschrijft zij onze people & culture? Welke rol…

Lees verder »

abbvie

Het verhaal van AbbVie

Vergrijzing, oplopende kosten, personeelstekorten. De Nederlandse zorg staat voor grote uitdagingen. Hoe kunnen farmaceuten bijdragen aan het toekomstbestendig maken van het zorgsysteem? We spreken Tim Rombouts en Thomas Vedder van het Healthcare Innovation Team van…

Lees verder »