Health Talks

Laat je inspireren door de verhalen van anderen

 

 

Hoe houdbaar is ons zorgsysteem? En welke rol heeft duurzaamheid en samenwerking daarin? Been Management Consulting's Daniel Brouwer interviewt leiders van zorginstellingen, farmaceutische bedrijven en anders spelers in de zorgketen over de toekomst van ons zorgsysteem. Luister naar de podcastserie Health Talks.

Joke Boonstra, vice-voorzitter Erasmus MC

Joke Boonstra is vice-voorzitter van de raad van bestuur van ErasmusMC. Met Daniel bespreekt zij de rol van duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Van de regenboogvlag hijsen in het kader van diversiteit & inclusie. Tot het terugdringen van afval van de operatiekamers. Hoe krijgt duurzaamheid vorm binnen het Erasmus MC? En wat is haar rol hierin?

 

Mark Kramer, voorzitter Landelijk Netwerk Acute Zorg en bestuurslid Amsterdam UMC

Mark Kramer is lid van de raad van bestuur van Amsterdam UMC en voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Met Daniel spreekt hij over de grenzen een aan de groei van zorg en de noodzaak om ook na de corona-crisis samen te werken tussen zorginstellingen. Ook gaat hij in op de personeelskrapte. Hoe kunnen we werken in de zorg interessant houden? Hoe spelen we beter in op de wensen van de nieuwe generatie artsen en verpleegkundigen? En wat doet het Amsterdam UMC aan duurzaamheid?

·

Ida Haisma, directeur Leiden Bio Science Park

Ida Haisma is directeur van het toonaangevende Leiden Bio Science Park, een innovatie-hub met 215 organisaties. Het park huisvest start-ups, multinationals, onderzoeksinstituten op het vlak van Life Sciences & Health. Daniel en Ida spreken over een brede blik op ons zorgsysteem. Waarom spreken we over gezondheidszorg en waarom beginnen we niet bij gezondheid? Wat kunnen we doen op het vlak van preventie? Welke innovaties zijn er op het vlak van levensstijl? En wat is de rol van het Leiden Bio Science Park daarin?

 

Ivo van Schaik, voorzitter Spaarne Gasthuis

Ivo van Schaik is voorzitter van de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis. Het regionale ziekenhuis speelt een rol in verschillende regionale initiatieven om de zorg slimmer in te richten. Met Daniel spreekt hij over het schreeuwende tekort aan personeel. Hoe kunnen we zorgvraag eigenlijk voorkomen? Hoe werken regionale samenwerkingen tussen ziekenhuis, huisarts en verpleegkundigen? En welke rol speelt de zorgverzekeraar daarin?

 

Cathy van Beek, bestuurslid & adviseur duurzame zorg

Cathy van Beek heeft een rijke carriere in de zorg: van verpleegkundige tot bestuurslid van het Radboud UMC en van Kwartiermaker Duurzame Zorg bij het ministerie van VWS tot zelfstandig adviseur. Met Daniel spreekt Cathy over de 'oorlog' op de arbeidsmarkt. Waarom spelen bestuurders zo weinig in op de wens van jonge zorgprofessionals om duurzaamheid voorop te zetten? Waarom is een groene leefomgeving zo belangrijk in het voorkomen van ziekten? Hoe kunnen we de OK minder vervuilend maken?

 

Joep Rijnierse, medical director Amgen

Joep Rijnierse is medical director bij biotech bedrijf Amgen. Hij heeft hij veel samenwerkingen opgezet met ziekenhuizen op het vlak van waarde-gedreven zorg. Met Daniel spreekt hij over de perverse prikkels uit de financiering van ons zorgstelsel. Hoe kunnen we teruggaan tot wat waardevol is voor de patient? Hoe werken behandelaars beter samenwerken daarin, ook om verspilling van medicatie te voorkomen? En welke rol speelt data hierin?

 

Jolanda Koenders

Jolanda Koenders is Head of New Product Planning bij farmaceutisch bedrijf Takeda. Met Daniel spreekt ze over samenwerkingen van farmaceutische bedrijven met andere spelers in de zorg. Waarom duurt het zo lang voordat nieuwe medicatie beschikbaar komt voor patienten? Wat is er nodig om zorginstellingen en farmaceutische bedrijven beter te laten samenwerken? Welke innovaties ziet zij op het vlak van duurzaamheid?

 

"Wil jij samenwerken aan de zorgtransitie?"

Neem dan snel contact op met Daniel Brouwer via +31 (0)6 41881714, of mail naar: daniel.brouwer@beenmc.com

daniel