Impact Report 2022

2022, wat een jaar. Ons eerste volle jaar als B Corp. Transparant zijn over onze prestaties op milieu en sociaal vlak is onderdeel van ons B Corp-schap. Download nu ons (Engelstalige) impact report 2022:

Impact Report 2022

Terug kijken op 2022

2022, wat een jaar. Sommigen zeggen dat een nieuw tijdperk is aangebroken van poly-crises: oorlog, ongelijkheid, klimaatverandering, een instortend ecosysteem. We kunnen allemaal de effecten voelen. Hier en nu. Anderen zeggen dat we op een ander punt staan. Een nieuwe en regeneratieve economie die ten goede komt van alle stakeholders, niet alleen aandeelhouders. Tekenen van kentering en hoop.

Op weg naar 100% impact projecten

Hier bij Been Management Consulting werken we aan deze positieve visie op de toekomst en de rol van bedrijven daarin. In 2020, zijn we zelf op reis gegaan met de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (de SDGs) als kompas. Onze missie: laat al onze projecten bijdragen aan een betere wereld. Om zo via ons werk een positieve impact te maken. Om ons bedrijf als ‘force for good’ in te zetten. We gaven onszelf tot eind 2024 om dit realiseren. We zijn dan ook blij dat in 2022 42% van onze omzet kwam uit zulke ‘impact projecten’.

Richting een inclusieve en diverse organisatie

We zouden niet zoveel impact kunnen maken zonder toegewijde team van consultants, onze klanten, leveranciers, en de gemeenschap waarmee we werken. Een diversiteit aan perspectieven is nodig om als bedrijf te floreren. Daarom hebben we ons in 2022 gecommitteerd om een inclusieve and diverse organisatie te worden. Met hulp van externe expertise hebben we veel geleerd over hoe we een organisatie kunnen worden waarin iedereen kan floreren, ongeacht diens achtergrond. We investeren nog meer in de ontplooiing van de mensen die al aan boord zijn en we doen ons best een diversere groep kandidaten te bereiken. 

Impact report 2022

2022 was ook ons eerste volle jaar als B Corp. We zijn onderdeel van een wereldwijde beweging van meer dan 6.000 bedrijven die aan een duurzame en inclusieve economie werken. Als B Corp voldoen we aan hoge sociale en milieu prestaties. Bovendien hebben we een juridisch vastgelegd dat we verantwoording afleggen aan alle stakeholders. We beloven ook transparant te zijn over onze prestaties. Dit impact report is onderdeel van deze belofte. Maar, nog veel liever, hopen we dat ons verhaal jou inspireert voor je eigen reis.

Download het Engelstalige impact report

Meer weten?

Neem dan snel contact Marileen Kan op via +31 651 243 346 of mail naar marileen.kan@beenmc.com

Roel Beentjes - Been Management Consulting

Wellicht vind je dit ook interessant

Impact 2022

Impact Report 2022

2022, wat een jaar. Ons eerste volle jaar als B Corp. Transparant zijn over onze prestaties op milieu en sociaal vlak is onderdeel van ons B Corp-schap. Download nu ons (Engelstalige) impact report 2022: Terug…

Lees verder »

Jeroen Janssen OLVG

Het verhaal van het OLVG

Zoals op veel plekken de zorg moet er ook op de MDL-poli (maag, darm en lever, red.) van het OLVG veel gebeuren met weinig mensen. MDL-arts Jeroen Jansen wil, samen met zijn collega Margien Seinen,…

Lees verder »

Ontmoet onze people & culture manager Tosca Spee

People & culture manager Tosca Spee noemen we ook wel de lijm van ons bedrijf. Voor kandidaten is zij het eerste gezicht van Been Management Consulting. Hoe omschrijft zij onze people & culture? Welke rol…

Lees verder »